Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Black Rabbit(sezon) - całkiem przyzwoity choć mocno przewidywalny i momentami nieco chaotyczny + nie obeszło się bez antagonistów, którzy rozumiem nie grzeszą. Jude Law zdecydowanie na plus, Bateman też całkiem przyzwoicie choć mam wrażenie, że nie do końca udało mu się odnaleźć w tak skomplikowanej i poniekąd tragicznej roli. Do spokojnego obejrzenia. 6,5/10 

Alice dopiero zaczynam, a jeszcze Guiness czeka. Zapewne coś więcej skrobnę jutro.

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)

@Pentium D Luzik, patrząc na "kreatywną" wizję scenarzystów tego cudu, to w drugim sezonie oswoją Predatora; będzie dzielił budę z Xenomorhem żeby mu smutno nie było. :hihot:

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Mi się dobrze kojarzy że tutaj zachwyty były nad Alienem czy tylko mi się wydaje?

edit.

dobra, wydawało mi się :) 

Pierwsze odcinki dawały nadzieję, wątek oczka dobrze się zapowiadał, ale wszystko uj strzelił. 

9 minut temu, Imm napisał(a):

@Pentium D Luzik, patrząc na "kreatywną" wizję scenarzystów tego cudu, to w drugim sezonie oswoją Predatora; będzie dzielił budę z Xenomorhem żeby mu smutno nie było. :hihot:

A później miłość ponad podziałami i wspólne sceny pod prysznicem. Predator zostanie lekarzem ortopedą ze specjalizacją od bólu kręgosłupa a Obcy założy firmę od instalacji wentylacji i pomp ciepła.

Edytowane przez Pentium D
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Mi się dobrze kojarzy że tutaj zachwyty były nad Alienem czy tylko mi się wydaje?

edit.

dobra, wydawało mi się :) 

Jest tutaj jedna osoba która chwali każdy odcinek :E a tak ogólnie poza tym forum to alien jest lubianym serialem w świecie (amatorów kina) tak samo jak i netflixowy wiedźmin od którego polski z przed ponad 2 dekad i smokiem wklejonym prosto z painta jest o niebo lepszy xD 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano

Drugi raz cały trzeci sezon Twin Peaks. I zaprawdę powiadam Wam - nie wiem do kogo kierowany jest on. Do fanów? Pewnie garstka żyje i się wku**ia co na ostatniej prostej życia Lynch z Frostem odwalili. 

A reszta? Pewnie odpadnie po drugim, może trzecim odcinku.

• Like 1
Opublikowano

House of Guinness(sezon) - nie licząc lekko chaotycznych pierwszych 2-3 odcinków, dyskusyjnej motywacji bohaterów w pewnych sytuacjach to całkiem zgrabnie opowiedziana historia jednego z najbardziej znanych rodów z Irlandii oraz oczywiście piwa. Całość utrzymana w odpowiednim, lekko gangsterskim klimacie odpowiednim dla tamtych czasów. Steven Knight po raz kolejny potwierdził, że jest naprawdę dobrym scenarzystą i odnajduje się w takich klimatach(wcześniej stworzył choćby Peaky Blinders) jak nikt innych. Solidna pozycja, warta poświęconego czasu, mam nadzieję, że będzie drugi sezon. 7,5/10

Alice in Bonderland(3 sezon) - mając pewne obawy przed przystąpieniem do tego, teoretycznie ostatniego sezonu Alice mogę teraz z ulgą napisać, że jeśli nie będzie już dalszych produkcji w tym uniwersum(nawiązuję do ostatniej sceny w szóstym odcinku), to obecne zakończenie jest satysfakcjonujące. Nie licząc kilku słabszych momentów(pierwsza gra, gdzie dorośli ludzie nie potrafili rozwiązać prostego równania matematycznego czy też rzucali jakimiś losowymi odpowiedziami..), całość zdecydowanie trzymała poziom, gry były interesujące, ale one tak naprawdę stanowiły jedynie sprytny mechanizm odkrycia natury ludzkiej, motywacji bohaterów oraz ostatecznie sprawdzały ile dana osoba jest w stanie poświęcić aby osiągnąć swój cel. Większość wątków została składnie zamknięta, obyło się bez jakże modnego obecnie - pozostawienia widza z "dopowiedz sobie resztę i zinterpretuj jak chcesz", co w mojej ocenie jest kluczowe w serialach tego typu. Mały niedosyt pozostaje, że nie pociągnęli/wyjaśnili wątku "krainy martwych", która przecież była główną motywacją jednego z bohaterów tego sezonu; niemniej całość ogląda się przyjemnie i wcale nie czuć, że każdy odcinek trwa circa bitą godzinę, a czasem nawet dłużej. 7,5/10. 

Opublikowano

Alice s3

Mają szczęście że zakończyli dobrze bo cała reszta to cienizna.

Gry przekombinowane i z małym napięciem.Ale największa głupota to dodanie kaleki do uczestników. Jak to miał być cel komediowy to ok,jednak wcale nie był i wyszło to komicznie. Ta akcja w pociągu to żenada.

Mogli tego już nie ruszać i zakończyć na S2.

Opublikowano

Nadrabiam zaległości - Wychowane przez wilki.

Główny wątek to wiara i ateizm, za dużo tego jest w serialu, kończę 1 sezon, raczej obejrzę drugi, 7/10 jak dla mnie :D 

Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 05:20, Send1N napisał(a):

poza tym forum to alien jest lubianym serialem w świecie (amatorów kina)

lol, 7.3/10 na IMDb, ale to na FW punkt mniej pewnie...

sprawdziłem, 6/10 na FW

To tak średnio bym powiedział, tak średnio 

IMDb zawsze imo zawyża o to ok. jedno oczko. 

• Sad 1