Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, DITMD napisał(a):

To tylko świadczy o poziomie dzisiejszych graczy, mają problem ze wszystkim bez prowadzenia za rączkę i niańczenia. Ja tam się dobrze bawię, na pewno o wiele lepiej niż w Death Stranding 2. Eksploracja w tej grze jest świetnie zrealizowana, podoba mi się to, że wchodząc do miasta wszystko jest nieznane, nie wiem, kto jest kto, co sprzedaje, dopóki z tą osobą nie porozmawiam.

Rozwiniesz?

1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

2 mln w jeden dzień dla nowego IP to "słabo"? RE to marka budowana od dekad, od topowego wydawcy na świecie, więc trochę inna skala.

Dlatego napisałem "słabo" a nie SŁABO! 😉

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W Death Stranding 2 biegasz tylko z paczkami, co jest nudne, to specyficzna gra. Tutaj masz milion i jedną rzecz do roboty. Ta gra to jak zmiksowanie Dogmy, RDR, klimatu i muzyki ze Skyrima. A przynajmniej takie są moje odczucia podczas grania.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

2 mln w jeden dzień dla nowego IP to "słabo"? RE to marka budowana od dekad, od topowego wydawcy na świecie, więc trochę inna skala.

Czy ja wiem czy to nowe IP skoro to powiązane z Black Desert, Crimson Desert może następne będzie Shady Desert :E  

Opublikowano
18 minut temu, DITMD napisał(a):

To tylko świadczy o poziomie dzisiejszych graczy, mają problem ze wszystkim bez prowadzenia za rączkę i niańczenia

W sensie o każdym, który tak grę ocenia? Jakby oceniali wysoko, to wtedy wszystko ok, "gracze potrafią docenić dobrą grę"? ;) Serio, ta produkcja możne naprawdę być mega średnia. I nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się komuś podobała. Nie wiem po co uprawiać taką gimnastykę.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Vulc napisał(a):

W sensie o każdym, który tak grę ocenia? Jakby oceniali wysoko, to wtedy wszystko ok, "gracze potrafią docenić dobrą grę"? ;) Serio, ta produkcja możne naprawdę być mega średnia. I nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się komuś podobała. Nie wiem po co uprawiać taką gimnastykę.

Ja bym powiedzial ze ta produkcja jest mega ambitna, wybija sie poza standardy. W swiecie gdzie dostajemy kopie tego samego w kolko "zeby tylko bylo bezpieczniej i zarobilo" ja osobiscie doceniam i bede wspieral.

Pewnie ze sporo mozna by bylo zrobic lepiej, ale to przeciez odnosi sie do wiekszosci gier i produktow, ale tutaj moim zdaniem naprawde zrobili to z rozmachem, a to ze nie kazdemu to do bedzie pasowac ==== ZYCIE

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Jednego nie kumam. 2mln w 1 dzień to mega dobry wynik, a mimo to na giełdzie głośne JEB!

Po prostu część uznało to za dobry moment za realizacje zysków i sprzedaż na górce, a spadek to po częsci też skutek umiarkowanych recenzji i przyjęcia na steam

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jednego nie kumam. 2mln w 1 dzień to mega dobry wynik, a mimo to na giełdzie głośne JEB!

Giełda rządzi się swoimi prawami. Dąłbym sobie rękę uciać, że jakby recki byly 10/10 to też by poszło 30%, może nawet -50%. To nie jest wyznacznik niczego

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Sheenek napisał(a):

@Element Wojnygielda tompnela po reckach

Przy 57% na Steamie mogą zapomnieć o jakichkolwiek premiach (znany i często opisywany mechanizm), żeby wręcz nie skończyło się jakimiś redukcjami. Gra fajnie wygląda, naprawdę, podoba mi się w wielu elementach. No szkoda że fabularnie nie dojechała. 

Opublikowano
30 minut temu, DITMD napisał(a):

W Death Stranding 2 biegasz tylko z paczkami, co jest nudne, to specyficzna gra. Tutaj masz milion i jedną rzecz do roboty. Ta gra to jak zmiksowanie Dogmy, RDR, klimatu i muzyki ze Skyrima. A przynajmniej takie są moje odczucia podczas grania.

Tylko fabuły brak. Taki tam szczególik. 

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Przy 57% na Steamie mogą zapomnieć o jakichkolwiek premiach (znany i często opisywany mechanizm), żeby wręcz nie skończyło się jakimiś redukcjami. Gra fajnie wygląda, naprawdę, podoba mi się w wielu elementach. No szkoda że fabularnie nie dojechała. 

No wlaśnie zbyt wiele recenzji pisze podobnie: 

Fabuła, jaka fabula? tam nie ma żadnej fabuły nie wiadomo o co chodzi i piszą to po wielu godzinach z grą.

Opublikowano
32 minuty temu, DITMD napisał(a):

Nie tylko.

Opublikowano
35 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ani to dużo bo ważny jest stosunek liczby sprzedanych kopii do budżetu gry, ani niema dobrych ocen. Jak jakaś gra ma na Steamie poniżej 70% pozytywów to najczęściej jest albo bardzo słaba albo scam. 

Nowa gra to też nie jest, bo jest robiona na podstawie Black Desert Online. Cała gra wygląda jak mod do BDO.

Opublikowano
Teraz, Frog67 napisał(a):

No wlaśnie zbyt wiele recenzji pisze podobnie: 

Fabuła, jaka fabula? tam nie ma żadnej fabuły nie wiadomo o co chodzi i piszą to po wielu godzinach z grą.

To jest jak dla mnie nie do wybronienia w kontekście tak dużej gry z takim budżetem. Co jak co, ale w Azji potrafią pisać i tworzyć mega dobre fabuły. No ale jeśli do tłumaczenia zatrudnili AI, to pewnie w fabule też AI maczało palce. Taka kijowa oszczędność nie w tym miejscu co trzeba.

Ale na spokojnie. Warto poczekać jakie będą reakcje za tydzień, jak już minie pierwsza fala zachwytów. 

Opublikowano

Większość gier ma miałką, kiepską, oklepaną, przewidywalna do bólu fabułę, więc dla mnie to rybka. To jest gra akcji, a nie rpg. W Eldenie brak fabuły mi nie przeszkadzał, więc tutaj też nie mam o to bólu dupy. 

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

Większość gier ma miałką, kiepską, oklepaną, przewidywalna do bólu fabułę, więc dla mnie to rybka. To jest gra akcji, a nie rpg. W Eldenie brak fabuły mi nie przeszkadzał, więc tutaj też nie mam o to bólu dupy. 

To zacznij grać w coś innego niż AAA;)

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

To zacznij grać w coś innego niż AAA;)

Powtarzaj sobie to dziesięć razy przed snem, bo ja ogrywam więcej indyków, i AA niż AAA, ale to szczegół. Ostatnia fabuła w grze która przypadła mi do gustu, to 1000xRESIST. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Powtarzaj sobie to dziesięć razy przed snem, bo ja ogrywam więcej indyków, i AA niż AAA, ale to szczegół. Ostatnia fabuła w grze która przypadła mi do gustu, to 1000xRESIST. 

Syndrom wypalenia dopada każdego, prędzej czy później. 

giphy.webp

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka - w Nvidia App od wczoraj nie ma profilu do tej gry mimo, że sterowniki są markowane jako te pod Crimson Desert.

-------------------

Przepraszam bardzo - zrobiłem manualny refresh i dzisiaj profil się pojawił.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Ja ostatnie 10h spędziłem praktycznie w okolicy tej pierwszej osady. Jakiegoś złodziejaszka z listu gończego odszukałem, wieśniakom w jakiś pierdołkach pomagałem jak przeczyścić komin. Trochę drewna narąbałem dla kowala. Taka powolna sielanka. Mocno RDR2 i Zelde tu czuć. Dostałem też to latanie i trochę rozwinąłem stamine. Nigdzie się nie spieszę i dostałem dokładnie to czego oczekiwałem. Dla mnie to chyba nawet mesjasz gamingu jest! Wizualnie absolutne arcydzieło na full detalach!