Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, azgan napisał(a):

Nie widzę wielkiej różnicy z PS5 Pro i dobrym jakościowo Telewizorem. Za to czuje ile to energii wydam aby sobie pograć. Szkoda prądu. Lepiej grać na konsoli. 

Opublikowano (edytowane)

I działa jeszcze gorzej, dlatego kupiłem na PC, bo na PS5 to było niegrywalne! chyba, że w 30fps. 

edit
No i ten blur, masakra, gra wyglądała jakby była w 480p, straszne mydło. Dlatego jak sami wiecie, było o tym głośno, że gra działa i wygląda ok tylko na PS5 Pro. Na zwykłym to trzymałbym się daleko. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Przepiękna grafika, w najnudniejszym i najbardziej pustym open-worldzie, jaki chyba kiedykolwiek wypuszczono. Nadaje się właśnie do takich filmików na YT i trybu fotograficznego, bo co innego można pokazać? Oby w finale poszli na jakość, nie na ilość.

No i trzeba petycję założyć #UsunąćJebanegoChadleya

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powie ktoś w jakiej kolejności ograć ten tytuł ? Bo chyba jest rozdzielony na 3 części. Aktualnie na Steam jedna jest za 39zl a druga za 59. I to bezpośrednio na Steam, nie kluczykownie.

Bo całe życie człowiek słyszał że final 7 to gra legenda, a chyba nie ma lepszej opcji niż remaster aby się z tym zapoznać.

Opublikowano (edytowane)

Remake + Rebirth + Revelation = Final Fantasy 7. 

Jeśli na prawdę zależy Ci na historii czy ograniu serii to można pokusić się  o Crisis Core FF 7 Reunion, który jest prequelem całej historii, czyli dzieje się przed rozpoczęciem FF7 Remake. 
https://store.steampowered.com/app/1608070/CRISIS_CORE_FINAL_FANTASY_VII_REUNION/

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Dresiq napisał(a):

Z dopisek itergrade to part 1 ? Czy znów coś innego ?

To jest to samo, na PC nie ma innej wersji.  Remake było na PS4, potem wersja "ulepszona" trafiła na PS5 z dopiskiem "INTERGRADE". 

Możesz brać śmiało, jest to Remake z dodatkiem który wydali i ze wszystkim co jest - o ile tak to można nazwać = Taka edycja GOTY.  

Opublikowano
4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Remake + Rebirth + Revelation = Final Fantasy 7. 

Jeśli na prawdę zależy Ci na historii czy ograniu serii to można pokusić się  o Crisis Core FF 7 Reunion,

Crisis Core musowo musi ograć, z wiadomych względów, inaczej poważne zwroty fabularne w Remake i Rebirth będą dla niego kompletnie niezrozumiałe. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

To jak ludzie grali w 1997? :E 

Remake znacznie różni się od oryginału pod kątem fabuły, a wydarzenia z Crisis Core są jedną z przyczyn. Naprawdę nie chcę tu spojlerować, Crisis Core jest zwyczajnie wymagany do zrozumienia fabuły. 

Opublikowano
8 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Remake znacznie różni się od oryginału pod kątem fabuły, a wydarzenia z Crisis Core są jedną z przyczyn. Naprawdę nie chcę tu spojlerować, Crisis Core jest zwyczajnie wymagany do zrozumienia fabuły. 

Nie tam. Nie jest. Ograłem wszystkie te gry i w kontekście Zacka w Remake i Rebirth praktycznie niczego nie wyjaśniono. :) 
Może w oryginalnym FF7 ma to większy sens, ale w tych remake’ach absolutnie nie jest tak, że bez Crisis Core nagle niczego nie zrozumiesz.

Szczerze mówiąc, gra jest już tak archaiczna i powtarzalna pod względem gameplayu, że lepiej obejrzeć ją na YouTubie + jakieś podsumowanie fabuły/recapy. 
Bo tak to co minutę słyszysz :" Activating combat mode!” > "Combat resolved!” i za chwilkę od nowa z kolejną powtarzalną i częściowo losową walką.  :E 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie tam. Nie jest. Ograłem wszystkie te gry i w kontekście Zacka w Remake i Rebirth praktycznie niczego nie wyjaśniono. :) 
Może w oryginalnym FF7 ma to większy sens, ale w tych remake’ach absolutnie nie jest tak, że bez Crisis Core nagle niczego nie zrozumiesz.

Po pierwsze spojlerujesz właśnie komuś, kto nie wie o co w ogóle chodzi.

Po drugie jak koleś zrozumie zakończenie Remake i co właśnie się wydarzyło, nie wiedząc kto to jest w ogóle Zack? 

Ja jakoś ograłem, i dobrze się bawiłem. Dla Was ostatnio wszystko jest archaiczne, jak nie ma super grafy i super gameplaya.