Na 6600xt i RX 6700 nie mam żadnych wieszania, cieni i innych problemów, więc nie wiem skąd nowa wersja miałaby być problemem. Ogólnie celuję w te 16GB stąd wolę taką kartę.
Bez problemu - wystarczy odpowiednio niski przebieg. Co innego pasek rozrządu zanurzony w oleju, który nawet jak nie "jeżdżony", to go szlag trafia.
Oczywiście to co piszą producenci w tej kwestii należy pominąć milczeniem i wymieniać olej w skrzyni co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, a silnikowy co 2500-12500 (w zależności jak kto jeździ).
Znalazłem poradnik na uv do tego procka na B760 tylko Asusa, AD/DC 0.01 na MSI nie mogę wpisywać z kropkami więc wpisałem 10, było stockowo 170, do tego ten offset - by cpu na -0.015, CEP wyłączony żeby dało się to wpisać, sprawdzałem też LLC, najpierw na auto, potem LLC 5, trochę więcej stutteru itd więc znowu na auto, cinebench r23 test multi core 10 minutowy, temperatura 70-75 max, wynik 24489 coś koło tego.
W hwinfo w zakładce CPU enhanced te wszystkie voltage offsets są na 0.000v, z tego co czytałem na 14 generacji tego tam nie widać nawet się zmieni, za to w zakładce płyty głównej, Vcore MAX: 1.172V
Jest okej? Coś pozmieniać? Jak dobrze to posprawdzać poza cinebench r23? ( swoją drogą test r23 u tego gościa na tych ustawieniach wynosił 23100 i max temp 65 stopni )
Rekomendowane odpowiedzi