userKAMIL 857 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Ty myślisz, że jak Ja coś krytykuje to muszę mieć smutne życie. W żadnym wypadku stary przyjacielu! Nie wiem dlaczego tak to odbierasz. 😅 Zauważam tylko, że ta sfera Twojego życia nie sprawia już Ci przyjemności. Jeżeli przez lata lubiłbym łowienie ryb i nagle po latach nie sprawiałoby mi to radości to nie biegałbym dzień w dzień nad rzekę z wędką! Poszedłbym na grzyby czy coś… XD Edytowane 5 Kwietnia przez userKAMIL
Tomek_ITH 318 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Druga część gry ma być podzielona na 2 albo 3 sezony.
userKAMIL 857 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Dla mnie mógliby to zakończyć na 3 czesci i dawać nowe UNCHARTED!
Reddzik 2 776 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Zresztą uważam, że TLOU 2 to już nie TLOU- oni to rozwalili, a jeśli wyjdzie 3 część to jestem ciekaw jak to rozegrają, wiedząc co zaszło w TLOU 2, to trzecia część nie będzie mieć łatwo. 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia @userKAMIL Daj mi dobrą grę a będzie mi sprawiała przyjemność. TLOU2 nie jest taką grą To, że w BF2042 "fajnie się strzela" nie robi z niej automatycznie dobrej gry. Tak samo nie zrobi z niej 120FPS na OLED'dzie z HDR. Ja patrzę na gry jako całość, może trochę biasuje na historie tam, gdzie jest ona ważna, dlatego mnie tak ... drażni TLOU2 bo jest tanim szitem z dobrym GP. 2 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Dla mnie mógliby to zakończyć na 3 czesci i dawać nowe UNCHARTED! O, nowe Uncharted zawsze na propsie. Niech dają pierwsze 3 części na PC najpierw.
userKAMIL 857 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Daj mi dobrą grę a będzie mi sprawiała przyjemność. O tym właśnie piszę… Coś sie kończy i coś się zaczyna. Być może to hobby już się wyczerpało. 🤷 Edytowane 5 Kwietnia przez userKAMIL
Kadajo 7 414 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Proszę sobie obejrzeć, na własne ryzyko jak ktoś nie grał, bo są spoilery. 9 minut temu, userKAMIL napisał(a): O tym właśnie piszę… Coś sie kończy i coś się zaczyna. Być może to hobby już się wyczerpało. 🤷 Ani trochę, mam tyle gier do ogrania ze mi pewnie życia nie starczy i to bez ruszania żadne nowej gry
Vulc 2 191 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Ty myślisz, że jak Ja coś krytykuje to muszę mieć smutne życie. Dokładnie tak myśli. Jesteś przy okazji starym dziadem, któremu się nic nie podoba i masz zmienić hobby. A przynajmniej przestać o tym pisać, bo to niefajnie tak krytykować coś, co Ci się nie podoba, a podoba się komuś innemu. W ramach pokuty 3h oglądania materiałów w HDR na Oledzie, łzy mają płynąć po policzkach. 😊 Daleki jestem od stwierdzenia, że TLoU2 to produkcja nieudana. Wizualnie, settingowo, dźwiękowo dowozi. Fabuła ma swoje momenty, chociażby retrospekcje i etapy z Ellie. Problem w tym, że jeśli jedynka pod tym względem trzymała poziom cały czas i była spójna, tutaj część gry mógłbym wyciąć i i niej zapomnieć. Chcieli na siłę kontrowersji i to zwyczajnie nie pykło. 2
Qrdello 829 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 24 minuty temu, Kadajo napisał(a): Sklecili na szybko tanią jak najbardziej szokującą historyjkę no i wyszło co wyszło. Poza wątkami Ellie i jej miłostkami prawie wszystko w tej historii grało. Począwszy od konsekwencji końcówki TLOU1, poprzez zjazd Ellie do tego stopnia, że miała wywalone na wszystko i wszystkich byle osiągnąć cel, aż po relacje tej drugiej strony i uzasadnianie pewnych decyzji podjętych w trakcie rozgrywki. To, że gra leciała na taniej kontrowersji było chwilami słabe, to fakt, ale sama historia była/jest i tak jedną z najlepszych w tunelowych grach wideo. Gameplayowo można zarzucić TLOU2 monotonię, mało innowacji względem jedynki i nieco rozwleczone niektóre segmenty - ale to i tak nic przy niektórych open-worldach. 2 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 23 minuty temu, Vulc napisał(a): Fabuła ma swoje momenty, chociażby retrospekcje i etapy z Ellie. Problem w tym, że jeśli jedynka pod tym względem trzymała poziom cały czas i była spójna, tutaj część gry mógłbym wyciąć i i niej zapomnieć. Chcieli na siłę kontrowersji i to zwyczajnie nie pykło. Dokładnie tak, jedynaczka była cholernie dobra fabularnie, ciężko tam było się do czegoś przyczepić i wszytko było bardzo dobrze poprowadzone. Tym bardziej właśnie boli to co się dzieje w 2 i w jaki sposób ona się wykoleja co chwile. To jest dobry przykład gry która, praktycznie pod każdym względem mogła być lepsza od części pierwszej a została koncertowo spieprzona. I to pisał ten sam typ. Co tam się opitoliło ze on podjął tak głupie decyzje się pewnie nigdy nie dowiemy. A może mu się po prostu nie chciało. 1
Crew 900 1 000 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Kupiłem se kluczyk Pany, niby ponad 60 fps a odczuwalne jak z 30 fps o co chodzi? I jak wyłączyć efekt ziarna bo cuś nie widzę tej opcji...
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): TLOU2 nie jest taką grą Nawet najlepsza gra nie przypadnie każdemu do gustu Wielu graczy nazywa kultową gra jaka jest RDR2, a inni po godzinie zasypiają Dla mnie fabuła tlou2 to top ale rozumiem, że może się nie podobać. I w sumie to dobrze bo nie ma nic gorszego jak produkt który zadowoli każdego. 36 minut temu, Crew 900 napisał(a): Kupiłem se kluczyk Pany, niby ponad 60 fps a odczuwalne jak z 30 fps o co chodzi? I jak wyłączyć efekt ziarna bo cuś nie widzę tej opcji... Gra ma nadal wymagania spore od cpu. 42 minuty temu, Kadajo napisał(a): To jest dobry przykład gry która, praktycznie pod każdym względem mogła być lepsza od części pierwszej a została koncertowo spieprzona. To tylko twoje zdanie A moje jest takie, że jest lepsza pod każdym względem. 3 godziny temu, skunRace napisał(a): @Phoenix. a jak to jest z samą nvidiaapp ? Jak mam tam wymuszony najnowszy preset i widać nawet po ilości poboru prądu, że jest większy na DLSS Jakość niż bez wymuszenia w tej apce to chyba jednak działa ? Bo na oko ciężko mi stwierdzić mimo, że podoć jest dużo lepszy Czy mimo, że w grze pokazuje jak na screenie poniżej to DLSS4 nie działa ? I potrzeba jeszcze ustawień w DLSS Overide lub Inspektorze ? Bo już się pogubiłem Wydaje mi się, że to v3 odnosi się do v310.2.1 a to już są pliki DLSS4 tylko głupio to jest oznaczone. Jak masz wymuszony i działa to nie było pytania Bo co mam ci odpowiedzieć Edytowane 5 Kwietnia przez Phoenix. 1 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Jako fan, piewca, wyznawca i propagator RT i wszelkich pochodnych technik... aż chciałoby się krzyknąć "patrz świecie gamingu, jak można oświetlić świat i sceny bez RT". Genialnie to IMO zrobili. Jak już dojdziecie do etapu... Spoiler Retrospekcji z Joelem w muzeum z dinozaurami, w kapsule kosmicznej, jest dłuuugie ujęcie z Ellie w chełmie... przyjrzyjcie się, jak fenomenalnie oteksturowali jakąś wielopoziomową teksturą zęby... szkliwo, jak prawdziwe. Szacun! 3
Qrdello 829 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia @JeRRyF3D dodajmy nieskromnie, że gra powstała pierwotnie na PS4 Co jak co, ale zarówno pierwsza jak i druga odsłona technicznie to pewnie top3 na konsolach ever.
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 3 godziny temu, skunRace napisał(a): @Phoenix. a jak to jest z samą nvidiaapp ? Jak mam tam wymuszony najnowszy preset i widać nawet po ilości poboru prądu, że jest większy na DLSS Jakość niż bez wymuszenia w tej apce to chyba jednak działa ? Bo na oko ciężko mi stwierdzić mimo, że podoć jest dużo lepszy Czy mimo, że w grze pokazuje jak na screenie poniżej to DLSS4 nie działa ? I potrzeba jeszcze ustawień w DLSS Overide lub Inspektorze ? Bo już się pogubiłem Wydaje mi się, że to v3 odnosi się do v310.2.1 a to już są pliki DLSS4 tylko głupio to jest oznaczone. Ja używam nvidia app I w niej ustawiam override. Włączam dlss indicator I pojawia się dlss4 i preset K czyli wszystko najnowsze. Szkoda życia na n inspector żeby dlss podmieniać. To narzędzie używam do bardziej skomplikowanych rzeczy. W nvidia app szybko i wygodnie no i też w grach bez hdr latwo włączać rtx hdr. Stery najnowsze używam, win 11. Gra wygląda nieźle, po zmniejszeniu ostrośc. Zobaczymy jak dalej. 1
userKAMIL 857 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Crew 900 napisał(a): Pany, niby ponad 60 fps a odczuwalne jak z 30 fps o co chodzi? I jak wyłączyć efekt ziarna bo cuś nie widzę tej opcji... Wyłącz nakładkę nvidii app w grze. U mnie z tym był dramat i suttering tak potężny, że nie wiedziałem co się dzieje. Już w kilku grach zauważyłem ten problem. (Czasami po aktualizacji sterowników samo lubi się włączyć) Wyłącznie ziarna też masz w opcjach samej gry. Edytowane 5 Kwietnia przez userKAMIL
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Wiem, że w 1ce była opcja "automatycznie zbieraj" fanty. Tu nie znalazłem.
tgolik 547 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Jednak Sony umie w fabułę. Gra jest niesamowita. Przeszedłem mniej więcej połowę na PS4pro i później PS5, po czym wstrzymałem się w nadziei na wersję PC. Doczekałem się, gram, jestem zachwycony. Wszystko mi pasuje a szczególnie Abby, golf i furia na twarzy Elie w czasie walk. Druckmann, jesteś wielki!. TLOU to bajeczka dla dzieci w porównaniu z tym arcydziełem. 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): No fajnie jakby coś innego napisać , np. dlaczego gra jest fajna albo nie jest. Nie mowie ze nie zostało to napisane na temat tej gry by było już milion razy. Ale jak ktoś pisze za każdym praktycznie razem ze gra jest fajna bo OLED 120 FPS HDR to... no sami wyciągniecie wnioski A co w tym dziwnego skoro to forum komputerowych entuzjastów? Po co Ci 40xx jak na 1070 dalej byś mógł grać we wszystko.
Vulc 2 191 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 8 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Jak już dojdziecie do etapu... Oświetlenie to jedno, sama realizacja tej sceny, montaż poszczególnych ujęć i słodko-gorzka atmosfera, to jest inny poziom. Wraz z etapem w zoo z jedynki, storytelling zapadający w pamięć na lata. 7 godzin temu, tgolik napisał(a): Wszystko mi pasuje a szczególnie Abby, golf i furia na twarzy Elie w czasie walk. Druckmann, jesteś wielki!. TLOU to bajeczka dla dzieci w porównaniu z tym arcydziełem. Bajeczka, bo nie ma w niej tanich kontrowersji i dyskusyjnych, odartych z wiarygodności scen? Ciekawe podejście. Jedynka jest fabularnie równa i spójna, dwójka to szukanie sensacji i niepotrzebne ryzyko. Zamiast stworzyć ciekawego bohatera i nadać mu cechy, które pozwolą graczowi go zrozumieć, poza motywem zemsty oferuje on głównie irytację swoją osobą. O ile motywacje Abby są klarowne i zrozumiałe, sama postać jest oparta głównie na wspomnianej kontrowersji. Etapy z nią są zwyczajnie słabsze od reszty, historia dużo mniej wyrazista i męcząca. Finał rozczarowujący. Całość odbiega poziomem od tego co seria zazwyczaj proponowała i co stanowiło o jej sile. Jeśli to jest ten geniusz Druckmanna, to poszedł on w niewłaściwym kierunku. Edytowane 6 Kwietnia przez Vulc 4
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Tania sensacja jak widać "działa" nie tylko w gazetach typu Fakt. Ale to wina przede wszystkim ludzi którzy to konsumują I jeszcze nazywają wielkim. 1
Crew 900 1 000 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, userKAMIL napisał(a): Wyłącz nakładkę nvidii app w grze. U mnie z tym był dramat i suttering tak potężny, że nie wiedziałem co się dzieje. Już w kilku grach zauważyłem ten problem. (Czasami po aktualizacji sterowników samo lubi się włączyć) Wyłącznie ziarna też masz w opcjach samej gry. Nie mam zainstalowanej nakładki Okej naprawiłem. Za dużą wartość generatora klatek miałem ustawioną. Edytowane 6 Kwietnia przez Crew 900
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): A co w tym dziwnego skoro to forum komputerowych entuzjastów? Po co Ci 40xx jak na 1070 dalej byś mógł grać we wszystko. Kompletnie nie zrozumiałeś. Cóż za zaskoczenie 🤭
userKAMIL 857 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, Crew 900 napisał(a): Nie mam zainstalowanej nakładki Nie masz na dysku tej apki od nvidii? Edytowane 6 Kwietnia przez userKAMIL
aureumchaos 440 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Z wszystkin ma maxa i DLAA na 3440x1440p wyciskam 100 do 130 fps, calkiem niezle. Czy ktos wie jak opuscic reke joela? Od momentu jak zaslonil reka oczy na koniu tak ciagle ja tak trzyma, w cutscenkach tez... Ciagle sie zaslania: 7
Rekomendowane odpowiedzi