Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poświęciłem się i włączyłem.

W pierwsze gry grałem w 1992/93 roku. W tym czasie spróbowałem tysięcy gier. Tak spier*** sterowanie jeszcze nie spotkałem. I pisze o padzie, który jest podobno dużo lepszy niż klawiatura. Jedną osobę zagadasz X, do innej już LB + X i tak dalej i tak dalej. Koszmar.

W menu gra bierze 510W, a karta jest po UV i jest lock na 90FPS.

Piszecie jakieś bzdury o testowaniu przez X godzin, przecież tu po 20 min wiem że to drętwy kasztan. 

Ale jak ktoś lubi marnować 100 godzin aby sprawdzić czy aby na pewno gra mu nie podejdzie, to droga wolna.

Graficzka niby cudowna, ale zwłaszcza na moście na koniu, widać jak tekstury się podmieniają i to w takiej skali, że dawno czegoś takiego nie wiedziałem. Woda z wodospadów wygląda jak na początku lat 2000.

Moja przygoda zakończona. Wciąż podziwiam @userKAMIL, że mu to pasuje :)

• Like 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 minut temu, Baxter napisał(a):

Zrób sobie undervolting  karty i 150 W będzie mniej.

Obecnie to już chyba za bardzo nie opłaca się zakładać PV. Kiedyś były zdecydowanie lepsze korzyści.

Ja się cykam tych undervoltingów bo jeszcze coś spale przez przypadek, obniżam sobie zuźycie prądu w innych grach przez odpalenie dlss zamiast grania w natywnej ale tutaj to nie działa :D

Opublikowano
4 minuty temu, znaFca napisał(a):

Piszecie jakieś bzdury o testowaniu przez X godzin, przecież tu po 20 min wiem że to drętwy kasztan. 

Super, i kupiłeś to tylko po to, żeby coś "udowodnić" na forum? :hihot: Od początku było wiadomo, że to będzie tytuł pod wieloma względami problematyczny, ale bądź łaskaw nie decydować za ludzi ile czasu potrzebują na ocenę. 

Opublikowano
2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Super, i kupiłeś to tylko po to, żeby coś "udowodnić" na forum? :hihot: Od początku było wiadomo, że to będzie tytuł pod wieloma względami problematyczny, ale bądź łaskaw nie decydować za ludzi ile czasu potrzebują na ocenę. 

Dlaczego , przecież to znafca 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, znaFca napisał(a):

Dostałem do procka. 

Trzeba było sprzedać, zamiast marnować klucz w sytuacji, kiedy bez odpalania wiadomo będzie, że to coś nie dla mnie. Serio, to oczywiście Twoja decyzja, ale nie widzę w tym najmniejszego sensu. Jak ktoś chce zrobić szybki research i jest w stanie określić w godzinę czy to dla niego, Steam w całej swojej łaskawości daje 2h na testy. :E 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, znaFca napisał(a):

Wciąż podziwiam @userKAMIL, że mu to pasuje :)

Do tego sterowania trzeba się chwilę przyzwyczaić tak jak na padzie od nintendo gdzie zamienione masz x z kółkiem czy tam innym przyciskiem. Eksploracja jest po prostu cudowna tutaj! Sam powolny spacer w tej pierwszej mieścinie tymi uliczkami! Masa detali i czuć tu życie na każdym rogu.

Ja jestem zachwycony!

Crimson Desert 20.03.2026 08_54_20.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Trzeba było sprzedać, zamiast marnować klucz w sytuacji, kiedy bez odpalania wiadomo będzie, że to coś nie dla mnie

No właśnie tu jak dla mnie ciągle nie było wiadomo czym to będzie. Zresztą w dniu recek tu dalej jedni pisali, że rpg drudzy, że akcja i tak dalej :) Spoko, od tych 130 które bym dostał nie zbiednieje, a chłopaki z rodzinki steam sobie potestują :)

Opublikowano (edytowane)

1080p, DLSS 4.0 jakość (DLAA robi kisiel z fps), detale pełen max (RT+RR), generator klatek x2 (to przymus w tej grze).

Płynnie jak masło, jestem w pierwszym mieście, kręcę się po okolicy, gra działa póki co pięknie.

Co do rozgrywki pachnie często RDR2, sterowanie również przypomina mi RDR2 - jest to do ogarnięcia. Są też tutoriale i zakładka "Pomoc" więc w każdej chwili można sobie przypomnieć mechaniki gry czy sterowanie. 

Za wcześnie na szczegóły ale póki co jestem zadowolony.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 3
Opublikowano
12 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Do tego sterowania trzeba się chwilę przyzwyczaić tak jak na padzie od nintendo gdzie zamienione masz x z kółkiem czy tam innym przyciskiem. Eksploracja jest po prostu cudowna tutaj! Sam powolny spacer w tej pierwszej mieścinie tymi uliczkami! Masa detali i czuć tu życie na każdym rogu.

Ja jestem zachwycony!

Crimson Desert 20.03.2026 08_54_20.png

ten screen wyglada jak ze skyrima xD przeciez to graficzny sredniak jest jak nic... i te popiny xD

Opublikowano

Dzisiejsze gry ich świat to atrapy, gdzie tu efekt ragdoll, niszczenie otoczenia, efekt spalonej trawy i rozprzestrzeniania się ognia, Far Cry 2, nie ma, jest tylko pierdyliad efektów graficznych i to wszystko. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Stjepan napisał(a):

Dzisiejsze gry ich świat to atrapy, gdzie tu efekt ragdoll, niszczenie otoczenia, efekt spalonej trawy i rozprzestrzeniania się ognia, Far Cry 2, nie ma, jest tylko pierdyliad efektów graficznych i to wszystko. 

Przecież niszczyć możesz niemal wszystko tutaj. Wziąć strzałę podpalić od latarni i jak strzelisz np w trawę to się zapali i ogień się rozprzestrzeni właśnie. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Przecież niszczyć możesz niemal wszystko tutaj. Wziąć strzałę podpalić od latarni i jak strzelisz np w trawę to się zapali i ogień się rozprzestrzeni właśnie. 

Nie jak w Red Faction jak pamiętasz tą serie, tam się siało prawdziwe zniszczenie, w takim Oblivion Remasterd jest efekt ragdoll. 

• Upvote 1
Opublikowano

To sterowanie faktycznie masakra i najlepsze jest to że nie można przebindować kontrolera pod swoje potrzeby bo nie zaimplementowali czegoś takiego. 

Trzeba mapować sobie przyciski poza grą, innymi apkami.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Na FG 3x to sobie mozna, ja tam lagow i innych artefaktow stworzonych przez AI nie toleruje.

No mozna bez FG 4k DLSS P, Preset ultra i ray reconstruction

Screenshot(2104).thumb.png.21eb5ef3b41179205fc3a93e275494e3.png

To samo tylko preset Cinematic w sumie niczego nie zmienia 1-2fps w dol
Screenshot(2105).thumb.png.6d8ebf5b3b2e74f08bba48ccff029abf.png

I 3440x1440 DLSS Q, ray reconstruction, preset cinematic.
Screenshot(2108).thumb.png.53c6ef3af7305cefc39ecb02089bbc95.png

Zabawne, że w przeciwienstwie do innych gier, gdzie 4k DLSS P jest na poziomie 3440 DLSS Q, lub ciut łatwiejszy. np CP 69 vs 71. Tutaj juz różnice czuc 59 vs 64 

Opublikowano (edytowane)

Chwilę pograłem, czuć, że do czegoś się dostać trzeba się naklikać ale jest to do przełknięcia na padzie, na prawdę nie jest to jakieś beznadziejne, grałem w wiele gier na padzie, dla mnie póki co jest ok. 

Wydajność? Póki co jestem w obozie pod zamkiem, DLSS 4.0 balans + RR+RT +FG + detale optymalizacyjne z HU i mam 110fps. Czy wygląda spoko? Miejscami jest ok, gdzie dodatkowo mam odpalone HDR, ale wydaje mi się, że Wiedźmiak zwany 3(czyt trzecim), Cyberpunkowa gra z roku 2077 robiła lepsze wrażenie, ta gra również nie stoi przy AC Shadows, który wygląda dużo ładniej, takie moje pierwsze spostrzeżenia, czuć cięcia w grafice, mocny downgrade. Jak się gra w Zeldy BotW/TotK na Switchu to i takie coś nie stworzy u mnie "odruchu wymiotnego" że aż do tego się odniosę. 
Póki co sam gameplay pominę, bo za mało grałem, muszę afk, potem pogram. 

Patrzajta na ten Wodospad, zdjęcie robione poprzez tryb fotograficzny w grze, w ruchu ten wodospad wygląda lepiej, na screenie to :kupa:

20260320102456_1.thumb.jpg.8c5d6cd31c2161de8e379e4203a191ba.jpg20260320102521_1.thumb.jpg.0199d787b92fe72b282ed4b66d10e8e0.jpg

Edytowane przez Reddzik