Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Belfer jest super - pomijając zakończenie: wygląda jakby nagle ktoś sobie przypomniał w połowie odcina "ej to już ostatni? myślałem, że jeszcze trzy mamy kręcić" :-) Ale jak dla mnie najlepszy z polskich to "Wataha" - niesamowity klimat.

Opublikowano

też bardzo lubię polskie seriale, Wataha cała super,  

dla mnie Belfer tylko pierwszy sezon, potem zjazd w dół okrutny..

podobnie jak szadź, Chyłka w zasadzie cała trzymała poziom, Skazana też potem zrobiła się opera mydlana, ostatni sezon to już żart...

w kolejce czekają czarne stokrotki, przesmyk, śleboda , wzgórze psów, krew z krwi s3...

ale świetne sa też polskie seriale zrealizowane przez TVP jak całe Stulecie Winnych, Dom pod dwoma orłami czy teraz Zatoka szpiegów, długo nie mogłem się przekonać do Czasu Honoru, a potem obejrzałem wszystkie sezony prawie jednym ciągiem.

Genialna była Furioza, i drugi z Damięckim " Prosta Sprawa "   ( polski Reacher ) kto nie widział, niech nadrobi, czekamy na dalszy ciąg , bo książek jest kilka o bezimiennym . Kruk cała seria, świetny. tak samo cała seria Rojst,  co jak co ale seriale polacy umią.

• Upvote 1
Opublikowano

Ktoś oglądał "Z Archiwum X" w obecnych czasach? Tj. odświeżył od 1 odcinka?
Na dniach miałem ochotę jednak kolega mówił, że jakiś czas temu próbował i produkcja strasznie się zestarzała i efekty itp. trącają strasznie tandetą...
Aż się boje podejść aby sobie nie zepsuć wspomnień ;)

Opublikowano
30 minut temu, j4z napisał(a):

Ja próbowałem i nie dałem rady, a kiedyś uwielbiałem. 

Zrobię jeszcze kiedyś podejście.

Jak się oglądało kiedyś na 21" telewizorze z drugiego końca pokoju to może inny był odbiór, myślałem aby wziąć Disney+ i sobie całość odświeżyć ale kolejny podobny głos słyszę na ten temat :/ 

Opublikowano
4 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Na dniach miałem ochotę jednak kolega mówił, że jakiś czas temu próbował i produkcja strasznie się zestarzała i efekty itp. trącają strasznie tandetą...

Tak, nadal tak dobry jak kiedyś dla mnie. Zresztą regularnie sobie go odświeżam raz na kilka lat.

BTW.

ANDOR sezon 2 - 9/10 to zdecydowanie najlepsze SW jakie wyszły spad ręki Disneya.

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Może nie obecnie ale 4 lata temu walnąłem całość bo w latach 90 jak to leciało w TV i rodzice oglądali to chowałem tylko głowę w kołdrę jak usłyszałem muzykę :E Mi tam świetnie się oglądało, lubie klimat lat 80-90 jedyne co to dwa ostatnie sezony które wyszły po 15 latach przerwy dużo dużo słabsze :/ przypadek? ;) 

Opublikowano (edytowane)

To i ja zaraz podbije znowu. 

14 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Jak się oglądało kiedyś na 21" telewizorze z drugiego końca pokoju to może inny był odbiór

Nie, to wcale nie chodzi o to. Lubię stare filmy i w ogóle mi nie przeszkadza, jak to wygląda, jeżeli historia i dialogi wciągają. W The X Files wydały mi się żenujące. Dwa odcinki obejrzałem. Może później się rozkręca... Kurna bo kiedyś oglądałem w TV, później prawie całość na DVD i niesamowicie mi się podobało. Nie wiem co się stało. 🤷

PS @Kadajo Uwolnić chat!

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Lazarus (2025).  A ja całkiem przypadkiem wpadłem na takie fajnie zrealizowane anime i mnie wciągnęło. Fajna muza, dobry dubbing no i fabuła z przesłaniem ;)

Rok 2052. Cudowny lek staje się śmiertelny, a ludzkość stoi w obliczu wyginięcia. Od grupy wyrzutków zależy los świata. Mają 30 dni!

image.png.f3d6adddb9f6f4f14b7231a703fe6bbd.png

Edytowane przez bourne2008
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, j4z napisał(a):

PS @Kadajo Uwolnić chat!

I tak że całe forum nie jest zamknięte to mnie zaskoczyło, PCLab nie działał 48 godzin jak była cisza wyborcza a tutaj tylko czat zamknęli i pewnie polityczny :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Z detektywów czy ogólnie około policyjnych, nic nie przebije Columbo. Bardzo się zestarzał w kwestii ukazania policyjnej roboty na miejscu zbrodni i całości, ale ogólnie ma swój klimat i dobrze się ogląda. Ten z lat 90. to już nie to.

Mentalista też daje radę, ale niestety, według mnie i sporej grupy widzów, wyjaśnienie kwestii Red Johna zostało kiepsko zrobione i już potem wszystko padło.

X Files też się kiedyś oglądało, ale nie chcę sobie psuć swoich dziecięcych wspomnień ewentualnym riłaczem. Był też Czynnik PSI, gdzieś tam mi na YT mignęły niedawno urywki i też wolę sobie wspomnień nie psuć.

Ileś tam lat temu obejrzałem sobie ponownie serial animowany Gargoyles, co za dzieciaka oglądałem i był mega w pamięci. Wspomnienia się trochę popsuły (oczywista oczywistość, okazał się średniakiem), więc nigdy więcej. :lol2:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nic nie przebije pierwszego sezonu True Detective. To było cholerne arcydzieło. Ale chyba już pisałem. :P

Czynnik Psi też mi się podobał nawet, choć mniej niż Archiwum. Dobre rzeczy lubię sobie raz, na ileś lat przypomnieć. Nawet jakby miało się okazać nie takie fajne, jak kiedyś. Wtedy poprostu odpuszczam. 

PS Ja to bym sobie jakiś skrócony remaster Tsubasy obejrzał. xD. Było coś takiego chyba, ale nie mogłem złapać lub nie było polskiej ścieżki. Był też remake, nie podobał mi się. 

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Send1N napisał(a):

PCLab nie działał 48 godzin jak była cisza wyborcza a tutaj tylko czat zamknęli i pewnie polityczny :E 

Tam to było pewnie polecenie odgórne od pana Niemca %-) Tego samego co zakopał forum na amen.

• Haha 1
Opublikowano

Bardzo lubię the x files i szukałem czegoś podobnego. Zacząłem oglądać Supernatural, jestem na 9 odcinku i póki co wciąga. Ten serial jest ekstremalnie głupi, wręcz kretyński, ale dobrze się to ogląda do obiadu. 

Żonie podoba się bardziej z wiadomych względów.