Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To chcemy mieć bezpieczeństwo czy chcemy żeby russkie szpiony robiły zdjęcia obiektom obronnym? :) 

A te wszystkie obiekty są w tej chwili zamazane na mapach Google? 

Opublikowano (edytowane)

To chcemy mieć bezpieczeństwo czy chcemy żeby russkie szpiony robiły zdjęcia obiektom obronnym? :) 

No chcemy, chcemy. Tylko dlaczego zrobienie projektu tabliczki musiało trwać aż tak długo. No i żeby zaraz się nie okazało, że jest jakiś inny efektywny sposób na obejście tego i zdjęcia takich struktur bezkarnie i tak będzie mógł robić kto chce.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ryba napisał(a):

@ODIN85 Skoro masz problem ze zrozumieniem, ze aktualna sytuacja geopolityczna jest taka, a nie inna, to niektore zachowania sie lekko mowiac - niepozadane i wprowadzajace niepotrzebne emocje i reakcje.

Zeby lepiej Tobie to zobrazowac:
- idz na lotnisko i zostaw torbe na srodku hali lub krzyknij bomba na pokladzie - przeciez to tylko slowo i glupia torba, co zlego moze sie stac

- wsadz sobie zabawkowy pistolet na kulki za pasek i podwin koszulke zeby bylo go widac i idz do publicznego miejsca z duzym nagromadzeniem ludzi - ciekawe jaka bedzie reakcja

Jak pozwolisz na to, by w obecnej sytuacji mozna bylo fotografowac i nagrywac miejsca, ktore powinny byc chronione, to moze pierwszy czy drugi Sebix o mentalnosci Kali jesc, Kali pic nie zrobi nic zlego, to juz 20-30 przypadek bedzie faktycznym szpiegostwem - przeciez dajesz na to przyzwolenie i ktos w bialy dzien sobie moze to uskuteczniac bez ukrywania sie.

Moje poczucie wolnosci nie jest w zaden sposob umniejszone z racji tego, ze nie moge/nie powinienem robic zdjec jednostki wojskowej czy fabryki amunicji. Jesli ktos histerycznie reaguje na taki zakaz jakby zalezalo od tego jego zycie, sens egzystencji i spokoj emocjonalny - moze lepiej udac sie do specjalisty, niz bawic sie obywatelskiego szeryfa.

Ty serio myślisz że  szpieg będzie paradował z kamerą przed jakimś obiektem?

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

Oczywiscie ze tak gdy jest sytuacja, ze kazdy by mogl sobie chodzic i walic fotki/filmiki tak jak przyklaskujecie audytorowi. Oczekujecie sytuacji, zeby nikogo nie mozna bylo sie o to czepiac = ulatwiacie sprawe do szpiegowania.

3 godziny temu, lokiju napisał(a):

A te wszystkie obiekty są w tej chwili zamazane na mapach Google? 

Na zdjeciach googla masz informacje o ilosci osob wchodzacych na obiekt, ilosci aut wjezdzajacych/wyjezdzajacych, identyfikacje wazniejszych osob itd.?

Powtorze sie jeszcze raz w tym watku - sa sytuacje w ktorych nawet bez regulacji prawnych powinnismy wymagac od siebie okreslonych postaw, to pitolicie cos o zabieraniu wolnosci. Dla mnie tutaj sytuacja jest zero-jedynkowa i nie jest mi potrzebny prawny zakaz do relacji ze zdrowym rozsadkiem w tym temacie.

Chyba ze tu na forum to same zwyrole, ktorzy musza miec zdjecie na tle jednostki wojskowej czy innego obiektu infrastruktury krytycznej, bo inaczej wasze mierne zycie inceli traci sens. Oczywiscie zapewne tez wypieracie ze swojej swiadomosci fakt, ze nasz kraj juz byl zaatakowany i chetnie to beda dalej czynic jesli im to tylko chcecie ulatwiac.

Opublikowano

Ja nie przyklaskuję audytorowi, uważam to za odmianę łagodnych patostreamów. Ale że zakazy fotografowania są całkowicie bezskuteczne w kontekście szpiegowskim to też fakt. Ominął Cię rozwój technologii w ostatnich 20 latach czy jak?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

A zawsze myślałem że szpiegowanie polega na robieniu tego z ukrycia...

serio, mam w powazaniu czy on bedzie chodzil z metrowym obiektywem, ukryta kamera czy po prostu patrzyl i zapamietywal otoczenie - chodzi o Wasze podejscie do tego zakazu, jakby od tego wasze zycie zalezalo i tego nie jestes w stanie zrozumiec. I to jest dla mnie sytuacja niebezpieczna, Wasze podejscie! Imho kazda osoba ktora sie dziwnie kreci i dluzej przebywa bez celu w okreslonych miejscach powinna byc przetrzepana.

Zamiast tego, to przyklaskujecie jak pozyteczni idioci, bo szlachetny pan audytor tresuje wojskowych na filmikach w internecie. Serio, jest sie z czego cieszyc i byc dumnym, ze ktos wytyka luke w prawie - skupiacie sie tylko na tym, a nie calej otoczce naszych pieknych czasow.

Opublikowano

Ludzie lubią patusow, a tu masz takiego który jeszcze obrabia dupę mundurowym których też dużo osób nie lubi. Prosty sposób na YT biznes. Ale kiedyś oberwie. I nie będzie już mu do śmiechu jak kaleką zostanie do końca życia albo gorzej. On nie bez powodu swojej mordy nie pokazuje.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ryba napisał(a):

@ODIN85 Skoro masz problem ze zrozumieniem, ze aktualna sytuacja geopolityczna jest taka, a nie inna, to niektore zachowania sie lekko mowiac - niepozadane i wprowadzajace niepotrzebne emocje i reakcje.

Zeby lepiej Tobie to zobrazowac:
- idz na lotnisko i zostaw torbe na srodku hali lub krzyknij bomba na pokladzie - przeciez to tylko slowo i glupia torba, co zlego moze sie stac

- wsadz sobie zabawkowy pistolet na kulki za pasek i podwin koszulke zeby bylo go widac i idz do publicznego miejsca z duzym nagromadzeniem ludzi - ciekawe jaka bedzie reakcja

Jak pozwolisz na to, by w obecnej sytuacji mozna bylo fotografowac i nagrywac miejsca, ktore powinny byc chronione, to moze pierwszy czy drugi Sebix o mentalnosci Kali jesc, Kali pic nie zrobi nic zlego, to juz 20-30 przypadek bedzie faktycznym szpiegostwem - przeciez dajesz na to przyzwolenie i ktos w bialy dzien sobie moze to uskuteczniac bez ukrywania sie.

Moje poczucie wolnosci nie jest w zaden sposob umniejszone z racji tego, ze nie moge/nie powinienem robic zdjec jednostki wojskowej czy fabryki amunicji. Jesli ktos histerycznie reaguje na taki zakaz jakby zalezalo od tego jego zycie, sens egzystencji i spokoj emocjonalny - moze lepiej udac sie do specjalisty, niz bawic sie obywatelskiego szeryfa.

O kuźwa ale totalne bzdury. Człowieku co mają te zakazy skoro na google maps masz w 3d obrazy tych obiektów.   Większość jednostek wojskowych u nas czy innych obiektów to są na miejscu gdzie kiedyś ruski stacjonowały i myślis, że oni tych planów nie mają ? xD 

Same jednostki wojskowe i inne na X czy faceboooku udostępniają lokalizację w promowaniu...

W google są przecież też największe składy amunicji w Polsce oznaczone...

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
11 minut temu, Crew 900 napisał(a):

O kuźwa ale totalne bzdury. Człowieku co mają te zakazy skoro na google maps masz w 3d obrazy tych obiektów.   Większość jednostek wojskowych u nas czy innych obiektów to są na miejscu gdzie kiedyś ruski stacjonowały i myślis, że oni tych planów nie mają ? xD 

Same jednostki wojskowe i inne na X czy faceboooku udostępniają lokalizację w promowaniu...

W google są przecież też największe składy amunicji w Polsce oznaczone...

Dlaczego wojsko prosiło o nie robienie zdjęć transportu sprzętu? :) 

Opublikowano
2 godziny temu, ryba napisał(a):

... kreci i dluzej przebywa bez celu w okreslonych miejscach powinna byc przetrzepana.

Zamiast tego, to przyklaskujecie jak pozyteczni idioci, bo szlachetny pan audytor tresuje wojskowych na filmikach w internecie. Serio, jest sie z czego cieszyc i byc dumnym, ze ktos wytyka luke w prawie - skupiacie sie tylko na tym, a nie calej otoczce naszych pieknych czasow.

Chociaż wylegitymowana. Ale tak poszliśmy w lewo w określaniu co jest wolnością a co od razu gwałtem na niej, że dziwnie zachowujących się ludzi nie można zapytać kim są i dlaczego się tak tutaj kręcą.

Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Dlaczego wojsko prosiło o nie robienie zdjęć transportu sprzętu? :) 

Ano widzisz, bo tutaj to już jest czynnik ludzki czyli być może niewiedza i poczucie wyższości by kogoś sprowadzić do parteru. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ryba napisał(a):

serio, mam w powazaniu czy on bedzie chodzil z metrowym obiektywem, ukryta kamera czy po prostu patrzyl i zapamietywal otoczenie - chodzi o Wasze podejscie do tego zakazu, jakby od tego wasze zycie zalezalo i tego nie jestes w stanie zrozumiec. I to jest dla mnie sytuacja niebezpieczna, Wasze podejscie! Imho kazda osoba ktora sie dziwnie kreci i dluzej przebywa bez celu w okreslonych miejscach powinna byc przetrzepana.

Tak jak powiedziałem. Dla szpiega nic się nie zmieni a  zwykły obywatel może mieć problem jak przypadkowo zrobi gdzieś fotę albo nagra filmik.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, huudyy napisał(a):

porównujesz ruchy wojsk do rozmieszczenia stacjonarnych jednostek?

Porównuje ruchy wojsk do ruchów w jednostce.

ten cały audyt obywatelski to bzdura i patostreaming. Taki sam idiota jak Emil łowca radarów. Oczywiście moda z USA. :) 

6 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Ano widzisz, bo tutaj to już jest czynnik ludzki czyli być może niewiedza i poczucie wyższości by kogoś sprowadzić do parteru. 

Czyja niewiedza? :) 

• Like 1
Opublikowano

Porównuje ruchy wojsk do ruchów w jednostce.

ten cały audyt obywatelski to bzdura i patostreaming. Taki sam idiota jak Emil łowca radarów. Oczywiście moda z USA. :) 

Czyja niewiedza? :) 

Tych ludzi co tego audytora zaczepiali.

Opublikowano
24 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Tych ludzi co tego audytora zaczepiali.

Nie rozśmieszaj mnie. To jest tępy prowokator, którego ratuje tylko to, że od czasu do czasu ktoś przegnie.

Filmy ucina tak, żebyś myślał, że z jego strony wszystko OK, a w rzeczywistości to zawsze on przegina.

Jaranie się tym mogę traktować jedynie na równi z jaraniem się patostreamami, bo tym w dużej mierze to jest.

Nie, policjanci nie się idealni w tym kraju, ale prowokowanie ich to debilizm. 

W USA już dawno leżałby na cmentarzu :rotfl: 

• Like 4
Opublikowano

Nie rozśmieszaj mnie. To jest tępy prowokator, którego ratuje tylko to, że od czasu do czasu ktoś przegnie.

Filmy ucina tak, żebyś myślał, że z jego strony wszystko OK, a w rzeczywistości to zawsze on przegina.

Jaranie się tym mogę traktować jedynie na równi z jaraniem się patostreamami, bo tym w dużej mierze to jest.

Nie, policjanci nie się idealni w tym kraju, ale prowokowanie ich to debilizm. 

W USA już dawno leżałby na cmentarzu :rotfl: 

Był w Usa.

Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

Absurd i nieprawda panie Gordon. To nie ma nic wspólnego ze sobą poza uczestnikami. 

Oczywiście, że ma.

Gosc łazi jak głupek i prowokuje. To nie ma żadnego sensu. Ot, pato content w necieZ

5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Tak jak w Polsce.

Och, na pewno.