Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie znajdujecie jakieś bajeranckie zbroje? Skrzynie w lepiej wyglądających domkach, niebieskie punkty orientacyjne pp błysku miecza, jakieś dungeony czy po prostu najlepszy stuff wypluwają z siebie bossowie? 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jakieś unikaty to walają się po skrzyniach ze skarbami w świecie gry. Ja znalazłem w ruinach dwie części zbroi tego typa z trzcinowych pól. Idę po trzecią (podejrzałem w jakimś poradniku gdzie jest, przyznaję bez bicia).

Dobra, przechodzę do obozu DLAA, największy wpływ na wydajność ma jakość oświetlenia, a DLSS RR wymusza najwyższą czyli Maximum. Zniknęły bolączki DLSS, wydajność z oświetleniem ustawionym na Ultra właśćiwie taka sama jak z RR i DLSS. Zobaczymy jak tam z artefaktami RT.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Tomek_ITH napisał(a):

Gram na padzie to nie czuje tego laga, średnio mam 80-100fps

Dokładnie, jest to akceptowalne przy tej skali wszystkiego. Na konsolach musi być naprawdę dramat wizualnie. 

10 minut temu, TmK napisał(a):

Gdzie znajdujecie jakieś bajeranckie zbroje?

Zwyczajnie zaglądaj pod każdy ciekawy kamień!

Prędzej czy później coś trafisz. ;)

Crimson Desert 29.03.2026 19_32_56.png

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

4K+DLSS Q+RR+FGx2 i często dobijam do odświeżania LG C3 120Hz. Jest wystarczająco płynnie - boost GPU ustawiłem na 2850Mhz i nie przebija 450W. Sama gierka weszła mi elegancko.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

4K+DLSS Q+RR+FGx2 i często dobijam do odświeżania LG C3 120Hz

Co znaczy, że dobijasz? Ja też mam średnio nawet 100+ podczas zwykłej eksploracji. Jednak przy walce spadki do 70+

Aż taka różnica między 4090\5090 i realnie masz 120FPS pod czas walki? 

Przy takich ustawieniach?

Opublikowano

Problem z nowymi zbrojami, mieczami itp. jest taki, że po 47h gry nadal mam pierwszą płytową z początku gry, bo po systematycznych ulepszeniach jest znacznie lepsza od tych bajeranckich legendarnych.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Co znaczy, że dobijasz? Ja też mam średnio nawet 100+ podczas zwykłej eksploracji. Jednak przy walce spadki do 70+

Dobija do odświeżania przy eksploraracji. Przed chwilą walczyłem z 20-stoma npcami to licznik się kręcił w okolicy 110 fps (1% low też przeważnie powyżej 100 fps w walkach). 

Ustawienia all na full. W sumie to nawet bez FGx2 idzie grać.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Próbuję ujeżdżać legendarnego konia problem w tym że on wygrywa albo kończy mi się stamina, a mam 200 wytrzymałości, nie idzie tego zrobić, próbuję od dobrych kilku minut, jedyny plus jest taki, że na myszce lepiej to idzie niż na padzie ale póki co ok 60-70% paska to maks co udało mi zapełnić. Trudne to jest. Za bardzo wariuje ten koń.

Opublikowano (edytowane)

Tak biały, do tego zimno, stamina ucieka, raz już prawie go miałem 95% i mnie zrzucił bo stamina... A teraz chyba zniknął... za długo go męczyłem, muszę poczekać na pojawienie się ponowne.
To jedyne legendarne zwierzę jakie znalazłem póki co.

Gra teraz wygląda dużo gorzej, szum szumem pogania... wygląda to koszmarnie :sciana:  a tak fajnie było.:E

Głupi jestem mogłem dać dodatkowe punkty w wytrzymałość... a dałem w życie. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Póki co zniknął i muszę stamtąd zniknąć bo się nie pojawi, na razie nie mogę tego zrobić, tym trzymaniem w dół jest duża poprawa ale nadal nie jest tak fajnie. Na klawie z myszką jest łatwiej z tym obracaniem myszką, na padzie jakoś to nie idzie. 

Dobra 240 staminy, 40 w górę, niech się dziad pojawi i da mi jeszcze raz szansę. Póki co zniknął.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
58 minut temu, userKAMIL napisał(a):

"4K+DLSS Q+RR+FGx2 i często dobijam do odświeżania LG C3 120Hz ? "

To Ty grasz na takich ustawieniach? Rany u mnie to całkowicie niegrywalne, widac 4090 jest sporo szybszy w tej gierce. W ogole seria 4000 jest mocno szybka, 5080tka to jakas porażka, dosłownie 10% przewagi ma nad 5070T i to nawet w 4k. Straszna padaka na 5080 jezeli chodzi o wydajnosc

W akurat tej grze oczywiscie, w reszcie jest sporo szybciej

Opublikowano

Przecież między 5080, a 5090 jest różnica jak między 4090, a 3090. Generalnie 5080 to truchło, które ma swoje momenty i tyle. 4090 też już ledwo zipie, a 5090 jako jedyny na placu boju też zaraz padnie. Jestem ciekaw jak dynamic mfg, ale ja tutaj cudów się nie spodziewam i kasa na 6090 już odłożona - niech moc dlss5 będzie z nami :wariat:

• Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Reddzik napisał(a):

Póki co zniknął i muszę stamtąd zniknąć bo się nie pojawi, na razie nie mogę tego zrobić, tym trzymaniem w dół jest duża poprawa ale nadal nie jest tak fajnie. Na klawie z myszką jest łatwiej z tym obracaniem myszką, na padzie jakoś to nie idzie. 

Dobra 240 staminy, 40 w górę, niech się dziad pojawi i da mi jeszcze raz szansę. Póki co zniknął.

Wypij herbatke pomaga nazimno.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Reddzik napisał(a):

Głupi jestem mogłem dać dodatkowe punkty w wytrzymałość... a dałem w życie. 

Ja praktycznie all daje w wytrzymalosc. Od początku miałem wizje dłuższego latania. ;) 

Też na tego wierzchowca się powoli zbieram!

P.S. Tam masz chyba reset pkt. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Mam 6pkt w staminę, i aktualnie za mało, non stop przy 90-95% spadam z konia bo zabrakło wytrzymałości. Nie chce mi się resetować i potem od nowa wszystkie dodać, gdyby można było odhaczyć 2-3 pkt to jeszcze ok ale wszystkie.

Opublikowano
33 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Przecież między 5080, a 5090 jest różnica jak między 4090, a 3090. Generalnie 5080 to truchło, które ma swoje momenty i tyle. 4090 też już ledwo zipie, a 5090 jako jedyny na placu boju też zaraz padnie. Jestem ciekaw jak dynamic mfg, ale ja tutaj cudów się nie spodziewam i kasa na 6090 już odłożona - niech moc dlss5 będzie z nami :wariat:

Nie ta gra, po prostu slabo dziala na 5080tce. Prawie nie ma roznicy miedzy 4080S a 5080 gdzie w innych tytulach masz 20%~ a tutaj bieda z nedza. Mocne OC nic nie daje