Dimazz 565 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 9 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Alien Kolejny zapychacz. Jak tak to ma wyglądać to mogli z tego zrobić film na 3h... To uniwersum nie sprawdza się w formie serialu i trzeba to w końcu głośno powiedzieć. Sprawdza się. Komiksy, książki. Jest z czego czerpać i dużo jest ciekawych wątków. Niektóre mocno zakręcone. Disney nie kupiłby kiepskiej franczyzy Może reżyser i scenarzysta nie czują klimatu a może władze disneya chciałby bezpiecznie, nijako jak w serialach z SW
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Może czas jest. ale nie mam jakoś weny ostatnio na seriale, choć na wieczór do spania ostatnio sobie zapuszczałem "Das Zeitmaschinenprojekt: Wielka Tajemnica III Rzeszy" bardziej mi pasty podchodzą niż oglądanie, a ta naprawdę jest całkiem fajna , tak samo mogę polecić "14 nawiedzonych nocy", drugi "sezon" jeszcze ujdzie, kolejne jak to zazwyczaj bywa robione na siłę, ale jak komuś się nudzi to też można przesłuchać
Dimazz 565 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września obejrzałem najnowszy odcinek aliena i jest źle. Pół serialu można spokojnie wyciąć i nic by na tym nie stracił. Bezsensowne pogadanki między postaciami. A że postacie to dzieci więc dialogi są infantylne i dosłownie o niczym. Dużo niezrozumiałych decyzji i tu pewnie można wszystko zwalić na dzieci w ciałach dorosłych robotów bo w końcu to dzieci. Zachowanie doktora z kilkoma dyplomami pod koniec odcinka już ciężko racjonalnie wyjaśnić. Na razie serial takie 5+ na 10 bo lubię aliena 2
Send1N 4 162 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Też dzisiaj obejrzałem najnowszy a to już 6 odcinek... chyba straciłem nadzieje że będzie dobrze, ciężko się to ogląda potencjał zmarnowany, serial zrobiony pod nastolatków. 1
Imm 275 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) Nie wiem na podstawie czego Wy w ogóle mieliście nadzieję, że ten serial będzie choćby przyzwoity. W każdym kolejnym odcinku poziom głupoty rośnie; po 6 odcinku, absolutne dno. Disney tyle umie, że nic nie umie. Jedyne, co im wyszło z tak naprawdę dobrze znanych marek - ale to był jednorazowy przypadek, pewnie przez lata się nie powtórzy, jeśli kiedykolwiek - to SW: Andor. Edytowane 11 Września przez Imm
ODIN85 3 501 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Liczyłem na to że statek się rozbije. Na miasto wyleci z 10 obcych i będzie miła sieczka. Aż tak trudno było tak to zrobić? 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Dla mnie Alien spoko, ale faktycznie za długo się czają z wątkiem wyniesienia Obcego. Finał 3 sezonu Fundacji słaby. Cały sezon i ten wątek Mułowaty do dupy. Jedynie Imperator hipis wniósł coś ciekawego i wątek Demerzel. Końcówka daje nadzieję na coś ciekawego w następnym sezonie, ale to pewnie kolejne 2 lata trzeba czekać, no chyba że anulują bo przez ten sezon oglądalność spadła.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Zacząłem Dextera. Całkiem spoko
Merqus4 28 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 14 minut temu, GordonLameman napisał(a): Zacząłem Dextera. Całkiem spoko Ja też, kobita mnie namówła, narazie po 1 odc jestem ale zapowiada się ciekawie.
wrobel_krk 851 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja zacząłem "Glina" chyba kiedyś dawno widziałem ale nie pamiętam ocb, spoko nawet jak na Polski serial. Ciężko teraz o coś dobrego
Oldman 464 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września jak piszecie o dexterze to piszcie precyzyjniej który serial macie na mysli bo troche tego juz naprodukowali w fabryce. W dniu 10.09.2025 o 19:44, Dimazz napisał(a): obejrzałem najnowszy odcinek aliena i jest źle. Pół serialu można spokojnie wyciąć i nic by na tym nie stracił. Bezsensowne pogadanki między postaciami. A że postacie to dzieci więc dialogi są infantylne i dosłownie o niczym. Dużo niezrozumiałych decyzji i tu pewnie można wszystko zwalić na dzieci w ciałach dorosłych robotów bo w końcu to dzieci. Zachowanie doktora z kilkoma dyplomami pod koniec odcinka już ciężko racjonalnie wyjaśnić. Na razie serial takie 5+ na 10 bo lubię aliena mam podobnie, ja serio zmuszam sie do oglądania tego serialu z sentymentu i uwielbienia do uniwersum, ale jest zle bardzo zle, na początku myslalem ze skoro w serialu są dzieciaki i jakies badania to moze akcji bedzie mało ale przynajmniej dialogi bedą ciekawe, a okazało sie ze to wszystko wydmuszka, serial jest głupi do potęgi (a ostatni odcinek to juz wogole wybił korek w butelce głupotą) , pseudofilozoficzne dialogi nic nie wnoszą oprócz irytacji, wiekszosc postaci irytuje swoich zachowaniem a niektórzy takze skrajną głupotą, a twórcy nie mogą sie zdecydować jak w koncu mają sie te "dzieci " zachowywać bo np raz boją sie byle czego a inny razem walczą z obcym jak równy z równym bez cienia strachu ), długo by pisać o absurdach ale mi sie nie chce (mam słabe serce nie chce sie denerwować), na razie moja ocena oscyluje między 4/10 a 5/10
ODIN85 3 501 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Zacząłem Dextera. Całkiem spoko Ten stary czy Zmartwychwstanie?
GordonLameman 8 432 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Teraz, ODIN85 napisał(a): Ten stary czy Zmartwychwstanie? stary
ODIN85 3 501 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Alien ep7 Takiego festiwalu głupot dawno nie widziałem. Podwaliny pod finał praktycznie żadne. Kończcie już... 1 1 2
Pentium D 1 159 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) W dniu 17.09.2025 o 05:09, ODIN85 napisał(a): Alien ep7 Takiego festiwalu głupot dawno nie widziałem. Podwaliny pod finał praktycznie żadne. Kończcie już... To nie głupoty a bardziej rozwodnienie. Zamiast Aliena czającego się w wentylacji w ciemności lub półmroku ten udaje małpę od Tarzana w biały dzień. Flaki były, ale strachu zero w tych scenach. 5 pierwszych odcinków fajne a dalej jakby brakło pomysłu. Coś czuję, że ten serial skończy na dwóch sezonach. Edytowane 18 Września przez Pentium D 1
Send1N 4 162 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Mogliby już nie robić 2 sezonu obejrzałem właśnie 7 odcinek... od początku to oglądanie na siłę z sentymentu do serii filmów, nic więcej... chociaż i tak mało ma to wspólnego z Alienem Edytowane 18 Września przez Send1N 1
j4z 937 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Męczycie tego Aliena... Dajcie mu odejść. Nie nabijajacie wyświetleń. 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 29 minut temu, Send1N napisał(a): Mogli by już nie robić 2 sezonu obejrzałem właśnie 7 odcinek... od początku to oglądanie na siłę z sentymentu do serii filmów, nic więcej... chociaż i tak mało ma to wspólnego z Alienem ..... i dlatego odpadłem po 2 odcinku 1 1
Imm 275 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Alien(7 odcinek) - mówię sobie w duchu: dasz radę, dasz radę, dotrwasz do końca sezonu.... Z każdym kolejnym odcinkiem kiedy wydaje mi się, że już dno kompletne zostało osiągnięte, scenarzyści nadal mnie zaskakują. Najgorsze jest chyba to, że faktycznie będzie drugi sezon...którego nie zamierzam oglądać. Jeśli ktoś nie zaczął oglądać... to niech zrobi sobie przysługę i najlepiej zapomni, że taki serial istnieje. Terminal List: Dark Wolf(odcinki 1-6) - jak na prequel to całkiem przyzwoity, nie obyło się bez szablonów i oczywistych "niespodzianek", ale w dobie tego, co dziś nam serwują z każdej strony to takie 6,5-7 na 10. Warte poświęconego czasu. Edytowane 22 Września przez Imm 1 2
miro 702 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września a co powiecie na wyczekiwany przez chyba wszystkich drugi sezon 1670 ? dla mnie rozczarowanie, widać piniądz, ale takie to jakieś przekombinowane, od czasu do czasu można się uśmiechnąć. Najlepszy dla mnie odcinek to 6 Gusła, z Wieśkiem i calą otoczką.. Oglądalność jest i będzie, bo wszyscy chcą zobaczyć drugi sezon, ale trzeci już niekoniecznie... oczywiście to moje zdanie
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września @miroJa pierwszego odcinka 1 serii nie przełknałem, ale moze się rozkręca, z office miałem podobnie dopiero znajomi mi powiedzieli żeby przebrnać i potem obejrzałem wszytskie sezony
miro 702 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września 1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a): Ja pierwszego odcinka 1 serii nie przełknałem, pierwsza seria to rodzynek, warto office próbowałem dwa razy, odbiłem się
Rekomendowane odpowiedzi