Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

A to przepraszam, człowiek zawsze zapomina, że w stolicy nie ma poważniejszych problemów :) Potem w sumie nie ma się co dziwić, że tam ludzie walą drzwiami i oknami.

Z tego co pamiętam to nie jesteś mieszkańcem stolicy :) 

więc w czym problem? Katowice też zrobiły wybiegi dla psów. 

Czepiasz się bardzo głupio.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Camis napisał(a):

Co cię tak boli?. 

Że ktoś ma prawo dobrze żyć nie działając wg jego reguł/zasad moralnych. 

Coś jak to, że Rychu Peja może uczciwie zarobić. Polska zazdrość, zacietrzewienie, buractwo. 

35 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

stwierdziłem jedynie fakt, ze dobrze się mają w tej Warszawie i tyle skoro przechodzą tam takie ważne :) projekty 

Póki co dosrałeś się do Wawki gdzie lud zdecydował. 

Ciekawe czy tak się piekliłeś na pisowskie ławki patriotyczne. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Koniec tematu z mojej strony. W sumie w mieście gdzie stawia się toalety za 650 tys nic już dziwić nie powinno. Tam jest faktycznie inna mentalności, inne życie - na poziomie. Tylko potem jakoś tym samym ludziom ciężko pojąć dlaczego wyniki wyborów są takie, a nie inne ;) no ale jak się funkcjonuje w rzeczywistości równoległej...

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Koniec tematu z mojej strony.

nasrałeś, śmierdzi i uciekasz :E

W sumie w mieście gdzie stawia się toalety za 650 tys nic już dziwić nie powinno.

Tak z ciekawości - sprawdziłeś jaki w tym wszystkim był koszt instalacji wodno-kanalizacyjnej w tym? Czy po prostu widziałeś oczami wyobraźni sławojkę za ponad pół bańki?

podpowiem Ci lekko, bo czasem google przerasta ludzi

image.thumb.png.e7d46d96b040d1102eb577add5e9a624.png

. Tylko potem jakoś tym samym ludziom ciężko pojąć dlaczego wyniki wyborów są takie, a nie inne ;) no ale jak się funkcjonuje w rzeczywistości równoległej...

to Ty mi odpowiedz na pytanie czy słyszałeś o koszcie ławek patriotycznych?

Wiesz jaka jest różnica między BO, a tymi ławkami? Że pomysły z BO są faktycznie przydatne, wybrane przez ludzi. Nie jak ławki, gdzie zarobił tylko znajomy królika, bo PARTIA POSTANOWIŁA zmarnować pieniądze milionów podatników.

Tylko potem jakoś tym samym ludziom ciężko pojąć dlaczego wyniki wyborów są takie, a nie inne

wieś wybrała za mnie, życie.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
9 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Koniec tematu z mojej strony. W sumie w mieście gdzie stawia się toalety za 650 tys nic już dziwić nie powinno. Tam jest faktycznie inna mentalności, inne życie - na poziomie. Tylko potem jakoś tym samym ludziom ciężko pojąć dlaczego wyniki wyborów są takie, a nie inne ;) no ale jak się funkcjonuje w rzeczywistości równoległej...

Nom, powinienes siedzieć cicho skoro twoje miasto chce wydawać kasę na “dancing na winklu” :) 

Nie macie na co wydawać? 

A potem wyniki wyborów są jakie są. 

IMG_2964.jpeg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, crush napisał(a):

Hahaha. Ile ja widziałem debilizmów z BO to głowa mała.

Nie pisałem, że wszystkie, przy czym kibel w parku czy wybiegi dla psów są w kategoriach przydatnych.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ławka_patriotyczna
W dalszym ciągu żaden się też nie odniósł do tych jakże pięknych ławek, bo 100 koła sztuka.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Też nie wiem, czy ten trend w ogóle da się odwrócić, bo główna przyczyna leży w jakiejś polskiej wojnie damsko-męskiej, która chyba nie występuje aż w takiej skali w innych krajach.

Podziękuj libkom.

W innych krajach Europy demografia też spada. Wyłączając grupy obce mnożące się jak szczury.

I dlatego to pieprzenie o braku dostępu do aborcji czy socjalu to próba zaaplikowania plasterka na odcięta rękę.

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

W dalszym ciągu żaden się też nie odniósł to jakże pięknych ławek, bo 100 koła sztuka.

No debilne. Dokładnie tak samo jak masa rzeczy z BO.

Jak ja z was wyję. Przejęliście "przez 8 ostatnich lat" od pisu szybciej niż pakol zasiłek w UK. xD

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Tańczyć może każdy, a z wybiegu dla psów nie każdy skorzysta? ;)

@huudyy jestem oburzony ławkami patriotycznymi.

Nie martw się nikomu życia nie układam. Chyba ciągle jednak żyję w kraju, w którym mogę wyrazić swoją opinię? Ta jest taka, że wybiegi dla psów to według mnie zbytek i tyle. 

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 1
Opublikowano

Przecież wybiegi dla psów są realizowane także "zwyczajnie" z budżetów miejscowości. W tym dużo mniejszych miast niż Warszawa. Dużo ludzi ma psy i domaga się takich inwestycji przy parkach czy innych "deptakach".

Nie wiem co w tym dziwnego.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Tańczyć może każdy, a z wybiegu dla psów nie każdy skorzysta? ;)

Aż 49% polaków ma psa*, ile z tych osób regularnie tańczy? Bo śmiem twierdzić, że tworzysz chochoła pod swoją tezę.

https://www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6736091,polacy-sa-wielkimi-milosnikami-kotow-zajmujemy-drugie-miejsce-w-europ.html

W zasadzie, jak patrzeć na statystyki, to nam więcej wybiegów dla psów jest potrzebnych jak placów zabaw dla dzieci.

19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Chyba ciągle jednak żyję w kraju, w którym mogę wyrazić swoją opinię? Ta jest taka, że wybiegi dla psów to według mnie zbytek i tyle. 

Możesz, jak najbardziej, ale licz się z tym, że jak będziesz gadać kocopoły, to ludzie będą się z tego śmiać.

To, że to dla Ciebie jest zbytek, nie oznacza, że jest dla innych. Zresztą, dostaniesz wyniki BO to się dowiesz jakie jest zdanie ludzi.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

wieś wybrała za mnie, życie.

No to znaczy że coś tu nie działa jak trzeba. Bo albo wieś wybiera tobie życie, albo ty wybierasz życie wsi...

Inwestycje trzeba robić takie jakie są potrzebne. Jeśli nikt nie chce mieć dzieci, a każdy chce mieć psa, niech będą wybiegi. Jak na 30 lat potrzebne będą przede wszystkim umieralnie dla starych ludzi, bo dzieci już prawie nie będzie, to właśnie takie trzeba wybudować. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Nie mam psa, ale gdybym miał mój pies byłby ze mnie dumny że ratuję obce dziecko a nie jego. Takie są psy. 

Kot natomiast którego mam uszanowałby że mam swoją walkę do stoczenia, nie liczył by na mnie  i sam by walczył o swoje życie. 

Generalnie dla kogo właściwą odpowiedzią jest "najpierw pupil" faktycznie ma jakieś zaburzenia i powinien udać się do psychiatry. 

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Generalnie dla kogo właściwą odpowiedzią jest "najpierw pupil" faktycznie ma jakieś zaburzenia i powinien udać się do psychiatry. 

egoizm to nie zaburzenie, to cecha charakteru.

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Idealne żeby gówno-burze pociągnąć %-) Nawet nie oczekuje, że odpowiecie czy ratujcie psa czy dziecko? :P

Jedynie jak się przeczyta nagłówek, a pominie całą treść. Tak samo jak się trafi na ten oryginalny wpis mający na celu jedynie rozpalenie emocji.

Sam artykuł wydaje się, że dobrze opisuje zagadnienie.

• Upvote 5
Opublikowano
53 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nie mam psa, ale gdybym miał mój pies byłby ze mnie dumny że ratuję obce dziecko a nie jego. Takie są psy. 

Kot natomiast którego mam uszanowałby że mam swoją walkę do stoczenia, nie liczył by na mnie  i sam by walczył o swoje życie. 

Powiem Ci synu ;) masz jaja żeby w obecnych czasach takie rzeczy pisać :E

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

dla psów

bzdura

w sprawie chodzi o wybieg dla "psiecka" a nie dla "psow",

to sa wlasnie skutki szerzenia szkodliwej propagandy przez takie media jak onet zeby zrezygnowac z macierzynstwa bo psierzynstwo jest modne

wy nawet tego nie zauwazyliscie w tej sprawie, byle tylko wylac jad XDDDDDD

smiechu warte

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

"najważniejsze stworzenie w moim życiu"

przeciez media wlasnie do tego namawiaja te kobiety, wejdziesz na onet a tam artykuly jaka samotnosc jest swietna albo mąż wybaczyl przygode z ksieciem, jak dobrze miec psiecko a nie dziecko itd XD

potem patrzysz jakie rekordy samotnych osob robimy, jak dzietnosc lezy albo czy szukamy jakichs rozwiazan? nie, sciagamy obcych kulturowo i to glownie mezczyzn

ta kobieta to tylko ofiara, tak mialo sie stac