Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Bo wychodzisz z założenia, że jest kontent przeciwny... gdzie faceci obrażają kobiety tak jak one mężczyzn.

Tylko w tym sęk, że tych filmików nie ma.

Nie ma ich bo nie powstały.

Ich nie ma bo zostały usunięte przez moderacje.

Co za bzdura ;) 

Tak jak pisałem - filmiki z "go to kitchen" sam widziałem. Bardzo mnei bawiło jak ci faceci dostawali po tyłku i płakali :E 

A jak nie ma filmików to są komentarze, artykuły i blogi. :) 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Co za bzdura ;) 

Tak jak pisałem - filmiki z "go to kitchen" sam widziałem. Bardzo mnei bawiło jak ci faceci dostawali po tyłku i płakali :E 

A jak nie ma filmików to są komentarze, artykuły i blogi. :) 

Nie bzdura tylko po prostu mocniejsze materiały są kasowane.

Jedyne co zostaje to jakieś kulturalne commentary.

Czyli generalnie jak jakiś facet jest upokarzany to Cię to bawi?

W sensie mnie też bawi jak jakiś wieśniak, który nie szanuje Kobiet jest upokarzany.

Ale zejdźmy na Ziemię.

W prawdziwym świecie Kobiety, które są upokarzane przez Przystojnych Misiaczków upokarzają potem Porządnych Facetów.... częsty przypadek. Dlatego ja poniekąd rozumiem ich frustrację.

Problem jest z tym, że powinni radzić sobie z tą frustracją w ciszy, bo wylewanie hejtu w internecie to nie jest dobry pomysł.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Nie bzdura tylko po prostu mocniejsze materiały są kasowane.

Jedyne co zostaje to jakieś kulturalne commentary.

Czyli są tworzone :) 

Czyli generalnie jak jakiś facet jest upokarzany to Cię to bawi?

W sensie mnie też bawi jak jakiś wieśniak, który nie szanuje Kobiet jest upokarzany.

Co? Bawi mnie to, zę jak przegrywał w grę z dziewcyzną to uciekał do takich odzywek.

Uważasz, że przegranie w grę z dziewczyną to upokorzenie? Czemu? Gdzie tu widzisz upokorzenie? 

Ale zejdźmy na Ziemię.

W prawdziwym świecie Kobiety, które są upokarzane przez Przystojnych Misiaczków upokarzają potem Porządnych Facetów.... częsty przypadek. Dlatego ja poniekąd rozumiem ich frustrację.

Yyy, fajne uproszczenie, ale nie. :) 

Prawdziwy świat to nie tik-tok, a o tym ciagle się tu zpaomina ;) 

Problem jest z tym, że powinni radzić sobie z tą frustracją w ciszy, bo wylewanie hejtu w internecie to nie jest dobry pomysł.

No nie, nie jest to dobry pomysł, dlatego ten wątek jest tak bardzo bezsensowny :) 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No nie, nie jest to dobry pomysł, dlatego ten wątek jest tak bardzo bezsensowny :) 

Co jest bezsensownego w dyskusji na temat relacji męsko-damskich?

Dobry temat do wymiany poglądów.

Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Co jest bezsensownego w dyskusji na temat relacji męsko-damskich?

Dobry temat do wymiany poglądów.

Bo tu nie ma dyskusji, a wylewanie frustracji i wrzucanie materiałów które mają wzbudzić kontrowersje i esktrapolowanie tego na całośc kobiet :) 

Moemy dyskutowac, ale nie na filmiki o szonach z tiktoka ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A widziałeś jakąś laskę z taką koszulką poza tym zdjęciem? 
Bo moze nie wpadłeś na to, ale kontrowersje się sprzedają, a wy dajecie się baitować jak 5-latki. 

Nie takim. Ale w ubiorze ewidentnie sugestywnym już tak. Zresztą nie chodzi tylko o ubiór, a o zachowanie. Kuzyn ma córke materialistke (po matce zresztą). Moja chrzestna a jej babcia, dała jej 2 koła na 18. Jako była pracownica fizyczna nie ma tej emerytury wysokiej więc to nie były dla niej takie drobne. Inni członkowie rodziny też się nie popisali, bo dziewczyna wymarzyła sobie, że dostanie Opla Insignia na 18. Nie pamiętam co ona naciskała wszystkim. Coś o śmierdzących drobnych. 

Mi by chyba było łatwiej utopić się w własnej silnie próbując powiedzieć coś takiego do babci, no ale dziewczę, które najwyraźniej "między wysoko" nie ma z tym problemu.

Zresztą, nie twierdzę, że to jest, przynajmniej w liczbach względnych, jakieś wielkie zjawisko. Ale jest i nie wiedzę powodu, aby "szmatą" nie powycierać podłogi. Zwłaszcza że najwyraźniej w drugą stronę to również działa bardzo sprawnie. Co ciekawe najwyraźniej słowo "incele" częściej pada z męskich ust a nie żeńskich.

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

wrzucanie materiałów które mają wzbudzić kontrowersje i esktrapolowanie tego na całośc kobiet :) 

Zamiast klasycznego "brednie", "bzdury" wrzucaj materiały które temu przecz. W ten sposób realnie podniesiesz poziom dyskusji. "Bredniebzdury" pełnią głownie funkcje prowokacyjną. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Nie takim. Ale w ubiorze ewidentnie sugestywnym już tak. Zresztą nie chodzi tylko o ubiór, a o zachowanie.

W sensie takim na którym było napisane, że jest wolna jak jesteś bogaty?

Kuzyn ma córke materialistke (po matce zresztą). Moja chrzestna a jej babcia, dała jej 2 koła na 18. Jako była pracownica fizyczna nie ma tej emerytury wysokiej więc to nie były dla niej takie drobne. Inni członkowie rodziny też się nie popisali, bo dziewczyna wymarzyła sobie, że dostanie Opla Insignia na 18. Nie pamiętam co ona naciskała wszystkim. Coś o śmierdzących drobnych. 

Ale wiesz, że to się wsórd młodych facetów też zdarza? Ta roszczeniowosć nei jest - moim zdaniem - powiązana z płcią. 

Mi by chyba było łatwiej utopić się w własnej silnie próbując powiedzieć coś takiego do babci, no ale dziewczę, które najwyraźniej "między wysoko" nie ma z tym problemu.

To kwestia raczej młodszego pokolenia niż płci. 

Zresztą, nie twierdzę, że to jest, przynajmniej w liczbach względnych, jakieś wielkie zjawisko. Ale jest i nie wiedzę powodu, aby "szmatą" nie powycierać podłogi. Zwłaszcza że najwyraźniej w drugą stronę to również działa bardzo sprawnie. Co ciekawe najwyraźniej słowo "incele" częściej pada z męskich ust a nie żeńskich.

No i ok, ja też widzę, że pojawiają się takie jednostki. Ale to nie są - na Bora666 - wszystkei kboeity na tym świecie. :) 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Moemy dyskutowac, ale nie na filmiki o szonach z tiktoka ;) 

Tylko te Szony poniekąd tworzą rzeczywistość. Tego typu filmiki są produkowane na potęgę, bo wzbudzają wśród facetów kontrowersje.

Czy kiedyś byś pomyślał o tym, że grant na badania dostaje nie Naukowiec, a Youtuber Friz? 

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale wiesz, że to się wsórd młodych facetów też zdarza? 

Tak? No popatrz, człowiek całe życie się uczy.

Ja patrzę z męskiego punktu widzenia. 

Mężczyźni mają swoje przywary kobiety swoje. Na skrytykowane męskich przywar znajdzie się kobieta w moje miejsce.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Szambo napisał(a):

Tylko te Szony poniekąd tworzą rzeczywistość. Tego typu filmiki są produkowane na potęgę, bo wzbudzają wśród facetów kontrowersje.

Czy kiedyś byś pomyślał o tym, że grant na badania dostaje nie Naukowiec, a Youtuber Friz? 

Tworzą? Moim zdaniem nie. TikTok nie kreuje rzeczywistości. 

o ile rodzice tak nie będą wychowywać dzieci :) 

grant na takie badania dostają firmy i instytucje, a nie naukowcy. 

Opublikowano

Tworzą? Moim zdaniem nie. TikTok nie kreuje rzeczywistości. 

No i widzisz ja mam zupełnie inne zdanie.

Uważam, że te wszystkie filmiki mają jakieś przełożenie na to co się dzieje potem w realnym świecie. Może ten wpływ póki co jest marginalny, ale z czasem będzie rósł.

https://obserwatorgospodarczy.pl/2025/10/13/w-polsce-rekordowa-liczba-kobiet-nie-pracuje-nie-uczy-sie-i-nie-zajmuje-domem/?fbclid=IwY2xjawNmui1leHRuA2FlbQIxMABicmlkETB2MGE4akxHTzlsdWtFMmFwAR7pevKlpGHscI__46yAxcf6_GDIQYIiXkN97iQRxyNxPk_MSy62oFDruoW2Dg_aem_XcSbWTBU-nNYCPdqjWulAg

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

No i widzisz ja mam zupełnie inne zdanie.

Uważam, że te wszystkie filmiki mają jakieś przełożenie na to co się dzieje potem w realnym świecie. Może ten wpływ póki co jest marginalny, ale z czasem będzie rósł.

https://obserwatorgospodarczy.pl/2025/10/13/w-polsce-rekordowa-liczba-kobiet-nie-pracuje-nie-uczy-sie-i-nie-zajmuje-domem/?fbclid=IwY2xjawNmui1leHRuA2FlbQIxMABicmlkETB2MGE4akxHTzlsdWtFMmFwAR7pevKlpGHscI__46yAxcf6_GDIQYIiXkN97iQRxyNxPk_MSy62oFDruoW2Dg_aem_XcSbWTBU-nNYCPdqjWulAg

A czy trad wife to nie jest to o czym konserwy marzą? :) 

gubię się gdzie jest problem 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ktoś z naszych prawych wytłumaczy? Chyba jestem za "głupi" żeby to zrozumieć.

Wiesz o tym, że X płaci za wyświetlenia/komentarze? Jest sporo postów na tt które sątypowymi baitem na ludzi. Jakiś typ z 100 followami na twiterze wstawił screena z instagrama córki Steve'a Jobsa i tyle. jest ładna, więc wiadomo jaki był wydźwięk. Wyświetliło to z kilka mln ludzi i dostał 11k USD.

Wracając do tematu: to, że wstawianie takich zdjęć to żenada i incelstwo to jedno, ale widzę, że zdjęcie się poniosło. I jeszcze za to kasę dostanie. Dla takich ludzi twitter to życie - w negatywnym i pozytywnym sensie jednocześnie

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

A czy trad wife to nie jest to o czym konserwy marzą? :) 

gubię się gdzie jest problem 

Czyli w tym tkwi problem? Gardzisz Facetami z Prawicowymi poglądami? 

W artykule jest jak byk napisane, że NIE CHCĄ SIĘ ZAJMOWAĆ DOMEM.

Zresztą chyba ciężko już o taki model, że Facet pracuje, a Kobieta zajmuje się domem. Na takie coś może sobie pozwolić pewnie około 1% pracujących mężczyzn. Takie są realia.

Ale alarmujące jest to, że Kobiety stają się coraz bardziej niesamodzielne.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Szambo napisał(a):

Czyli w tym tkwi problem? Gardzisz Facetami z Prawicowymi poglądami? 

Nie gardzę, ale uważam je za "kiepskie" :) 

W artykule jest jak byk napisane, że NIE CHCĄ SIĘ ZAJMOWAĆ DOMEM.

image.thumb.png.a43bf79e2fa9a06c90db7c2d572fcdca.png

Cała średnia jest zawyżana przez kobiety w wieku 60-64, bo u nas są już na emeryturach :)

Ten wskaźnik (NEET) jest lepszy. 

Ciekawy w ogóle - niższy niż w UE, ale dwukrotnie wyższy niż faceci. 

Zresztą chyba ciężko już o taki model, że Facet pracuje, a Kobieta zajmuje się domem. Na takie coś może sobie pozwolić pewnie około 1% pracujących mężczyzn. Takie są realia.

Może. U mnie to czy żona by pracowała nie robi żadnej różnicy. 

Jej pensja to jakieś 10-15% dochodów wspólnych, ale chce pracować :) 

Ale alarmujące jest to, że Kobiety stają się coraz bardziej niesamodzielne.

Tyle, że tak było - trad wife były neisamodzielne. Może do powrót do tej "tradycyjnej" roli?

Tylko już na to zwracałem uwagę - narzekający tu  faceci chcą trad wife, ale z tą róznicą że będą one pracować i same się utrzymywąc, a to nie współgra ze sobą za bardzo ;) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Szambo napisał(a):

Obecni 20-30 latkowie mają przewalone.

Za dużo internetu i przez to masz takie czarno-białe wrażenie, naprawdę jest dalej sporo normalnych dziewczyn w wieku 20-30 lat. Mówię zarówno o Polkach jak i chociażby Ukrainkach.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Za dużo internetu i przez to masz takie czarno-białe wrażenie, naprawdę jest dalej sporo normalnych dziewczyn w wieku 20-30 lat. Mówię zarówno o Polkach jak i chociażby Ukrainkach.

Nie wiem, ja znam sporo ludzi w przedziale 20-25 i dla nich normalna dziewczyna to jak jednorożec - rzadki okaz. Najczęściej słyszę, że większość ma sprany łeb od Instagrama i TikToka.

Ilość singli w pokoleniu Z jest >50%, więc statystycznie nie będzie ich "sporo".

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
9 minut temu, bergercs napisał(a):

To niech zaczną szukać dziewczyn na studiach, w pracy,  bibliotece, poprzez znajomych, a nie ku.a na Tinderze albo na Tik Toku.

Jprdl, jakby życie poza netem nie istniało.

Przecież dziewczyny na studiach, w pracy, bibliotece, mają tindery, instagramy i tiktoki xDD Ja sam nie mam instagrama, na szybko ciężko mi jest sobie przypomnieć czy znam jakąś dziewczynę która nie ma. Teraz jak zagadasz do laski i chcesz się wymienić numerami, to ona Ci numeru nie da, tylko instagrama albo jakieś inne gówno xD

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Najczęściej słyszę, że większość ma sprany łeb od Instagrama i TikToka.

A druga strona nie? Na Insta największe "powodzenie" mają wystylizowane laski na wystylizowanych zdjęciach, faktycznej codzienności i naturalności w tym ledwie ułamek.

8 minut temu, bergercs napisał(a):

To niech zaczną szukać dziewczyn na studiach, w pracy,  bibliotece, poprzez znajomych, a nie ku.a na Tinderze albo na Tik Toku.

Bingo, wszelkie aplikacje randkowe zabijają to co w relacjach międzyludzkich i właśnie w życiu najpiękniejsze - nieprzewidywalność i spontaniczność.

Ten filmik to doskonale pokazuje

Opublikowano
34 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jprdl, jakby życie poza netem nie istniało.

Rada Złoto.

W teorii fenomenalna, ale wykonanie w rzeczywistości już nie jest takie "bezproblemowe"

Mamy epidemie samotności.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Szambo napisał(a):

Mamy epidemie samotności.

A jedną z głównych przyczyn jest to 👇

"Cell phones bring you closer to the person far from you. But take you away from the ones sitting next to you."

Edytowane przez Kris194