azgan 2 002 Opublikowano 29 Sierpnia Autor Opublikowano 29 Sierpnia (edytowane) Edytowane 29 Sierpnia przez azgan
azgan 2 002 Opublikowano 29 Sierpnia Autor Opublikowano 29 Sierpnia (edytowane) Edytowane 29 Sierpnia przez azgan 1
misieq 59 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia chyba nie licząc twarzy to mamy bardziej efekt reshade niż jakaś wielka rewolucja. A klatek bardzo dużo mniej 2 2
azgan 2 002 Opublikowano 29 Sierpnia Autor Opublikowano 29 Sierpnia https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_40_dlss_5_nvidia_jak_skorzystac-53612.html
GTM 113 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Byłoby spoko gdyby dało się całą scenę podciągnąć do takiego poziomu co twarze, ale to pewnie w dlss 6
Phoenix. 7 145 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Dlatego dla mnie ten DLSS5 jest zbedny, nie potrzeba mi zmiany twarzy w grze kosztem wydajnosci, chore 1
Kadajo 10 367 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia To nie kwestia kolejnego DLSS tylko odpowiedniej implementacji Neural Renderingu Wystarczy, że w kolejnych wersjach dodadzą kolejne suwaczki i będziecie sobie podciągać, co tam chcecie w grafice. Tak jak pisałem, to zaawansowany ReShade, który dzięki bezpośredniemu dostępowi do silnika gry może selektywnie operować na obiektach, ich kontraście i kolorach. Pamiętacie, co mówili na pokazach ? Że twórcy będą mogli tworzyć maski na obiektach i dosłownie wybierać, co będzie „podkęcane”, a co nie. To jest dokładnie to, o czym piszę. Na razie macie uniwersalny suwak do postaci i ich skóry Jeśli to się rozkręci, rozwinie i to dopracują, to powrót do "normalnej" grafiki będzie ciężki niczym powrót z HDR do SDR Trochę pograłem w FH6 i CP2077 z Neural Renderingiem i po wyłączeniu już miałem taki detoks i wrażenie, że ktoś zszedł z detalami w grze o połowę. Szczególnie w CP2077 było to odczuwalne. Beka
SebastianFM 533 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) @Kadajo, DLSS 5 poprawia wygląd twarzy, tego, nie kwestionuję, tylko to jest problem gier, że twarze tak wyglądają. Na pewno przesadzasz z tą różnicą w Cyberpunk 2077, ewentualnie porównujesz przy wyłączonym RT i PT. Wyłączone RT. Wyłączone RT + DLSS 5. PT. PT + DLSS 5. Edytowane 30 Sierpnia przez SebastianFM
raul_ole 190 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) Deamn.... Wygląda to super pes2021 Edytowane 30 Sierpnia przez raul_ole 1
jankooo 404 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) @SebastianFM Czego ma dowodzić ta jedna scena? To w cholerę innowacyjna i wręcz przełomowa technologia. Jestem ciekawy jak będzie to wyglądać z natywną implementacją Edytowane 30 Sierpnia przez jankooo
Kadajo 10 367 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Na Discordzie RenoDX jest wysyp materiałów. Ludzie to uruchamiają praktycznie wszędzie. Im starsza gra tym roznice miniesze bo brak detali chociazby w teksturach ale im nowsza albo bogatsza paleta tekstur tym roanice potrafia byc diametrlane. Jeśli gra działa w DX 9/11/12, to Neural Rendering będzie na niej działał. 1 godzinę temu, SebastianFM napisał(a): @Kadajo, DLSS 5 poprawia wygląd twarzy, tego, nie kwestionuję, tylko to jest problem gier, że twarze tak wyglądają. Na pewno przesadzasz z tą różnicą w Cyberpunk 2077, ewentualnie porównujesz przy wyłączonym RT i PT. RT/PT Off PT On PT+NR 1
SebastianFM 533 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia @jankooo, dokładnie to, o czym napisałem. Przeczytaj moją odpowiedź ze zrozumieniem to będziesz wiedział. Ostatnie trzy zrzuty z Cyberpunk 2077 zamieszczone przez @Kadajo to potwierdzają. Porównując PT vs PT + DLSS 5 to znaczącą różnicę widać tylko na postaci. PT daje znacznie więcej niż DLSS 5.
jankooo 404 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Różnicę widać też na otoczeniu ale to są szczegóły np w cieniach. Dobrze to widać gdy klikamy on/off podczas testowania. Tak na screenach to rzeczywiście trzeba się przyglądać. Twarze postaci z włączonym NR to next level w grafice
Kadajo 10 367 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Tak w ruchu to faktycznie jest bardziej odczuwalne, na SS takich różnic nie da się zauważyć.
SebastianFM 533 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia @Kadajo, w ruchu to najbardziej widać spadek FPS, nawet o 50%. 😁
Kadajo 10 367 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Zdecydoawnie Cineamtic expirence wrocil na PC PEwnie dlatego ten preset dali Cinematic
Hard Reset 229 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia A nie macie wrażenia, że z DLSS 5 postacie wyglądają 20 lat starzej?
sideband 3 243 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Często jest taki efekt i zwłaszcza na dzieciach potrafi zrobić z młodej osoby starą babę Ale w niektórych przypadkach dodaje tylko trochę detali, a czasem wygląda jak makijaż Ale nie ma co za dużo wymagać od NR tym bardziej, że to dopiero początek
DżonyBi 2 295 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Z DLSS5 laski zaczęły mi się bardzo podobać. Może dlatego, że lubię dojrzałe. 1
JeRRyF3D 2 308 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Trochę zalatuje fake. Na planszy eidos tez jest strata z 300 do 80?
azgan 2 002 Opublikowano 30 Sierpnia Autor Opublikowano 30 Sierpnia 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Trochę zalatuje fake. Na planszy eidos tez jest strata z 300 do 80? Bo działa w tle nakładka
Rekomendowane odpowiedzi