Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Bardzo płytkie myslenie.

:lol2:

nom, bardzo płytkie. Bo auta powinny być na chodnikach!!!!!!! To jest wtedy głębokie myślenie. A poza tym auta na chodnikach to życie ratują! I wszystko by się udało, gdyby nie ci wstrętni aktywiści!!!!

Mateoo, kompromitujesz się. Ja wiem, że jesteś jeszcze bardzo młody, ale kurła weź ogarnij.

Opublikowano
20 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Niezle sie probujesz wywyzszac, Mr guru

To nie jest kwestia wywyższania się, ale tego że piszesz kocopoły, których się czytać nie da. 

Chcesz bronić kierowców, ale robisz to w tak komicznie nieudolny sposób, że szkoda gadać. 

Nie ma powodu, aby blachosmrodziarze rozjeżdżali chodniki, skwery, tereny zielone. A to co robią aktywiści to REAKCJA na to co robią kierowcy. Jak kierowcy nie będą się zachowywać jak debile to i aktywiści wyginą naturalnie. To naprawdę bardzo proste. 

A metody aktywistów nie są jakieś straszne - nikomu nic nie niszczą, nie stanowią zagrożenia (w przeciwieństwie do aut na chodniku). Czepianie się ich, kiedy pierwotna przyczyna całego ruchu to kierowcy jest po prostu głupie. 

20 minut temu, hubio napisał(a):

Może bardzo młody, ale kulturą dyskusji bije cię gordo z 1000 razy.... :hihot: Nie piszę o kwestiach merytorycznych tylko formie dyskutowania.

Hubercik, naucz się pisać moja ksywkę, to raz.

dwa - ja wyżej cenię kwestie merytoryczne niż obyczajowe. Ty z kolei te drugie, bo w pierwszych masz niewiele do zaoferowania. 

Opublikowano
2 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

Mieszasz  aktywistów z normalnymi pieszymi czyli manipulujesz przez brak argumentów. 

W sumie się zgadza, konfitura i inni to aktywista. 

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

:lol2:

nom, bardzo płytkie. Bo auta powinny być na chodnikach!!!!!!! To jest wtedy głębokie myślenie. A poza tym auta na chodnikach to życie ratują! I wszystko by się udało, gdyby nie ci wstrętni aktywiści!!!!

Mateoo, kompromitujesz się. Ja wiem, że jesteś jeszcze bardzo młody, ale kurła weź ogarnij.

Nie, nie powinny. To wam się coś ubzdurało, że inni myślą że powinny. Co robią ci jeżdżący pajace po chodnikach to ich wina, a co jest winą pseudoaktywistów włążcych celowo pod jadące (raczej odjeżdżające z lewego parkingu) pojazdy i jeszcze nazywający to potrąceniem to ich wina. Nie powiem dużo mniejsza, bo dużo mniejsza, ale oni też muszą mieć swoich skurwensonów, którzy będą na nich penisy wieszać. Kierowcy wjeżdżający na chodniki już swoich mają. Dowody na to są również w tym wątku. 

1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

jak kierowcy nie będą się zachowywać jak debile to i aktywiści wyginą naturalnie.

nic takiego się nie wydarzy. Znajdą sobie inny cel aktywizmu. 

Opublikowano
13 minut temu, Suchy211 napisał(a):

W sumie się zgadza, konfitura i inni to aktywista. 

Nie, nie powinny. To wam się coś ubzdurało, że inni myślą że powinny. Co robią ci jeżdżący pajace po chodnikach to ich wina, a co jest winą pseudoaktywistów włążcych celowo pod jadące (raczej odjeżdżające z lewego parkingu) pojazdy i jeszcze nazywający to potrąceniem to ich wina. Nie powiem dużo mniejsza, bo dużo mniejsza, ale oni też muszą mieć swoich skurwensonów, którzy będą na nich penisy wieszać. Kierowcy wjeżdżający na chodniki już swoich mają. Dowody na to są również w tym wątku. 

nic takiego się nie wydarzy. Znajdą sobie inny cel aktywizmu. 

Czyli naprawią inną działkę społeczeństwa. Super. Propsy dla aktywistów.

Opublikowano

@Suchy211 to trochę przykre, że w demokratycznym państwie prawa aktywista to jest ktoś kto jedynie czego chce, to PRZESTRZEGANIA PRAWA . Dla mnie aktywista to ktoś kto walczy o jakieś ideały jak np. kwestie klimatyczne, a nie o coś o co powinno zadbać państwo. No, ale w takim państwie z kartonu jak Polska to rzeczywiście trzeba być aktywistą żeby walczyć o NIE ŁAMANIE PRAWA. 

Kierowcy parkujący w sposób niedozwolony na chodniku czy jeżdżący po nim, jeśli nie mają specjalnych uprawnień to po prostu łamią przepisy prawa. Koniec kropka. Policja powinna wlepiać mandaty, a jeśli zjawisko jest coraz powszechniejsze mandaty powinny wzrosnąć za to do 10k i GWARANTUJĘ, że w ciągu miesiąca konfitura nie miałby czego szukać. Państwo ma wszystkie niezbędne narzędzia zarówno do legislacji jak i egzekwowania. Dlaczego tego nie robi? Może dlatego, że infrastruktura jest fatalna. Więc "po polsku" - zróbmy martwe prawo i go nie egzekwujmy.

Opublikowano

Oj tak tak, tylko w takim państwie jak Polska!

Nie zes... się przypadkiem, nie cały świat to Skandynawia tudzież "Ordnung must sein" Niemcy. 

No i nie, co do zasady nie bronię blachosmrodziarzy i nie uważam, że powinni pod byle pretekstem, zwykle pozornym, zasuwać po chodnikach, ale z drugiej strony, im więcej widzę filmów autorstwa tych wszystkich aktywistów, tym bardziej jestem zniesmaczony/zażenowany. OK, niby kumam ten aktywistyczny mindset... ale czasem to mam wrażenie, że więcej godność mają chłopcy i dziewczęta na OnlyFans (i nie, aktywiści internetowi nie robią tego wszystkiego z samego li tylko dobrego serduszka, bo wszystko leci na YT i się klika)... 

Opublikowano

@Zas jestem Polakiem i tutaj żyję. Inne państwa mnie kompletnie nie interesują. Mogą sobie tam nawet robić rajdy po chodnikach w stylu gry Carmageddon :) Tak samo nie obchodzi mnie czy i jak się egzekwuje tam przepisy. A co do kwestii zarabiania to nie jesteś w temacie więc ci uświadomię, że konfitura całymi latami miał bardzo małe zasięgi. Ten zarzut to już szybciej do audytora. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, hubio napisał(a):

mandaty powinny wzrosnąć za to do 10k i GWARANTUJĘ, że w ciągu miesiąca konfitura nie miałby czego szukać.

Zgoda. Ale oni są drudzy wj kolejce za lotnikami "dwieście pięćdziesiąt+". Jak z tymi sobie nie poradzimy,.to to jak bicie słabszego z frustracji że nie potrafimy sobie sobie poradzić z silniejszymi. A potem? Choćby i publiczna kara chłosty + 10k. dla parkujących na chodnikach i podobne przypadki. 

@hubioprzede wszystkim nie ma sensu powoływać się na wyjątkowość Polski jeśli chodzi o odpały. Inni mają swoje i to takie, że mogłyby że z punktu widzenia Polaka  doprowadzić to twardego zawieszenia procesów zachodzących w mózgu.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Zauważyłem, że oglądając filmy z kanału Konfitura, Samochodoza a te co były np. 5, 6 lat temu jest różnica, bo wcześniej to mieli jeszcze więcej czasu i po tym jak policja odjeżdżała (bo sami wzywali że ktoś jeździ po chodniku) to jeszcze bliżej samochodu stawali żeby znowu przyjechali (bo kierowca tym razem wzywa) bo powiedzieli np. że "mogą panowie tu stać". Chociaż były dobre miejscówki gdzie była tylko 1 opcja wyjazdu i taki samochód potrafił stać 4 godziny a nie jak teraz są te akcje z maksymalnie 20 minut.

Opublikowano

Sprawa dla Konfitury:

https://wiadomosci.wp.pl/szokujace-zachowanie-kuriera-dpd-jest-nagranie-i-reakcja-7270334002211040a

Tylko jeśli ten kurier nie został zwolniony dyscyplinarnie to za chwilę znajdzie nową pracę bo kurierzy są jak złoto dla pracodawców. Ale jak ma wpisaną dyscyplinarkę to nawet kurierowi może być ciężko. A w ogóle być może pracował na B2B albo jakąś umowę cywilno-prawną więc i tak może mieć wywalone.

Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

bo kurierzy są jak złoto dla pracodawców. Ale jak ma wpisaną dyscyplinarkę to nawet kurierowi może być ciężko

Albo złoto, albo może być ciężko. Jak brakuje określonych pracowników, to dyscyplinarki pracodawcy mają w dupie. Tak to przynajmniej działa w mojej branży. Nikt tego nawet nie weryfikuje. 

Opublikowano

Ale się celebrytka pięknie spruła na Insta. Niestety posty już poleciały i komentarze poblokowane. Może coś się przebije do tępego łba. Konfitura dopiero co był w TVNie, ale chyba mu w końcu załatwią jakiegoś bana do świata celebrytów. Świetna robota Maksyma. Za to należy się jeszcze więcej pieniążków :)

Opublikowano (edytowane)

No dobra, ale czemu tam na chodniku jest ta biała linia wymalowana? Co ona oddziela? Tam jest jakiś DDR?

Może się zatrzymać na jezdni? Tzn. na pasie ruchu? No w teorii, tam gdzie nie ma zakazu, chyba tak - wyobrażacie sobie, że każdy nagle zatrzymuje się gdzie popadnie (przecież większość dróg w miastach nie jest oznakowana zakazami zatrzymywania się), by kogoś wysadzić... co za pier....e, tak niby byłoby lepiej? :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
8 godzin temu, Zas napisał(a):

No w teorii, tam gdzie nie ma zakazu, chyba tak - wyobrażacie sobie, że każdy nagle zatrzymuje się gdzie popadnie (przecież większość dróg w miastach nie jest oznakowana zakazami zatrzymywania się), by kogoś wysadzić... co za pier....e, tak niby byłoby lepiej? :E 

Tak, a o co chodzi? Czemu musimy zakładać, że nagle miasto się zatrzyma? No i znaki to nie jedyne zasady, które sprawiają, że nie wolno zatrzymywać się w danym miejscu.