Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale jaja, już nie wolno mieć swoich oczekiwań i swoich odczuć, bo zaraz fanboje się zlatują i tłumaczą, że źle myślisz. 

Nie oczekiwałem niczego wybitnego, ale dostałem mniej niż oczekiwałem. Ta gra przynudza, historia jest słaba, do tego nie mogę nacieszyć oczu grafiką. Tsushima wyszla 5 lat temu na PS4 a grafika jest na podobnym poziomie. 

zapomniałeś jeszcze napisać, że walka jest gorsza niż w Silent Hill f :lol2:

Edytowane przez @MUZ
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, @MUZ napisał(a):

Nie robię, wy za to robicie z tej gry średniaka, więc reaguję. 

O nie, robią średniaka z exa Sony, trzeba bronić twierdzy! xD

Wg mnie ta gra jest średniakiem z niewykorzystanym potencjałem. 

Najbardziej wadzą mi: 

- kiepska historia

- grafika, bo got wyszło na PS4 ponad 5 lat temu a w goy nie widzę jakiejś dużej poprawy w grafice

- konstrukcja zadań pobocznych

Póki co bez szału, może zmienię zdanie z czasem ale czuję tu mocny vibe ubigry I cięcia budżetowe. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano

„Twórcy Ghost of Yotei ukryli w grze wiele znajdziek i smaczków, w tym jedno nawiązujące do głównego bohatera ich poprzedniej gry - Jina Sakaia. Jedno z zadań pobocznych pozwala odkryć, jak potoczyły się dalsze losy ducha Cuszimy.”

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, @MUZ napisał(a):

Najwidoczniej nie zrozumiałeś i dorabiasz narrację, ale po prostu się z tobą nie zgadzam. 

Nie ma co ciągnąć tego dalej. Ja mam swoje zdanie, a wy swoje 😉

Czego tu można nie zrozumieć? To nie jest Pynchon, Wallace czy Kafka żeby mieć problem ze zrozumieniem.  Nie ma tu strumienia świadomości, złożonych wątków filozoficznych czy semiotyki logicznej, otrzymujemy za to prościutką historię, typową dla prostej gry dla mas. Musisz się tak zniżać w obronie gry, żeby sugerować komuś, że jest matołem i nie rozumie? 

Wg mnie historia jest słaba a rozumiem ją w pełni. Nie oczekuję, że gra o samurajach będzie mieć historię na poziomie np. "Tęczy grawitacji", a jedynie, że ta będzie angażująca. 

Nie ma niczego złego w tym, że mamy inny gust ale nie próbuj z tego powodu oczerniać mnie czy Odina bo gust jest subiektywny. 

Są ludzie, którzy oczekują czegoś nieco bardziej ambitnego i angażującego i są niewymagający konsumenci popkultury, obie te grupy mają inne preferencje i to jest ok, nie ma co się obrażać nawzajem z tego powodu. 

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

„Twórcy Ghost of Yotei ukryli w grze wiele znajdziek i smaczków, w tym jedno nawiązujące do głównego bohatera ich poprzedniej gry - Jina Sakaia. Jedno z zadań pobocznych pozwala odkryć, jak potoczyły się dalsze losy ducha Cuszimy.”

Skoro akcja dzieje się 300 lat później to jak miał skończyć:E

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czego tu można nie zrozumieć? To nie jest Pynchon, Wallace czy Kafka żeby mieć problem ze zrozumieniem.  Nie ma tu strumienia świadomości, złożonych wątków filozoficznych czy semiotyki logicznej, otrzymujemy za to prościutką historię, typową dla prostej gry dla mas. Musisz się tak zniżać w obronie gry, żeby sugerować komuś, że jest matołem i nie rozumie? 

Wg mnie historia jest słaba a rozumiem ją w pełni. Nie oczekuję, że gra o samurajach będzie mieć historię na poziomie np. "Tęczy grawitacji", a jedynie, że ta będzie angażująca. 

Nie ma niczego złego w tym, że mamy inny gust ale nie próbuj z tego powodu oczerniać mnie czy Odina bo gust jest subiektywny. 

Są ludzie, którzy oczekują czegoś nieco bardziej ambitnego i angażującego i są niewymagający konsumenci popkultury, obie te grupy mają inne preferencje i to jest ok, nie ma co się obrażać nawzajem z tego powodu. 

Co ty tu za esej piszesz i o czym?

Pisząc nie zrozumiałeś miałem na myśli, że się z tobą nie zgadzam co do oceny gry i tyle. 

Ładnie odleciałeś. Poleciał raport bo sobie nie życzę aby mi ktoś insynuował że obrażam kogoś, bo nie zrozumiał co miałem na myśli w zdaniu, które napisałem.

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano
37 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Skoro akcja dzieje się 300 lat później to jak miał skończyć:E

Boże ale ty jesteś płytki, zadanie opowiada o jego losach dalej po wydarzeniach z cuszimu a to jak skończył to chyba jest oczywiste.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, @MUZ napisał(a):

Co ty tu za esej piszesz i o czym?

Pisząc nie zrozumiałeś miałem na myśli, że się z tobą nie zgadzam co do oceny gry i tyle. 

Ładnie odleciałeś. Poleciał raport bo sobie nie życzę aby mi ktoś insynuował że obrażam kogoś, bo nie zrozumiał co miałem na myśli w zdaniu, które napisałem.

"Najwidoczniej nie zrozumiałeś i dorabiasz narrację," - tak zaczyna się twój post, nie rób teraz fikołków.  Na przyszłość polecam pisać w sposób bardziej przejrzysty. Widzę, że nieźle zapiekło, skoro poleciał bezzasadny raport xD

Regulamin jest ogólnodostępny, nie złamałem żadnego z zawartych w nim punktów :)

Co do samej gry, niestety zróżnicowanie sidequeetów jest marne, natomiast na ogromny plus należy odnotować, że znacznie zmniejszono ilość mdłego jeżdżenia od punktu a do punktu b I znów do punktu a, które było tak męczące w got. Na pewno pod względem eksploracji i podróży jest znacznie lepiej niż w pierwszej części. Gdyby historia była bardziej angażująca to byłoby  całkiem nieźle. 

Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Boże ale ty jesteś płytki, zadanie opowiada o jego losach dalej po wydarzeniach z cuszimu a to jak skończył to chyba jest oczywiste.

Wydaje mi się, że Odin zastosował sarkazm w wypowiedzi którą cytujesz. 

Opublikowano

@Henryk Nowakfikołki narracyjne to robisz ty od początku, najpierw sugerując fanbojstwo a później bezpodstawnie, że kogoś obrażam. 

Już ci wyjaśniłem że pisząc że nie zrozumiałeś nie miałem na myśli fabuly gry, tylko że nie rozumiesz że ja sie z waszą opinia nie zgadzam. Dla mnie celowo próbujesz wywołać burzę i piszesz w bad faith. Dajmy już spokój. 

Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Nie rób z tego jakiegoś mesjasza gamingu. To bezpieczna kontynuacja coś jak Elex 2. Posłuchali fanów i poprawili co trzeba.

Jak jedynki nie dograłem bo mnie zwyczajnie znużyła po około 3/4 fabuły to jest sens się za dwójkę zabierać ? Jest jakoś treściwiej ?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak jedynki nie dograłem bo mnie zwyczajnie znużyła po około 3/4 fabuły to jest sens się za dwójkę zabierać ? Jest jakoś treściwiej ?

Moim zdaniem nie warto, ja się nudzę grając w yotei i chyba nie będę mieć ochoty tego kończyć. 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Jezeli cie cuszima znuzyla robiac glowna fabule to 99% gier AAA nie dla ciebie ;) 

Nie ma reguły ;) RDR2 też nie dograłem do końca. Za to np GTA6 2 razy przerobiłem, a to AAA pełną gębą. Czasem coś podjedzie, czasem nie - samo życie ;) Pierwszego Horizona na premierę odstawiłem mniej więcej w połowie żeby po jakimś roku zacząć od początku i ograć do końca świetnie się przy tym bawiąc :)

• Upvote 1