Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Nie jest to ten sam poziom co śmierć Sary

Dziwne żeby był to ten sam poziom, bo ponad 50 letni facet, a 12 letnia dziewczyna to przepaść jeśli chodzi o to co wzrusza widza, zarówno w filmach, serialach jak i grach. Tak naprawdę chodziło o reakcję Ellie. To było smutne.

Tak w ogóle cała gra miała jeden CEL. To znaczy najpierw typek od scenariusza wymyślił sobie ZEMSTĘ (i dowalił Abby i jej grupę żeby Ellie jej chciała), a potem wmawiał widzom że ZEMSTA JEST ZŁA (nieważne że zabije ci najważniejszą osobę w życiu, ale zemsta jest zła) i ukarał Ellie, bo ta do końca pragnęła zemsty xD

Gdyby odpuściła zemstę to nie zostałaby ukarana. Nieźle irracjonalny świrus z tego Neila Druckmanna.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
47 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Bo to że by ją zabiła i tak niczego by nie zmieniło.

To jest jedynie coś co scenarzysta próbował wmówić graczom. Jeśli wiesz że osoba która zabiła najważniejszą tobie osobę nie żyje, to czujesz się lepiej dzięki temu, bo wiesz że sprawiedliwość ją dosięgnęła (sprawiedliwość rozumianą w świecie bez prawa, policji i prokuratury oczywiście). Facet z jednej strony tworzy szalony świat z jakimiś zombie, w którym nie ma żadnych praw, a z drugiej strony jak ostatni idiota wmawia graczom w tym świecie "zemsta to zło, a Ellie powinna się pogodzić z tym że Abby zabiła Joela". Krzty sensu w tym nie ma i stąd tak niskie oceny graczy i tyle hejtu. To jest po prostu wmawianie na siłę ludziom czegoś nieprawdziwego i absurdalnego.

Już nie mówiąc o tym że skoro przemierzyła pół kraju, setki razy ryzykowała życie i zabiła mnóstwo ludzi żeby dostać się do Abby, to na końcu odpuszcza? Komedia absurdu i tyle.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Misticzx napisał(a):

To jest jedynie coś co scenarzysta próbował wmówić graczom.....Krzty sensu w tym nie ma i stąd tak niskie oceny graczy i tyle hejtu. To jest po prostu w Komedia absurdu i tyle.

Chłopie, Twoje wpisy są dłuższe od scenariusza TLOU2. Nie dość, że spojlerujesz, to jeszcze wciskasz na siłę ludziom swoje imaginacje. Jak z Ciebie taki świetny pisarz, to wydaj książkę lub napisz jakiś scenariusz. Może będziesz sławny a miliony kupią Twoje dzieła.

Póki co, ja jednak zostanę przy Druckmannie i jego wersji "zbrodni i kary".

Edytowane przez tgolik
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

ja jednak zostanę przy Druckmannie i jego wersji "zbrodni i kary"

Masz do tego prawo skoro akceptujesz taki absurd jak karanie niewinnych, a winnych uniewinnianie.

2 godziny temu, tgolik napisał(a):

to jeszcze wciskasz na siłę ludziom swoje imaginacje

Zacytować nie potrafisz, a napisać ogólnikowy bełkot tego rodzaju już tak. Raczej to co napisałem wynikało bezpośrednio z gry i nic sobie nie wymyśliłem.

2 godziny temu, Necronom napisał(a):

Dodać do tego, że po drodze wyrżnęła zastępy niekiedy niewinnych ludzi.

Wiadomo że to maksymalny absurd skoro przemierzasz ogromną odległość żeby kogoś zabić i gdy już możesz to zrobić, to odpuszczasz (i to jeszcze po utracie palców co normalnie zwiększa motywację do zabójstwa). Trzeba się nazywać głąb Druckmann żeby coś takiego wymyślić. Już nie mówiąc o tym że ta gra powinna być o Ellie (nawet jak nie o Joelu), a nie o jakiejś Abby którą większość miała gdzieś i nie chcieli nią grać.

Nie wiem czy był tam ktoś niewinny biorąc pod uwagę że zabijała jedynie ludzi WLF, Blizn a na końcu Grzechotników.

Tak naprawdę niewinny był Joel, którego zabiła Abby, bo on jedynie nie chciał pozwolić umrzeć dla Ellie i to jego jedyna wina.

Opublikowano
W dniu 1.02.2026 o 21:22, Misticzx napisał(a):

Nic pewnego. Jedynie pisało że "nie należy zakładać że będzie", ale też nikt nie mówił że na pewno nie będzie. Zresztą po tej krytyce jaka na niego spadła, to ten idiota od fabuły zapewne ma już gdzieś kontynuację, bo się obraził jeszcze bardziej. Przecież on nawet prawie całe The Last of Us Part 2 zrobił fabularnie na złość dla graczy, czyli celowo rozwalił uwielbiane postacie z pierwszej części i promował jakąś ohydną kreaturę Abby, na siłę wmawiając graczom empatię do niej jak ostatni debil.

A ktoś inny nie może pisać scenariuszy pod kolejne części?

Nie wiem co rozumiesz przez rozwalenie postaci, ale wydaje mi się naturalne, że Ellie z 2 jest inną od tej z 1 bo w międzyczasie dorosła i się zmieniła. A że ukształtował ja brutalny i nie znający litości świat, w połączeniu z porywczym i impulsywnym charakterem, to dostajemy właśnie taką postać. Jak dla mnie wszystko tu jest spójne.

Postać, która mnie serio od początku wpieniała to właśnie Dina. Naprawdę liczyłem, że odpadnie w jakimś momencie pogryziona przez zombie, albo zatłuczona przez kogoś z WLF. No ale twórcy nie zdecydowali się na takie okrucieństwo.