Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

Arcane świetne, polecam.

Smallville lubiłem raz na jakiś czas, jak w tv leciało. Kiedyś próbowałem od początku - nah. Później mówię, chociaż ostatni sezon obejrzę, jak staje się Supermanem (przynajmniej tak myślę, że to się działo) - nah. 

A Supernatural ktoś kojarzy? Oezu jak ja czekałem kiedyś na każdy kolejny odcinek! 4 i 5 sezon są najlepsze. Przy 7 chyba odpadłem. Po latach wróciłem i dałem radę do 10. Imo za długo ciągnięte, ale bywało wibitnie imo, przynajmniej w swoich czasach.

Supernatural chociaż pięknie zakończyli. Mega wzruszające.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, Pentium D napisał(a):

I dalej już tylko gorzej.

Ja już 10 sezon powoli kończę, osobiście bardziej się mnie podobają niż te pierwsze sezony. Ogólnie serial nie jest zły według mnie.

15 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

A Supernatural ktoś kojarzy?

Tylko 1-4 sezony, później to już jakaś paranoja... jedynie czego tam brakowało to UFO. W sumie to może było, ale nie dotrwałem aż tak daleko, skończyłem to oglądać jakoś na 6-7sezonie a to tylko z powodu tego Anioła czy tam Archanioła.

Opublikowano
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Supernatural chociaż pięknie zakończyli. Mega wzruszające.

Ta? Może wrócę jeszcze. Sam ostatni sezon obejrzę. Myślisz, że dużo stracę? 

53 minuty temu, chrumcio napisał(a):

Ja już 10 sezon powoli kończę, osobiście bardziej się mnie podobają niż te pierwsze sezony. Ogólnie serial nie jest zły według mnie.

Tylko 1-4 sezony, później to już jakaś paranoja... jedynie czego tam brakowało to UFO. W sumie to może było, ale nie dotrwałem aż tak daleko, skończyłem to oglądać jakoś na 6-7sezonie a to tylko z powodu tego Anioła czy tam Archanioła.

Bo to Scooby-Doo dla trochę starszego widza. :D

Opublikowano
23 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Bo to Scooby-Doo dla trochę starszego widza.

Lubię Scoobiego, ale bez przesady :P

Jeszcze 4 odcinki Smallvile i można zabrać się za co innego.

Waham się między 

"Golden Kamuy The Hunt of Prisoners in Hokkaido"

a

"Twean Peaks"

Również znów po głowie chodzi mi "Battlestar Galactica"

Opublikowano

Przerwałem to w połowie 2 sezonu rok temu  i już nie wróciłem :/ a to było moje pierwsze podejście do tego serialu, teraz ciężko będzie wrócić po takiej przerwie, jedyne co pamiętam to świetny i klimatyczny soundtrack ;) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Send1N napisał(a):

jedyne co pamiętam to świetny i klimatyczny soundtrack

O tak, OST w tym serialu Twean Piks to arcydzieło :) Jedynie 3 sezonu nie widziałem, ale to się nadrobi po 2 sezonie :)

2 godziny temu, Pitross20 napisał(a):

U mnie wleciał trzeci sezon Reacher

Mi już jakoś 1 nie podpasował :) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Reacherem zachwyciłem się na początku, ale im dalej tym mniej się podobał. Nie skończyłem s01. Podobnie miałem z Battlestar. Pierwszy odcinek zachwycił pomysłem. Po kilku odbiłem. 

Ja aktualnie jestem po drugim odcinku nowego Szoguna. Na razie petarda 

A wiecie jaki jest jeden z moich ulubionych seriali? s01 True Detective

Pozwolę sobie "zacytować" użytkownika FW, bo lepiej bym chyba tego nie ujął. Mowa tu o jednym z głównych bohaterów:

Screenshot_20250223-082246.thumb.png.d44cd29e02797601bee8eaae87caa84b.png

Gorąco polecam!

W sumie to pozwolę sobie wymienić kilka seriali z mojej topki, których chyba tu jeszcze nie wpisałem, ale już bez opisu. Kolejność będzie przypadkowa. 

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

The Last Dance 

Modern Family

The Office (US)

Na chwilę obecną więcej nie przychodzi mi do głowy. Może coś dopiszę później. 

Edytowane przez J4Z66
  • Like 1
Opublikowano

@J4Z66 pierwszy sezon detektywa z McConaughey'em i Harrelson'em to był majstersztyk od siebie też daje 10/10 ;) swoją drogą to oglądnąłem wszystkie sezony ale do pierwszego żaden nie miał podjazdu, chociaż też były całkiem ok. (Jak ktoś nie widział to każdy sezon to oddzielna historia z inną obsadą a nie kontynuacja)

• Like 2
Opublikowano

Od ostatniego wpisu obejrzałem sezon 4 Northern Exposure (przystanek Alaska) czyli 25 odcinków. Generalnie wkręciłem się i zaczyna do mnie powoli docierać, że zostało mi tylko 47 odcinków. Na ten moment oglądam Terminator Zero i po 4 odcinkach wygląda to raczej kiepsko no ale poczekam do końca z oceną.

Opublikowano
W dniu 22.02.2025 o 18:56, Pitross20 napisał(a):

U mnie wleciał trzeci sezon Reacher, pierwsze 3 odcinki, jakoś tak średnio mi podeszły.

Mało powiedziane. Poziom ojca Mateusza z tym, że w naszym serialu aktorzy lepiej grają. Przeciętność i nijakość do bólu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, skypan napisał(a):

Mało powiedziane. Poziom ojca Mateusza z tym, że w naszym serialu aktorzy lepiej grają. Przeciętność i nijakość do bólu.

Kolejny serial w którym 1 sezon jest świetny a w kolejnych zaczyna robić się kaszana, ostatnimi czasy zaczałem oglądać turyste https://www.filmweb.pl/serial/Turysta-2022-869002 1 sezon ok drugi dno :/ Teraz kończę oglądać DARK 1 sezon rewelacja 2 znacznie słabszy a ten 3 to już na siłę lecę żeby po prostu skończyć :E 1 sezon Reacher'a mi się bardzo podobał, drugi kiepski... słyszałem że ten 3 przynajmniej gorszy nie jest od 2 :hmm:

Edytowane przez Send1N