miro 702 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada ciężko je wszystkie porównywać, bo wrzuciłeś do jednego wora kruka czy rojst które faktycznie są najwyższych lotów z tvnowskimi szmirkami typu pati czy skazana...choć ogląda się świetnie, sam wszystkie polskie lubię i oglądam. i te pierwsze, kruka czy rojst, faktycznie nic im nie brakuje.. ale to inne realia, inny klimat, ale że o klasę lepszy ? no nie, ale każdy ma swój gust, żle by było jakby się wszystko to samo wszystkim podobało też znam parę osób dla których true detective jest /był zwyczajnie nudny i nie sa to osoby które oglądaja tylko teda lasso, w czymś nie podszedł i tyle 1
tgolik 546 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Pati to najlepszy serial jaki obejrzałem w tym roku, z genialną rolą tej ochrypłej. Tak, Detektyw był dla mnie przeraźliwie nudny. Edytowane 13 Listopada przez tgolik
Vulc 2 191 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 11 godzin temu, tgolik napisał(a): Generalnie praktycznie każdy polski serial kryminalny jest o klasę lepszy od Thrue Detective. Powiem Ci, że to mocny kandydat do najbardziej absurdalnego twierdzenia, jakie widziałem w tym roku. Rozumiem, gust i tak dalej, ale nie. Po prostu nie. Miej litość. 4
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Banshee S1 zrobiony. Widać, że to serial klasy B (zwroty akcji, motywacje bohaterów, sposób montażu itd), ale ogląda się to naprawdę dobrze. Myślę, że 8/10. Teraz pora na satyrę na bogatych - "Biały Lotos" (2021) S1.
Katystopej 984 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 1 godzinę temu, Vulc napisał(a): Powiem Ci, że to mocny kandydat do najbardziej absurdalnego twierdzenia, jakie widziałem w tym roku. Rozumiem, gust i tak dalej, ale nie. Po prostu nie. Miej litość. Może nie każdy, zapędził się trochę, ale większość naszych kryminalnych jest bardzo dobra, a taka Watacha czy Sfora (kto pamięta? Lubaszenko, Pazura, Wilczak) to arcymistrzostwo seriali kryminalnych. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Wataha jest okej, obejrzeliśmy do końca, ale daleko tutaj IMO do arcymistrzostwa. A już twierdzenie, że to klasa wyżej od True Detective, który jest nudny? Wybacz, absurd. Edytowane 13 Listopada przez Vulc 1
Imm 275 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 1 godzinę temu, Katystopej napisał(a): Może nie każdy, zapędził się trochę, ale większość naszych kryminalnych jest bardzo dobra, a taka Watacha czy Sfora (kto pamięta? Lubaszenko, Pazura, Wilczak) to arcymistrzostwo seriali kryminalnych. Jeśli to jest dla Ciebie arcymistrzostwo seriali kryminalnych, to chyba masz relatywnie nisko zawieszoną poprzeczkę oczekiwań. Nie żeby były słabe, ale do najlepszych ogólnie to jeszcze długa droga.
Katystopej 984 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Arcymistrzostwem jest również tegoroczny Mobland, a że komuś się nie podobają moje wybory, cóż, musicie z tym żyć 1 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jasne, choć w przypadku Mobland też się nie zgodzę. ;P Dobrze się oglądało, ale trochę zbyt mało wyrazisty scenariusz, miejscami mocno infantylne zachowania wiodących postaci. Ale będę oglądać, bo chcę zobaczyć scenę śmierci jednej postaci, chyba domyślasz której.
Imm 275 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 30 minut temu, Katystopej napisał(a): Arcymistrzostwem jest również tegoroczny Mobland, a że komuś się nie podobają moje wybory, cóż, musicie z tym żyć Przeżyjemy. Mobland to taki nieco lepszy średniak z dobrą obsadą i dość infantylnie napisanym scenariuszem przez co wybory i decyzje niektórych bohaterów nie miały kompletnie sensu. 1
tgolik 546 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 42 minuty temu, Imm napisał(a): Jeśli to jest dla Ciebie arcymistrzostwo seriali kryminalnych, to chyba masz relatywnie nisko zawieszoną poprzeczkę oczekiwań. Nie żeby były słabe, ale do najlepszych ogólnie to jeszcze długa droga. Za polskie realia i polskie aktorstwo (szczególnie głosowe) naszym serialom z marszu dodaję plus 1-2 do oceny.
Imm 275 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Dobrze, przecież nikt Ci nie broni. Nie oznacza to jednak, że my musimy podzielać taką opinię. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Ja mam z kolei tak że polski język jak i aktorzy skutecznie mnie odpychają, nie czuje kompletnie klimatu dlatego też nigdy nie oglądam niczego z polskim dubbingiem wolę oldschool napisy lub lektor. 1
j4z 937 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Ja jak gadają po niemiecku dodaje 4 oczka z miejsca. Lubię ten twardy język, szczególnie u dużych niemieckich bab. Nawet napisów wtedy nie włączam. Albo niskich czarnowłosych facetów z wąsem. Edytowane 13 Listopada przez j4z 4
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada DARK był niemiecki i kompletnie mi to nie przeszkadzało, zajebistość tego serialu przyćmiła ten paskudny język
ODIN85 3 501 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jedyna produkcja gdzie akceptowałem ten język. Tak się trzeba było skupić że zapominałem o nim 1 1
tgolik 546 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Dark porzuciłem w połowie - zbyt zagmatwany jak na mój rozumek. Jednak w Cassandrze niemiecki mi nie przeszkadzał. Edytowane 13 Listopada przez tgolik
Send1N 4 162 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Ja to same zagmatwane oglądałem LOST (4 razy całość w ciągu 20 lat), FROM, DARK wczoraj skończyłem 2 (ostatni) sezon Castle Rock i oczywiście mało co rozumiem ale i tak preferuje ten typ Manipulacja czasem zawsze wprowadza największy zamęt... Teraz z niecierpliwością czekam na 4 sezon FROM do przyszłego roku, uwielbiam ten serial A tak swoją drogą to polecam miniserial: Midnight mass https://www.filmweb.pl/serial/Nocna+msza-2021-849236 Edytowane 14 Listopada przez Send1N
j4z 937 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada W Dark jak już myślałem, że wszystko rozumiem, znowu zakręcili i dałem sobie spokój. 2
tgolik 546 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Ja to same zagmatwane oglądałem LOST (4 razy całość w ciągu 20 lat) Losta oczywiście też kiedyś oglądałem z zainteresowaniem. Teraz już wymagany do tego poziom skupienia jest poza moim zasięgiem.
bleidd 477 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 15 godzin temu, Send1N napisał(a): Ja mam z kolei tak że polski język jak i aktorzy skutecznie mnie odpychają, nie czuje kompletnie klimatu dlatego też nigdy nie oglądam niczego z polskim dubbingiem wolę oldschool napisy lub lektor. Mi tam język nie przeszkadza ale z polskimi produkcjami jest ten problem, że mamy mało dobrych aktorów czy aktorów w ogóle - większość hitowych polskich produkcji to ciągle te same twarze. Heweliusza mam na tapecie choć jak widzę Szyca czy Różczkę to trochę tak jakbym oglądał kryminał/dramat z Adamem Sandlerem. No jakoś tak nie 1
j4z 937 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 4 minuty temu, bleidd napisał(a): trochę tak jakbym oglądał kryminał/dramat z Adamem Sandlerem. No jakoś tak nie Oj tak tak https://www.filmweb.pl/film/Nieoszlifowane+diamenty-2019-792989 1 1
tgolik 546 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Dla mnie Szyc to dwie genialne role. Czuły w Warszawiance i brutalny pułkownik w Królu. Diametralnie różne postacie. Polskich filmów oglądam znacznie mniej niż polskich kryminalnych seriali więc Szyc mi się nie przejadł bo go widziałem dosłownie w kilku produkcjach. Ponieważ obejrzałem w tym i zeszłym roku kilkadziesiąt polskich seriali kryminalnych, stwierdzam, że mamy jednak mnóstwo utalentowanych aktorów. A w amerykańskich produkcjach nie rzadziej powtarzają się ci sami aktorzy. Edytowane 14 Listopada przez tgolik
Lypton 953 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) 3 godziny temu, bleidd napisał(a): Heweliusza mam na tapecie choć jak widzę Szyca czy Różczkę to trochę tak jakbym oglądał kryminał/dramat z Adamem Sandlerem. No jakoś tak nie Sandler grając wbrew swojemu emploi z reguły jest świetny. A wspomniane wyżej Uncut Gems to zajebisty film. Edytowane 14 Listopada przez Lypton
bleidd 477 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Być może, ale patrząc na niego w poważnej roli nie mogę pozbyć się z głowy jego kreacji w tych wszystkich komediach, mam po prostu z tym jakiś zgrzyt
Rekomendowane odpowiedzi