Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
10 minut temu, Reddzik napisał(a):

Trzeba mieć garnek, który dostajemy z głównej misji- fabuły, jak go nie masz to nic nie zrobisz. "Żeliwny kocioł Ptaka Kuku" Nie pytaj się mnie skąd taka nazwa:wariat:

dziekuję za info <3 

Opublikowano

Nie mam siły, ani jeszcze skilla 8:E, aby przeszukać ten temat, na potrzebuję jakiś porad jak ustawić opcję, aby mieć dobrą grafę i wydajność, bo jak na razie wszystko gra ustawiła na prawo i mam jakieś 40fps :wariat:

Opublikowano
12 minut temu, PaVLo napisał(a):

Nie mam siły, ani jeszcze skilla 8:E, aby przeszukać ten temat, na potrzebuję jakiś porad jak ustawić opcję, aby mieć dobrą grafę i wydajność, bo jak na razie wszystko gra ustawiła na prawo i mam jakieś 40fps :wariat:

Ty naprawdę z takim prockiem i kartą zadajesz takie pytania?

Na komunię dostałeś ten komputer czy co? Poważnie pytam... 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Na komunię dostałeś ten komputer czy co? Poważnie pytam... 

Kupiłem sobie z premii w pracy a co?

A co ustawień, to nie potrzebuję mesiasza tylko jeden link, który gdzieś w temaci był wrzucony z testem opcji i jaki wpływ mają na jakość i wydajność, bo przecież nie zawsze warto dawać suwaki max w prawo.

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano

Zacząłem sobie czytać komentarze na steam o tej gierce i jestem przerażony co piszą polscy gracze xD w sensie pod komentarzami napisanymi po polsku są dyskusje gdzie ludzie się na całego obrzucają gównem xD

Aj moi rodacy tacy wspaniali xD

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, STALKER napisał(a):

Nie wiem tylko którym przyciskiem dawać sobie żarcie podczas walki

Stalker, ty w końcu przeczytaj te informacje, które są w menu :)
F3 to na klawie domyślne menu żarcia i podobnych,  tam wybierasz potrawy do pożerania w czasie walk. Najlepiej wybierz takie, które pasują do twojego stylu walki, i masz je w dużych ilościach. Potem klikasz to F3 i tyle.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

bo przecież nie zawsze warto dawać suwaki max w prawo.

Owszem warto i nigdy bym z poziomu detali nie schodził przy tej karcie. Jedyne co zawsze wyłączasz to ziarno, głębia ostrości i siła rozmycia. Ewentualnie aberracja czy jak to się tam zwie. Jak celujesz w 120FPS to DLSSQ innej opcji nie ma. Jak 60FPS to DLAA. Ja od tego zaczynam a jak wychodzi to już różnie. ;)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Kupiłem sobie z premii w pracy a co?

A co ustawień, to nie potrzebuję mesiasza tylko jeden link, który gdzieś w temaci był wrzucony z testem opcji i jaki wpływ mają na jakość i wydajność, bo przecież nie zawsze warto dawać suwaki max w prawo.

PaVlo, masz do wyboru granie z RT i DLSS plus RR albo z DLAA bez RR (do przeżycia na zewnątrz, we wnętrzach gorzej), przy DLAA jakość oświetlenia w ustawieniach kapkę w dół, bo to ma największy wpływ na wydajność. Oczywiście wszystko z FG.

Na discordzie RenoDX, pisali, że gra używa skomplikowanego systemu oświetlenia, ale tylko z DLSS RR, dlatego wtedy jest blokada na jakość oświetlenia Maximum. Nawet jeżeli to Maximum włączysz bez RR, to jakość oświetlenia jest gorsza niż z RR.
Jest jeszcze modyfikacja dedykowana RenoDX, nazywa się "LetThereBeMoreLight", która zwiększa ilość źródeł światła x2 i x5 źródła światła od ognia.

Edytowane przez Ryszawy
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, userKAMIL napisał(a):

To jest Twój pierwszy komputer w życiu?

Kolego, zadałem proste pytanie, bo był tu fajny materiał porównawczy, ale skoro to Cię przerasta, to jak jutro znajdę czas to sobie poszukam i zobaczę czy warto coś zmieniać. 

24 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Owszem warto i nigdy bym z poziomu detali nie schodził przy tej karcie. Jedyne co zawsze wyłączasz to ziarno, głębia ostrości i siła rozmycia. Ewentualnie aberracja czy jak to się tam zwie. Jak celujesz w 120FPS to DLSSQ innej opcji nie ma. Jak 60FPS to DLAA. Ja od tego zaczynam a jak wychodzi to już różnie. ;)

Tą kartę wiele nowych gier jest w stanie ubić niepotrzebnymi opcjami, które niewiele zmieniają w oprawie. Jutro sam się pobawię, bo na szybko szukałem materiału przed wyjściem.

Edytowane przez PaVLo
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Tą kartę wiele nowych gier jest w stanie ubić niepotrzebnymi opcjami, które niewiele zmieniają w oprawie.

Takich kart nie kupuje się po to aby ciąć na detalach. Lepiej już za kilka stów wziąć konsole.

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano

Woda w tej grze to coś pięknego, fale obmywające kamienie i rozbijające się o skały, tworzące kolejne. Mógłbym stać nad brzegiem, słuchając szumu wody i dźwięków otoczenia, i przyglądać się temu godzinami.  Wrzuciłem ten najnowszy RenoDX i słońce straciło promienie :E

Opublikowano
4 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

To jest właśnie piękno Mesjasza Gejmingu! 

Wszedłem do „Iglicy Rozbrzmiewajacej Prawdy” niby zwykła wieża. Jednak w środku…ta wspinaczka, światła i cienie. Mega Soulsowo to chwilami wygląda!

Takie niespodzianki są tu na każdym kroku...

Crimson Desert 31.03.2026 18_16_49.png

No fajnie to wygląda, faktycznie, ale poczekam aż jeszcze trochę tego mesjasza połatają :E