Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jedno, jakieś dziwne oświetlenie, jakiś bug obstawiam, bo chyba tego nie było na PS5. Teraz jak wszedłem do gry to mam strasznie jasno w jednym miejscu, a nie mam włączonego hdr ani nic tego typu nie ruszałem w ustawieniach. Wystarczy ruszyć kamerą pod innym kątem i jest normalnie, tak jakby światło pada zależnie od kamery albo miejsca. Według mnie to trzeba załatać.

Opublikowano (edytowane)

https://www.ppe.pl/news/361990/square-enix-mowi-o-wspolpracy-z-playstation-ekskluzywnosc-gier-umiera.html

CEO SE: Faktem jest, że świat nie jest już w erze, w której ograniczenie do konkretnego sprzętu oznacza wyłącznie wielkie korzyści... Sony wydaje wiele swoich gier nie tylko na PlayStation 5, ale także na PC. Zrozumieliśmy to także dzięki projektowi Remake. Firma ogłosiła, że zmierza w kierunku rozwoju multiplatformowego. Przyszłe nowe IP będą rozwijane zgodnie z tym podejściem, więc osobiście uważam, że trend polegający na jednoczesnym wydawaniu wersji na konsole i PC, lub ich premierach w bardzo zbliżonym czasie, jest nieunikniony.

No i super, dałbym wiele żeby finałowy Final VII wyszedł w tym samym dniu na obie platformy. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

To w dużej mierze jest zasługa Chińczyków - oni grają na komórkach i pecetach a mało na konsolach a to gigantyczny rynek na wszystkie Japońskie produkcje. Plus ogólnie cały obszar SEA rośnie w tym kierunku.

Edytowane przez michaelius33
Opublikowano (edytowane)

:yuppie: Pograłem, trzeba nadrobić, jestem na open worldzie, niestety opcja "background model details" na ultra zabija fps, spada do 40-50, musiałem zjechać na High i mam 60+ przy DLSS jakość, nawet 50%- performance? nie pomagało. 

Obraz igła w porównaniu do PS5. i do tego ten fps grubo ponad 60+

20250124225503_1.thumb.jpg.dcd1eb64fa92a8bff5c555b2edbb67c2.jpg

20250124225850_1.thumb.jpg.8c64c1238109b97ec58bce23508c7f04.jpg

Gram z tym nowym DLSS.

Edytowane przez Reddzik
background model detail miało być High a nie normal sry
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
18 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Niby tak, ale wolałbym jakieś normalne mody, no seryjnie kto grałby taką grę biegając z rozebraną Tifą i Aerith? 

W sumie racja. Jak już się odkryje wszystkie karty to już nie to samo.;)

Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 13:02, slafec napisał(a):

Gra jest do kupienia już od 164 zł (oficjalnie na Steam kilkadziesiąt zł więcej), czyli ponad 2 razy taniej niż na konsoli.

Hype przez rok tak szybko uleciał? Ta seria ma poważny problem jeśli na PS5 (podobno) nie spełniła oczekiwań, a teraz w mocno obniżonej cenie mało kogo obchodzi na PC. Dobrze że Part 3 został zatwierdzony dawno temu.

Podobno zmienili zdanie https://www.ppe.pl/news/360262/square-enix-szybko-zmienilo-zdanie-wyniki-final-fantasy-vii-rebirth-sa-jednak-satysfakcjonujace.html

Opublikowano

U mnie poleciało z dysku. Niestety nie porwało mnie ani gameplayowo ani wizualnie. Sporo też archaicznych rozwiązań w poruszaniu się po tym świecie. Pierwszy chatper to katorga w bieganiu po tym mieście. Dalej niby otwarty świat ale też jakiś taki... No nic bawcie się dobrze i do zobaczenia za tydzień w temacie ze spidermanem. ;)

Opublikowano (edytowane)

Spidermanem? No bez jaj, kto w takie coś gra xD

Rebirth to tylko i wyłącznie dla kogoś, kto grał w Remake i chce zobaczyć co dalej. Ale to co zrobiłeś pokazuje, że coś tutaj nie zagrało, bo Rebirth sprzedał się o niebo gorzej od Remake, pomimo świetnych recenzji, i dużo osób nadal się zastanawia, dlaczego. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Nie wiem co nie zagrało. Remake przeszedłem i czekałem na kontynuacje. Sam jestem zaskoczony, że tak się odbiłem. 🤷
A Spidermana to Ty zostaw w spokoju dla mnie kapitalne doświadczenie kina akcji na dużym ekranie! Czekam i odliczam dni. ;)

• Haha 1