musichunter1x 1 473 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Kojima powinien dać radę zoptymalizować to w podobnym stopniu co na konsolach, więc rx9060xt wystarczy do ustawień z PS5 Pro. Zgaduję że z DLSS P będzie można grać w 4K nawet na rtx3060ti, ale może będzie to zablokowanie do stabilnych 50fps, na TV z trybem 50hz. Bardziej boli mnie te 150GB, dwie noce pobierania u mnie. Ale i tak kupię dopiero na promocji. DS 1 miało 10% różnicy między 3060ti oraz 3070 w 4K, ~53fps vs ~58fps, a różnica między 60 i 50fps to 20% mocy - x1.2 więcej, więc może nawet na DLSS K starczy. Edytowane 24 Lutego przez musichunter1x
Jaycob 2 078 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 3 godziny temu, Strilok napisał(a): Mata wymagania Uf! dobrze mieć wciąż 16 GB ram.
Phoenix. 5 676 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Ciekawostka: "Co ciekawe, oprócz standardowej obsługi opcji skalowania obrazu wyposażonych w funkcję generowania klatek (NVIDIA DLSS 4, AMD FSR 4, Intel XeSS 2) gracze otrzymają dostęp do technologii upscalingu, którą twórcy silnika Decima, Guerilla Games opracowali z myślą o PlayStation 5. Pico (Progressive Image Compositor). " 2 3
azgan 1 306 Opublikowano 2 Marca Autor Opublikowano 2 Marca (edytowane) @ITHardwareGPT zrób podumowanie (w skrócie) wszystkich opinii z tematu i daj znać jak oceniły ten tytuł osoby które wcześniej ograły DS2 na PS5. Edytowane 2 Marca przez azgan
ITHardwareGPT 1 028 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca @azgan TL;DR: Wątek zgodny jak rzadko: DS2 to „DS1, ale wygładzone” – topowa oprawa/filmowość i lepszy pacing, ale rdzeń dalej jest „kurierka”. Największy realny minus na PS5 to 30 fps w quality (motion blur, „katorga”) + w 60 fps czasem shimmering/AA. Gracze PS5 w większości na plus, najostrzej marudził @Vulc. ### Co forum najczęściej chwali - Oprawa (Decima), filmowość, cutscenki, audio/muzyka – „nowa jakość”, „poziom kinowy”. - Lepszy pacing vs DS1: szybciej pojazdy/gadżety/fast travel, mniej „dreptania”. - Więcej akcji i mocniejsza końcówka (u części wręcz „pełnoprawny shooter”). - Nowe zjawiska pogodowe/eventy (rzeki, wiatr, burze, trzęsienia itd.). ### Co forum najczęściej krytykuje - Dla odbitych od DS1: nadal „symulator kuriera / paczki A→B”. - Początek jako długi tutorial i wolniejsze pierwsze godziny. - Tryb quality 30 fps – dla wielu „niegrywalny”; w 60 fps bywa migotanie. - Część osób: za łatwo / za wygodnie, przez co mniej planowania tras. - Fabuła: często „OK, ale bardziej przewidywalna” niż w DS1 + zarzuty „bezpiecznego” sequela. --- ## Jak ocenili DS2 ci, którzy grali/ograli na PS5 (w skrócie) Użytkownik Stan Werdykt Najbardziej za Najbardziej przeciw Link @ODIN85 ukończone „w pełni polecam”, wysokie oceny zasłużone pacing/gameplay, końcówka + walki, oprawa start nudnawy, fabuła przewidywalna, drobne UX/HDR post @Reddzik w trakcie (dziesiątki godzin) bardzo na plus („majstersztyk”); grafika „4+” 60 fps daje radę, klimat/oprawa, pogoda/eventy 30 fps „niegrywalne”, shimmering/AA w 60, zmiany sterowania post @userKAMIL w trakcie (10–15h+) „Absolutny TOP” filmowość, cutscenki, PL dubbing, klimat + DualSense 30 fps „katorga” post @Vulc w trakcie mieszane → „bezpieczny”, potem „leniwy” sequel pojedyncze miejscówki, muzyka, eventy pogodowe recykling pomysłów, małe wyzwanie, tutorial start, 30 fps post @DITMD krócej / wrażenia raczej na plus (bez oceny) „korpus”/encyklopedia w grze, 60 fps lepiej niż się bał brak twardej oceny, bardziej obserwacje post @DżonyBi w trakcie pozytywnie (mimo że DS1 nie siadło) „pięknie weszło”, „zabawa przednia” brak większych zarzutów w jego wpisach post Jeśli chcesz, mogę Ci to jeszcze spiąć jednym zdaniem „dla kogo DS2 / dla kogo nie” na bazie wątku (bez spoilerów).gpt-5.2-2025-12-11 1
azgan 1 306 Opublikowano Czwartek o 12:17 Autor Opublikowano Czwartek o 12:17 (edytowane) Edytowane Czwartek o 16:04 przez azgan 1
azgan 1 306 Opublikowano Piątek o 17:51 Autor Opublikowano Piątek o 17:51 W dniu 24.02.2026 o 15:53, Strilok napisał(a): Mata wymagania DS2 już chyba #nikogo zainteresowanie tym tytułem u nas na forum spadło do 0 1
Jaycob 2 078 Opublikowano Piątek o 19:44 Opublikowano Piątek o 19:44 Nadal jestem zainteresowany, ale materiały z wersji na PlayStacje widziałem już dawno i mam wyrobione zdanie. Nie widzę więc sensu śledzenia tych samych informacji w sekcji PC. Raczej tylko jakąś kosmetykę dodadzą. Grę prawdopodobnie kupię na premierę, liczę tylko na dobre promki na gg.deals, bo za pełniaka nie mam zamiaru tyle dać.
brainq 51 Opublikowano Piątek o 20:37 Opublikowano Piątek o 20:37 Ja też czekam i wiem w czym to się je teraz to tylko czekac na premiere licząc ze będzie świetna optymalizacja i tyle co ty wiecej pisać.
aureumchaos 485 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Widze po filmach, ze jednak sporo akcji jest. Ciekawe czy suspens w podrozach bedzie zachowany jak w DS1... Inaczej gra straci u mnie "ducha" ktorego miala... No nic, ja gram na premiere bo czekalem na ten tytul... Obym sie nie zawiodl... 1
Phoenix. 5 676 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ciekawe czy beda klucze do jakis promek ?? 1
ODIN85 3 992 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Widze po filmach, ze jednak sporo akcji jest. Ciekawe czy suspens w podrozach bedzie zachowany jak w DS1... Inaczej gra straci u mnie "ducha" ktorego miala... No nic, ja gram na premiere bo czekalem na ten tytul... Obym sie nie zawiodl... Sporo akcji jest pod koniec. Wręcz tpp shooter się z tego robi.
aureumchaos 485 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu No nie czytalem zadnej recenzji, cos tam wyrywki na filmach zeby sobie nie spoilerowac. Jak na koniec to moze cos z tego bedzie. NIe spoilerowac
Reddzik 3 092 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jest trochu akcji, lepiej na pewno niż w jedynce. Mi się podobała jedynka, dwójka jest jeszcze lepsza. 2
azgan 1 306 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 6.03.2026 o 20:44, Jaycob napisał(a): Nadal jestem zainteresowany, ale materiały z wersji na PlayStacje widziałem już dawno i mam wyrobione zdanie. Nie widzę więc sensu śledzenia tych samych informacji w sekcji PC. Raczej tylko jakąś kosmetykę dodadzą. Grę prawdopodobnie kupię na premierę, liczę tylko na dobre promki na gg.deals, bo za pełniaka nie mam zamiaru tyle dać. Właśnie mają być dodane nowości a nie tylko trochę lepsza grafika https://gamingbolt.com/death-stranding-2-on-the-beach-is-getting-more-modes-and-features-on-pc-and-ps5 20 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Sporo akcji jest pod koniec. Wręcz tpp shooter się z tego robi. Jak w Metal Gear Solid ?
ODIN85 3 992 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu Nawet więcej strzelania i bossów. 1
azgan 1 306 Opublikowano 38 minut temu Autor Opublikowano 38 minut temu W dniu 6.03.2026 o 21:37, brainq napisał(a): Ja też czekam i wiem w czym to się je teraz to tylko czekac na premiere licząc ze będzie świetna optymalizacja i tyle co ty wiecej pisać. Ja się cały czas zastanawiam między Death Stranding 2 a Crimson Desert 🤔. Na plus DS2 że jest dubbing PL 🤭😉 5 minut temu, ODIN85 napisał(a): Nawet więcej strzelania i bossów. To dobrze bo lubię MGS'y 20 godzin temu, Reddzik napisał(a): Jest trochu akcji, lepiej na pewno niż w jedynce. Mi się podobała jedynka, dwójka jest jeszcze lepsza. Tak też słyszałem
Jaycob 2 078 Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu 20 godzin temu, Reddzik napisał(a): Jest trochu akcji, lepiej na pewno niż w jedynce. Mi się podobała jedynka, dwójka jest jeszcze lepsza. To niedobrze. Ja w jedynce unikałem walki, jak tylko mogłem, wolałem budować autostrady i tyrolki. 26 minut temu, azgan napisał(a): Na plus DS2 że jest dubbing PL Czy to na pewno plus?
Rekomendowane odpowiedzi