Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mi też nie siadł deep cover, wyłączyłem w połowie ;) jak już odpalam tego typu gatunek to chce się tam dobrze pośmiać, w tym przypadku nic śmiesznego nie było :/

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

1. wszystkie

2. bardzo dobre

3. nie da się tak ocenić, każdy z nich jest zupełnie inny,  choć dla mnie najsłabszy chyba "ostatniej nocy... "

- chcesz na noworoczne popołudnie, obejrzyj najnowszy z nich " jedna bitwa po drugiej "

• Like 1
Opublikowano
W dniu 1.01.2026 o 13:00, tgolik napisał(a):

Czy ktoś oglądał: Ostatniej nocy w socho

Oglądałem 3 lata temu i bardzo dobrze go zapamiętałem, dobry, ponury klimacik londynu z lat 60tych, świetnie zagrany przez Anya'e :thumbup:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

The Outfit (2022) 8/10

Świetny kameralny film, trochę teatralny w styli filmów noir. Cała akcja dzieje się w zakładzie krawieckim. Świetna gra aktorka. Film trzyma w napięciu do samego końca. Nie dłuży się. Polecam każdemu, aż sam się dziwię że tak późno go obejrzałem.

Edytowane przez ghostdog
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Weapons (Zniknięcia) 2025. 8/10. Pewną niesprawiedliwoscią jest wrzucenie tego filmu do kategorii horror. Powoduje to nieuchronne skojarzenia tak z arcydziełem ,,Omen" jaj i barachłem ,,Diabeł: Inkarnacja". Zatem czym są ,,Zniknięcia "? Świetnie nakręconą i udźwiekowioną nieszablonową mroczną historią, z dobrą obsadą i brakiem kwasów. Najmilsze (z dreszczykiem) zaskoczenie końca roku 2025.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Population 436 (2006)  https://www.filmweb.pl/film/Populacja%3A+436-2006-238724

The Village (2004) https://www.filmweb.pl/film/Osada-2004-104010

W dniu 4.01.2026 o 22:09, Akuki napisał(a):

Weapons (Zniknięcia) 2025. 8/10. Pewną niesprawiedliwoscią jest wrzucenie tego filmu do kategorii horror. 

Ten film to po prostu mieszanka gatunków, było kilka scen niczym z horroru które mogły przerazić (ja ze 2 razy podskoczyłem :E)  Mi też się bardzo podobał :thumbup:

Edytowane przez Send1N
  • Like 2
Opublikowano

na streamy wjechał predator z oficjalnymi polskimi napisami, żaden bełkot z aI

i co ważniejsze "Rocznica" pierwszy hamerykansky film Komasy

6 godzin temu, Send1N napisał(a):

The Village (2004)

oglądałem 20lat temu, wtedy mi się bardzo podobał,

psioczyli na Shyamalana, bo obniżył wtedy loty..

• Upvote 1
Opublikowano

Pierwszy raz The Village to tez z 15 lat temu widziałem ale lubię sobie od czasu do czasu odświeżyć klasyki i wczoraj właśnie padło na te 2 filmy które wyżej wrzuciłem ;) Dzisiaj wlatuje Lśnienie z Nicholsonem w remasterze 4K :faja:

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Send1N napisał(a):

Dzisiaj wlatuje Lśnienie z Nicholsonem w remasterze 4K 

o proszę, bajeczka  :)  

ja chyba oblukam tego predatora, muszę się sam przekonać

a ty lubisz zakręcone filmy, wczoraj oglądałem "bugonię" kurna olek, no dobre to..

a jak ma być lekko i przyjemnie, to " anioł stróż" z Keanu, bardzo przyjemny

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Predator jest git, wszyscy śmiali się po prostu z jego wyglądu  ale historia jest całkiem ok, ciekawy pomysł na pokazanie predatora całkowicie z innej strony ;) Pentiumowi też się podobał i własne po jego wpisie postanowiłem dać mu szansę. Ja niestety nie wytrzymałem i już chwile temu obejrzałem z napisami AI w dodatku nałożonymi na inne wtopione napisy :E :hihot::hahaha:

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Send1N napisał(a):

Predator jest git, wszyscy śmiali się po prostu z jego wyglądu  ale historia jest całkiem ok, ciekawy pomysł na pokazanie predatora całkowicie z innej strony ;) Pentiumowi też się podobał i własne po jego wpisie postanowiłem dać mu szansę. Ja niestety nie wytrzymałem i już chwile temu obejrzałem z napisami AI w dodatku nałożonymi na inne wtopione napisy :E :hihot::hahaha:

Film całkiem dobry choć trochę podchodzi kinem przygodowo-familijnym :lol2: 

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Dla mnie ten Predator świetny. Zawsze lubiłem filmy z happy endem. No i konstrukcja od zera do bohatera zawsze daje mi kopa optymizmu. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Oby w kontynuacji siekali ludzi i lała się krew.

• Upvote 1
Opublikowano

A dla mnie jest tylko jeden klimat „Predator” z 1987 roku z Arniem. W kinie ta muzyka i kolory to było naprawdę coś.

Pozostałe części to już tylko pkt w dół, choć cz.2. jeszcze miała poziom w LA, szkoda że wtedy chyba Arni się nie zgodził.

Opublikowano

Arni odrzucił ofertę...producenci proponowali mu rolę,odrzucił ponieważ nie zgadzał się na warunki finansowe i 

miał też zastrzeżenia do wizji reżysera i kształtu scenariusza który nie spełniał jego oczekiwań co do roli Dutcha w kontynuacji. 

Tak to brzmi oficjalnie.

Der Tiger 2025,

Hmm...rok 1943 a działo samobieżne SU100 wprowadzone na front w październiku 1944...brawo.

BTW

Co powiecie... przedstawianie załogi czołgu Tygrys jako bohaterów podczas gdy w rzeczywistości byli to często fanatycy SS.

obraz.thumb.png.82b8b6c2825bcc288c7af0afdf7efd14.png

Opublikowano

czołg aka Tygrys, strasznie słaby., scenariusz na kolanie, wykonanie gorsze niż serial Barbarzyńcy...

pomijam wybielanie się " dobrych niemców "  niedługo to się okaże że oni toczyli wojnę ze złymi nazistami..  szkoda czasu

Furia to dwa rózne światy, nawet nie ma co porównywać

3 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

dla mnie trochę podchodzi kinem przygodowo-familijnym

te same odczucia, ogląda się dobrze, ale to film dla 11latków, pewnie wyjdzie z dubbingiem

• Haha 1
  • Upvote 2