Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.04.2026 o 15:07, Crew 900 napisał(a):

Państwo Pazur oderwane od rzeczywistości i mega hipokryci. 

Premium auto, premium szkoła i premium dziecko. Oderwanie od rzeczywistości wśród celebrytów rośnie z roku na rok.

Opublikowano
W dniu 20.04.2026 o 22:19, ghostdog napisał(a):

Premium auto, premium szkoła i premium dziecko. Oderwanie od rzeczywistości wśród celebrytów rośnie z roku na rok.

Za dużo tego premium mają, trzeba im coś zabrać! :E

Opublikowano

Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce. Możliwe że nadal będą wjeżdżać pod same drzwi ale tym razem nie przez chodnik tylko tym "łącznikiem" (czyli tym skrótem co prowadzi ze ślepej drogi na wyjazd) ale chociaż to będzie lepsze niż nic. Może dobrze to zrobią i też dadzą słupki milimetr od tego "łącznika" i tam gdzie się wjeżdża ze ślepej drogi.

Opublikowano (edytowane)

W Krakowie na jednym z osiedli był taki społecznik od zgłaszania wszystkiego i propagowania słupkozy. Był normalnie chodzącym. Nie wiem dokładnie co go spotkało, lecz już nie jest.

Pewnie pech.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
Cytat

Czy aktorzy dali zlecenie na Konfiture?

Konfitura poinformował na swoim kanale o programie Państwo w Państwie Polsatu planowanym na dziś wieczór. Pomimo wieloletniej działalności Samochodozy i Konfitury, media zaczynają się interesować tematem tylko przy zaangażowaniu celebrytów w sytuację.

https://www.polsat.pl/news/2026-04-25/panstwo-w-panstwie-odcinek-610-na-zywo-26-kwietnia/

Opublikowano

Żenujący poziom tego programu. Odwracanie kota ogonem i wybranie najmniej korzystnych scen z nagrań Konfitury. Zero skrótów pokazujących systemowe olewanie wykroczeń kierowców przez policję. Jazda po chodniku zawsze wytłumaczona wyższą koniecznością. Na materiałach pokazane tylko same dziadki, które często już nie panują nad samochodem, ale to jak widać nie jest problemem. Ten kraj taki piękny, tylko ludzie wiadomo jacy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, CajraX napisał(a):

Żenujący poziom tego programu. Odwracanie kota ogonem i wybranie najmniej korzystnych scen z nagrań Konfitury. Zero skrótów pokazujących systemowe olewanie wykroczeń kierowców przez policję. Jazda po chodniku zawsze wytłumaczona wyższą koniecznością. Na materiałach pokazane tylko same dziadki, które często już nie panują nad samochodem, ale to jak widać nie jest problemem. Ten kraj taki piękny, tylko ludzie wiadomo jacy.

Dlatego pisałem, że szacun dla Konfitury bo zadarł z celebrytami, którzy mają wszędzie wpływy. Mam nadzieję, że jednak jakaś duża stacja stanie po jego stronie. A jak nie. To ma wciąż za sobą ludzi.

A co ciekawe zwróćcie uwagę na odc 609, który piętnuje dokładnie to samo co pokazuje audytor. Polsat - ogarnijcie się ! Odc 610 na 100% na zlecenie Pazury.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Ten kto mówił, że polska to kraj z kartonu miał rację. Policjanci zachowujący się tak jakby dostali zlecenie na uwalenie samochodzy i konfitury. Z boku pseudo celebryta, który wszystko nagrywa a później wrzucił do sieci wizerunki policjantów i pani konfitury. Przypominam, że to ci sami policjanci co grozili pozwem jeżeli ich wizerunki zostaną upublicznione. Pozwy już wysłane? Do tego wisienka na torcie w postaci mocno tendencyjnego programu na polsacie mającego pokazać w złym świetle osoby, które walczą z patoparkowaniem i jeżdżeniem po chodniku.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano (edytowane)

Audytor mimo to nadal działa i ma się świetnie. Mając odpowiednie zaplecze ciężej kogoś ruszyć to się tyczy tych co łamią prawo jak i tych co z tym walczą. 

Edytowane przez lokiju
Opublikowano

Ale lipny ten program był. Liczyłem na konstruktywną dyskusje a tu więcej było tego, że on na tym zarabia i jakis pajac bo jego rodzice wjechali na chodnik i zostali nagrani i teraz to przeżywają xd Nikt nie zadał pytania dlaczego w ogóle się tam znaleźli a było tylko usprawiedliwianie tego typu zachowań.

Opublikowano

Chyba mam pomysł co można by było zrobić na tej Wiertniczej, że np. jak ktoś np. nie używa samochodu to zaparkować tuż za tym zakazem (ten co się kończy) a drugi np. na samym końcu gdzie można jeszcze stać - to może chociaż część zacznie parkować bo twierdzą że policja wystawia mandaty za tamowanie ruchu.

Opublikowano

Rzeczywistość jest taka, że w wielu sytuacjach nie za bardzo jest inna opcja, niż takie parkowanie na trawniku czy chodniku.

Także społęczeństwo parkuje i to sie nie zmieni.

W efekcie tego, to ci youtuberzy są w dużych mediach jak i społeczeństwie, traktowani jako ci źli.

Policja dojeżdza ich a nie reszte społeczeństwa.

To samo lokalni "zgłaszacze" że ktoś stanał za zakazem, ktoś myje auto koło bloku czy wymienia olej czy zima grzeje auto pare minut.

Zwykle cfaniakują do pierwszego zaklejenia zamków w drzwiach mieszkania czy spryskania roweru srodkiem do odstraszania dzików. Ci bardziej zawzięci do pierwszego przekopania.

Opublikowano
4 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Rzeczywistość jest taka, że w wielu sytuacjach nie za bardzo jest inna opcja, niż takie parkowanie na trawniku czy chodniku.

Bzdura. Czy oni nagrywają pod szpitalem? Nie. Nagrywają pod sklepami czy cmentarzami. No jak się spóźnisz na cmentarz 5 minut bo musiałeś iść kawałek na nogach to jest duże prawdopodobieństwo że nieboszczykom będzie…. Dalej martwy. 

Także społęczeństwo parkuje i to sie nie zmieni.

To wschodni mentalnie. 

W efekcie tego, to ci youtuberzy są w dużych mediach jak i społeczeństwie, traktowani jako ci źli.

Policja dojeżdza ich a nie reszte społeczeństwa.

to tylko efekt wschodniego mentalu i przyzwolenia na drogowe łamanie prawa . 

To samo lokalni "zgłaszacze" że ktoś stanał za zakazem, ktoś myje auto koło bloku czy wymienia olej czy zima grzeje auto pare minut.

Zwykle cfaniakują do pierwszego zaklejenia zamków w drzwiach mieszkania czy spryskania roweru srodkiem do odstraszania dzików. Ci bardziej zawzięci do pierwszego przekopania.

Typowy wschodni niewolniczy mental. Łamie przepisy i jestem uciążliwe dla wszystkich, ale jak tylko ktoś zgłosi to pokazuje w pełni jakimi burakami i idiotami są i lecą w przestepstwa typu pobicie. 

może kiedyś społeczeństwo zmądrzeje, ale dopóki będą takie jednostki jak te które opisałeś to będzie tu :kupa: 

Opublikowano

To?

https://rzeszow24.info/wiadomosci/brutalnie-pobili-youtubera-pod-pge-w-rzeszowie-prokuratura-stawia-zarzuty/afBeAAgPH4Ev5Qn5Hbhb

Ok.. Myślałem, że coś gorszego w stylu, że ktoś najął jakiś zbirów i mocno pobili go zamaskowani goście w ciemnym zaułku tak, że znalazł się na miesiąc w szpitalu. Nie broniąc bandytów z ochrony to jednak było podczas kręcenia materiału. Został powalony na ziemię. Pewno zrobił obdukcję, ale to nie był uszczerbek na zdrowiu powodujący pobyt w szpitalu dłuższy niż 7 dni. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

To wschodni mentalnie

Oraz infrastrukturalnie. Polski człowiek nie różni się aż tak bardzo od niemieckiego człowieka czy holenderskiego człowieka. Powiedziałbym, że różni się współmiernie do różnic w infrastrukturze:cool:

Polskie miasta są niechlujne i chaotyczne pod tym względem. Zwłaszcza dla gości.

5 minut temu, hubio napisał(a):

.. Myślałem, że coś gorszego w stylu, że ktoś najął jakiś zbirów i mocno pobili go zamaskowani goście w ciemnym zaułku

Tymczasem (uwaga nie czytałem, nie sprawdzałem) pewnie zebrał liścia, ewentualnie ktoś go powalił na ziemię. I tego wpierdzielu było.

Edit: o widzisz, nawet twojego posta do końca nie doczytałem, a teraz widzę że zgadlem.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
15 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Oraz infrastrukturalnie. Polski człowiek nie różni się aż tak bardzo od niemieckiego człowieka czy holenderskiego człowieka. Powiedziałbym, że różni się współmiernie do różnic w infrastrukturze:cool:

Polskie miasta są niechlujne i chaotyczne pod tym względem. Zwłaszcza dla gości.

Przepraszam, a zagraniczne miasteczka to są pełne parkingów? :E