Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Gra fabularnie jak najbardziej dowozi i jest spojna a jak do tego podejdziesz to jak widzisz bywa roznie z grami ;)  

To jest kwestia gustu. Dla mnie to jest sztampa, nie ma w tej historii niczego odkrywczego i od początku wiadomo jak się skończy. Historia zemsty jakich wiele. Spójna póki co jest i pewnie będzie do końca ale to nie sztuka bo tam nie ma niczego odkrywczego. 

Nie ma co się tu spierać, jednemu się historia spodoba a innym nie. Ja mam jednak nieco większe wymagania. 

Opublikowano

To idz graj w te gry co spelnia twoje wymagania co do fabyly, tylko sie pochwal jakie sa to gry :hihot: Bredzisz jak potluczony jakby w innych grach nie byly sztampowe i przewidywalne :hahaha:

Zreszta nie rozumiem, jak ci sie nie poodba to po co ty wgl w to grasz i kupujesz gre :hihot: Fuck logic ;D

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To idz graj w te gry co spelnia twoje wymagania co do fabyly, tylko sie pochwal jakie sa to gry :hihot: Bredzisz jak potluczony jakby w innych grach nie byly sztampowe i przewidywalne :hahaha:

Zreszta nie rozumiem, jak ci sie nie poodba to po co ty wgl w to grasz i kupujesz gre :hihot: Fuck logic ;D

Kolejny fanboy. Jeśli chodzi o logikę to właśnie ty bredzisz jak potłuczony. Jak mam się przekonać, że coś mi się nie podoba nie kupując i nie grając w to wcześniej? 

Możesz powołać się na recenzję, jednak tutaj właśnie wszystko rozbija się o gust. GoT miał dobre recenzje a też mnóstwo osób nie dało rady tej gry skończyć, bo była zbyt nudna. 

Zatem grę kupiłem, usiadłem do niej z niezbyt wysokimi oczekiwaniami a i tak się zawiodłem. Naprawdę miałem na to czas, bo jestem na dość długim L4 a I tak strasznie mnie ta gra odpycha. 

To jest temat do dyskutowania o grze a ty się burzysz, że śmiem ową grę krytykować. Tak bardzo ciebie to zabolało, że postanowiłeś mnie zacytować i w chamski i prostacki sposób napisać, że bredzę. To tylko gra a ty się zachowujesz jakbym ci matkę obraził xD

Wg mnie ta gra jest technicznie poprawna ale nudna, sztampowa i w sumie dość nijaka. Jej największym plusem są fantastyczne krajobrazy i satysfakcjonujący model walki czy jazdy konno, jednak motywacja głównej bohaterki jest przedstawiona nijako. 

Zdecydowanie bardziej podobała mi się historia w masz effect, Red dead redemption 2, persona 3,4,5, gta 4,5, Xenoblade, trails of, horizon zero dawn, uncharted 4, kcd 2 itp. Naprawdę mógłbym tak długo wymieniać :)

20 minut temu, Phoenix. napisał(a):

jakby w innych grach nie byly sztampowe i przewidywalne :hahaha:

Rzeczywiście Xenoblade, trails of, persona czy mass effect mają bardzo sztampową fabułę 🤣

Ja już nie lykam taniej papki dla mas jak pelikan, nie schodzę poniżej pewnego poziomu. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kolejny fanboy.

Gdybys chociaz wiedzial co to znaczy ;D To bys nie pitolil tych glupot do kazdego kto ma inne zdanie nt czegos. 

10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

nie schodzę poniżej pewnego poziomu. 

Tak jest milordzie :hahaha:  Deweloperzy powinn sie przed troba klaniac i przepraszac ze gra dla mss ma sztampowa fabule :hihot:

12 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

eczywiście Xenoblade, trails of, persona czy mass effect mają bardzo sztampową fabułę

Nic nazdywczajengo w nich nie ma ;) Dobra fabula ale nie zeby wychwalac pod niebiosa. 

17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

a ty się burzysz, że śmiem ową grę krytykować.

W ktorym miejscu ?? 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gdybys chociaz wiedzial co to znaczy ;D To bys nie pitolil tych glupot do kazdego kto ma inne zdanie nt czegos. 

Tak jest milordzie :hahaha:  Deweloperzy powinn sie przed troba klaniac i przepraszac ze gra dla mss ma sztampowa fabule :hihot:

Nic nazdywczajengo w nich nie ma ;) Dobra fabula ale nie zeby wychwalac pod niebiosa. 

A ty dalej ciągniesz niepotrzebnie temat. Uważam ciebie za fanboja bo się odpaliłes i wyskoczyles jak cham i prostak, napisałeś, że bredzę jak potłuczony i zarzuciłeś mi brak logiki (kiedy właśnie to co ty napisałeś było jej pozbawione) bo nie podoba mi się gra na konsolę. To jest fanbojstwo. 

Nikt nie ma się przede mną kłaniać, gra mi się po prostu nie podoba i tyle. Ty chcesz mi zabronić wyrażania mojej opinii, nie jesteś na takiej pozycji i nie będziesz tego robić. Ta gra mi się nie podoba, wg mnie to to fabularny gniot, ja oczekuję czegoś innego. 

Niczego nie wychwalam pod niebiosa, natomiast fabuła w trylogii Xenoblade, mass effect czy  w trails of bardzo mi się podobała. Historia w persona 5 była moim zdaniem świetna. Jednak nie mam pretensji do ludzi którym się te historie nie spodobały bo nie jestem fanbojem :) nie obrażam ludzi, bo nie podoba im się jakaś gra, niby po co, nie jestem internetowym pajacem żeby się tak zachowywać :) Wolę dyskutować o samej grze i nie robić offtopu :)

• Like 1
Opublikowano

A ja cie uwazam za totalnego betona, bo po pierwsze miec inne zdanie niz ktos inny nie oznacza bycia fanbojem a po drugie ja nigdzie nie napisalem nawet ze fabula jest rewelacyjna tylko ze spojna i dowozi a sztampowa owszem jest bo motyw zemsty to w co drugje grze jest ;) Wiec nie ma sensu rozmawiac kims takim jak Ty skoro ktos kto ma inne poglady dla ciebie=fanboj :hihot:

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ty chcesz mi zabronić wyrażania mojej opinii

O matko ja widze ze ty totalnie jestes odklejony :boink: Jeszcze pokaz mi w ktorym zdaniu to uwierze :hihot: No ale widac ze u ciebie cos z glowka nie tak jak juz zaczynasz wymyslacz cos czego nie napisalem ;) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Napisałeś, że dowozi, ja wyraziłem odmienną opinie, ty na mnie naskoczyłeś i napisałeś, że bredzę jak potłuczony. 

Po co to chamstwo? Nie wolno mieć innego zdania? I po co teraz wyskakujesz z betonem jak gimnazjalista? Zastanów się nad sobą i jakoś się zachowuj. Nazwałem ciebie fanbojem bo złościsz się dlatego, że ktoś krytykuje grę która ci się podoba, to ty masz problem z tym, że ktoś ma inne zdanie. Ja nikogo nie obrażałem a macie do mnie pretensje, że jakaś gra jest wg mnie kiepska i popieram to argumentami. 

Tak, motyw zemsty i ściganie tej szóstki jest wg mnie oklepane i nie wciąga, jest co najwyżej poprawne :)

• Like 1
Opublikowano

@Phoenix. - to, ze ktos ma inny gust i inne zdanie nie oznacza, ze nalezy sie wysmiewac i kpić z tej osoby. Wiec skoncz juz swoje wywody ktore nic nie wprowadzaja do tematu poza atakiem wymierzonym w inna osobe

Jesli nadal Twoje wypowiedzi beda wymierzone personalnie i beda mialy na celu wysmiewanie kogos, odpoczniesz
Zbastuj!

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, eNeSik napisał(a):

Wiec skoncz juz swoje wywody ktore nic nie wprowadzaja do tematu poza atakiem wymierzonym w inna osobe

Czyli bez powodu ktos moze nazywc mnie fanbojem ale jak ja go nazywam po swojemu to jest problem :hihot: 

Rowni i rowniejsi ;) 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Czyli bez powodu ktos moze nazywc mnie fanbojem ale jak ja go nazywam po swojemu to jest problem :hihot: 

Piszesz, że bredzę, że mam z główką czy że jestem odklejony i naskakujesz na mnie bo nie podoba mi się gra, która tobie się podoba. Jesteś fanbojem. Uspokój się bo robisz syf w temacie o nie można normalnie dyskutować o grze. Jak masz coś do mnie to zapraszam na PW, okaz trochę szacunku innym użytkownikom forum i nie zaśmiecają tematu :)

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Rowni i rowniejsi ;) 

Prosze poraz drugi abys zszedl z tej drogi i uspokoil sie. Trzeci raz nie poprosze

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, eNeSik napisał(a):

- to, ze ktos ma inny gust i inne zdanie nie oznacza, ze nalezy sie wysmiewac i kpić z tej osoby.

Gdzie Ty byłeś w tych wszystkich wcześniejszych tematach bo pierwszy raz Cię widzę...

Zapamiętam i będę wołał jak coś . :przytula:

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Stjepan napisał(a):

561379911_1214748894020029_5454670715310

Specjalnie ze zdjęciem.

Bo patrząc na to co piszecie, to dla jednych ta gra jest jak obrazek u góry, a dla drugich ten na dole, tak to można podsumować.

Nie grałem, ale wiedząc co było w Tsushimie, to dla mnie gra jak ten górny obrazek. Póki co grajcie i bawcie się dobrze.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi się za bardzo szukać PS5 po domu. Ale jednak troszkę kusi to Yotei.  Po Cuszimie wiem, że za długo zwlekałem i gra na PC była już zwyczajnie przeterminowana - masę mechanik, które mogły być nowatorskie na premierę PS4 zdążyłem już zobaczyć w innych grach. Yotei ogram więc pewnie albo teraz albo wcale.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Specjalnie ze zdjęciem.

Bo patrząc na to co piszecie, to dla jednych ta gra jest jak obrazek u góry, a dla drugich ten na dole, tak to można podsumować.

Nie grałem, ale wiedząc co było w Tsushimie, to dla mnie gra jak ten górny obrazek. Póki co grajcie i bawcie się dobrze.

A czy to dziwne? Ludzie mają różne gusta :) jakby tak nie było to dobra gra by się podobała każdemu a kiepska nikomu :)

Niemniej pod względem czysto gameplayowym jest lepiej niż w Cushimie. Mi najbardziej podoba się, że nie ma już tyle nudnego prucia na koniu tylko po to, żeby ubić 3 żołnierzy i potem wracać 5 minut żeby to zameldować. Gra ma swoje dobre strony i to nie podlega dyskusji, widoki pod kątem artystycznym są przepiękne, Atsu da się lubić. 

Napiszę co mi się najbardziej nie podoba, bo mogło to umknąć w morzu spamu na ostatnich stronach,- historia jest do bólu sztampowa i przewidywalna no i graficznie jest za mały upgrade względem got. Pierwsza część jest w katalogu premium, specjalnie pobrałem żeby sobie porównać i no szału nie ma jak na 5 lat produkcji i to, że got wyszło na PS4. Tylko, że ta grafika mi jakoś bardzo nie wadzi bo artystycznie jest top i HDR jest moim zdaniem dobrze zaimplementowany. No i niski budżet też się rzuca w oczy, npc są z drewna :E

Ale myślę, że jak komuś nie wadzi słaba historia to pomimo innych wad będzie się dobrze bawić. 

• Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Specjalnie ze zdjęciem.

Jak Ci się podobała Tsushima to Yotei też siądzie, bo wiele elementów zostało poprawionych. Jeśli spodziewasz się ewolucji, tak jak każdy ze zdrowym rozsądkiem, to będziesz się dobrze bawił. Fabularnie dla mnie motyw zemsty jest ciekawszy niż obrona ojczyzny i  wewnętrzna walka czy być honorowym samurajem czy nie, ale z ostateczną opinią wstrzymam się do końca gry. Atsu ma dla mnie więcej charaktery niż Jin i przez to jest ciekawszą postacią. 

Opublikowano

GoY to klon GoT. Rownie dobrze moglo to byc duze dlc. Albo rozbic na dwa dlc.

Graficznie nadal nie rowna, piekne miejscowki mieszaja sie teksturami epoki ps4.

Fabularnie chlam jakich malo.

Misje te same. Idz zabij, idz odbij(ale najpierw zabij) itp

Zeby nie walka ktora jest naprawde fajna to byl by nastepny AC: Shadows

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Ciągle ten sam schemat.

Znajdujemy główny cel,dostajemy bęcki,druga runda potem.

Znajdujemy mistrza,szkolenie,odbijanie kowala itp:thumbdown:

Tego mozna bylo sie spodziewac, ze bedzie schematycznie i nierowno, a NPC beda przypominac kukly. Tak samo jak w Tsushima, ktora przy pierwszym kontakcie wydawala sie byc czyms niesamowitym, ale z czasem odslaniala te same wady. 

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Upvote 1
Opublikowano

Ac Shadows graficznie to jest kilka lat świetlnych przed GOY. Oba tytuły mają tą samą wielką wadę po kilku godzinach gry wszystko już, widzieliśmy i tłuczemy setki wrogów, zapominając o jakiejkolwiek fabule. W Shadows odhaczamy kolejny zamek, a yotei kolejny obòz i tak do znudzenia. 

• Like 2
Opublikowano

Tylko w AC masz 10x wiecej tego gunwa zapychajacego i nic nie znaczacego, taka subtelna roznica ;) 

Wyczysc mape w AC na 100% a w Ghost zy Yotei to wyjdzie nie mala roznica godzin.

Japonia oszalała: 

"Jak podaje serwis, Ghost of Yotei dosłownie „zawładnęło Japonią” od dnia premiery 2 października. Sklepy w Sapporo notują nieprzerwany ruch klientów, a sieć Yodobashi Camera potwierdza, że tytuł rywalizuje o pierwsze miejsce wśród tegorocznych bestsellerów. Zainteresowanie jest tak duże, że część sklepów w regionie Hokkaido wprowadziła limity sprzedaży na osobę."

"

Co ciekawe, Ghost of Yotei nie tylko zdobywa serca graczy, ale także ożywia lokalną gospodarkę i turystykę Hokkaido. Rzemieślnicy z Niseko zaczęli tworzyć limitowane pamiątki inspirowane grą, takie jak ręcznie robione przypinki czy magnesy z lokalnego drewna, a samorządy przygotowują kampanię turystyczną obejmującą siedem miejscowości u stóp góry Yotei.

Według japońskich mediów Ghost of Yotei stało się już kulturowym fenomenem, który łączy cyfrową sztukę z dziedzictwem regionu. Wszystko wskazuje na to, że Sony może mówić o jednym z największych sukcesów marki PlayStation ostatnich lat."

• Like 1
  • Upvote 1