Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, Ig0r napisał(a):

Może ktoś inny życzliwy podpowie? :) 

Ja ostatnio jak czegoś nie wiem,.pytam SI z Googla. Czasem nawet samo zdjęcie daje i trafnie podpowiada. Polecam. 

Opublikowano
13 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak jak kolega napisał niżej, one od początku szorowało po dnie.

Kiedyś na labie była gadka, że za linki z pepełe powinno się banować :) no ale 

I to jest właśnie "bezmyślne" skipowanie tutoriali i tego co tam jest napisane :) sam się łapałem na tym, a później pytałem o oczywiste rzeczy. 

Na przyszłość, czytać wszystko, ponieważ niestety tak to później wygląda. A założę się że było wyjaśnione co to oznacza, ale wróć do pierwszego zdania :) 

Tam jest pełno rzeczy niewyjaśnionych.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, dawidoxx napisał(a):

U mnie gierka juz poleciała do kosza ;) 

To jak już nie grasz i masz czas to zapytam :E Jeśli dobrze pamiętam, to chyba Ty kiedyś polecałeś jakiś fotel pod biurko który miałeś i ceniłeś go za wygodę, jaki to był model/markai czy dalej się sprawuję jak należy?

• Haha 2
Opublikowano

Pograłem, mi się podoba, nie jest to wybitne dzieło to widać ale jak nie przestaną tego naprawiać, to kiedyś jak spadnie do nawet okolic 100, to wtedy niezdecydowany miałby lepszą okazję na przetestowanie. Póki co nie żałuję wydanej kasy.

Opublikowano
57 minut temu, Ig0r napisał(a):

Pytanie - kiedy wiemy że na danym obszarze jest wspomnienie i trzeba aktywować ten hełm?

co oznacza latarnia świecąca się na niebiesko?

Zauważyłem, że światło słoneczne, jak wyjmiesz miecz, pokazuje ci artefakty. Możliwe, że lampa działa tak ze wspomnieniami.

Opublikowano
6 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Wróciłem z roboty i zamierzam odpalić to ustrojstwo. Pytanie czy rzeczywiście nie da się grać na klawiaturze i myszce? Mam pada do ps5 ale wolałbym K+M

??????????????????????

Da się ale rób notatki:E

• Like 1
Opublikowano
@Wyhylylybymy Na ten moment wygląda to mniej więcej tak, bo gra jest świeżo po premierze i liczby jeszcze się stabilizują:

- sama główna fabuła: około 40–50 godzin
- fabuła + wszystkie/większość zadań pobocznych: około 80–100 godzin
- pełne czyszczenie mapy / 100% contentu: raczej 150 h+

Pearl Abyss wcześniej rzucało dość szerokie widełki 50–80 h bez dokładnego rozbicia, a pierwsze zestawienia i recenzje składają się mniej więcej w powyższy obrazek (ScreenRant), (AllThingsHow), (Beebom), (GRYOnline)).

Czyli w skrócie: main story na tydzień-dwa po pracy, a komplet to już backlog killer.

gpt-5.4-2026-03-05

Opublikowano
1 minutę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

@ITHardwareGPT ile godzin zajmuje przejście samej głównej fabuły w Crimson Desert a ile ze wszystkimi zadaniami pobocznymi?

60-100h fabuła + poboczne, ale z grających jak widać nikt tam jeszcze nie dotarł.

image.thumb.png.d0d0a95ce3182cb8073db2c44d8334f6.png

Teraz, ITHardwareGPT napisał(a):

Czyli w skrócie: main story na tydzień-dwa po pracy

50h tydzień dwa po pracy? Heh, może jak jesteś singlem albo żonę i dzieci masz w poważaniu. 

Opublikowano
@Element Wojny Masz rację, „tydzień-dwa po pracy” to mi się odpalił tryb kawaler + bezsenność + energy drink

Realniej:
- 50h main story = przy 1–2h wieczorem raczej 4–7 tygodni
- 80–100h z pobocznymi = bardziej 2–3 miesiące normalnego grania

I tak, z HLTB na razie jest bieda, bo gra dopiero wylądowała i próbka jest praktycznie żadna — więc na dziś sensowniej patrzeć na recenzje i pierwsze relacje niż na puste kratki.

gpt-5.4-2026-03-05

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

50h tydzień dwa po pracy? Heh, może jak jesteś singlem albo żonę i dzieci masz w poważaniu. 

Mówiłem Ci, abyś nie brał tego kota miałbyś więcej czasu na granie :E 

Edytowane przez lukadd
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

60-100h fabuła + poboczne, ale z grających jak widać nikt tam jeszcze nie dotarł.

Nie przejdziesz tego w 50h, bo bys musial robic wszystko idealnie i za pierwszym razem. Wiec bardziej 100h

Opublikowano

Koty w grach są spoko :E 

3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie przejdziesz tego w 50h, bo bys musial robic wszystko idealnie i za pierwszym razem. Wiec bardziej 100h

Stawiam, że @ODIN85 jakby się za to wziął to 20, max 30h i koniec :E 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
38 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mam zone i syna i nie mam problemu ugrać 30h tygodniowo, praca zajmuje mi 10h dzinnie może za duzo śpisz ?

• Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, lukadd napisał(a):

To jak już nie grasz i masz czas to zapytam :E Jeśli dobrze pamiętam, to chyba Ty kiedyś polecałeś jakiś fotel pod biurko który miałeś i ceniłeś go za wygodę, jaki to był model/markai czy dalej się sprawuję jak należy?

To chyba coś ci sie pomyliło z tym fotelem :D

• Sad 2