AndrzejTrg 3 558 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia A wrzucanie linków od "skretyniałych analfabetów" jest spoko czy nie?
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): A wrzucanie linków od "skretyniałych analfabetów" jest spoko czy nie? To wszystko co masz do powiedzenia na poziomie merytorycznym?
AndrzejTrg Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): To wszystko co masz do powiedzenia na poziomie merytorycznym? Ja się tylko zapytałem, ponieważ wrzucasz coś, co po chwili określasz że to napisał "skretyniały analfabeta"... i nie wiem jak się do tego odnosić
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 17 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Ja się tylko zapytałem, ponieważ wrzucasz coś, co po chwili określasz że to napisał "skretyniały analfabeta"... i nie wiem jak się do tego odnosić Wrzuciłem 3 linki aby pokazać cytowanej osobie, że wspomniane przeze mnie sformułowanie nie jest moim wymysłem.
AndrzejTrg Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Ale jest wymysłem skretyniałego analfabety dobra nie drążę, uważam że problem solved
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 11 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Ale jest wymysłem skretyniałego analfabety dobra nie drążę, uważam że problem solved Tak, to prawda, jednak dwa pozostałe nie są. To były tylko przykłady zastosowania i nie czytałem tego co się pod tymi linkami kryło. Rzeczywiście ten jeden link był użyty niefortunnie, ale czy na pewno? Autor użył funkcjonującego sformułowania zgodnie z jego przeznaczeniem a swój kretynizm ujawnił dopiero później dywagując nad poprawnością samego terminu. Zresztą tutaj nie ma się o co spierać, nawet jeśli jeden z przykładów był autorstwa idioty. Takie samo sformułowanie funkcjonuje również w innych językach, np https://www.silvermistrecovery.com/8-signs-recreational-drinking-has-turned-into-al/ https://www.praxis-suchtmedizin.ch/index.php/de/designerdrogen/allgemeine-infos/freizeitdrogenkonsum
AndrzejTrg Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Luzik, oczywiście że nie ma o co się spierać. Uważam że temat został już wyjaśniony i wyczerpany. Także miłego dnia życzę
Klakier1984 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Tak anegdotycznie na temat picia swego czasu kardiolog mnie o to pytał w kontekście podwyższonego ciśnienie i na stwierdzenie, że czasem wypiję kilka piw w tygodniu parsknął śmiechem i stwierdził, że gdybym pił kilka butelek wódki to mogło by to mieć jakieś znaczenie. Dla odmiany jedna z osób w rodzinie przy przyjęcie do szpital też miała pytanie o alkohol i lekarz na stwierdzenie "2-3 piwa tygodniowo" znaczył w ankiecie "alkoholik" Także za lekarzami nie nadążysz Edytowane 19 Sierpnia przez Klakier1984
Camis Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Chłopy uważajcie Cytat Testy ciążowe za 52,69 zł z Allegro pomagają w wymuszeniu ślubu. Ale za to grozi więzienie Czy macie znajomą, która okłamała swojego chłopaka, mówiąc mu, że jest w ciąży? Ostatnio dowiedziałam się, że na Allegro oferowane są produkty ułatwiające wykonanie tego zadania. Za 52,69 zł można tam zamówić test ciążowy dający pozytywny wynik. Sprzedawany jest jako gadżet do zabawy. Za jego wykorzystanie w innym celu może nawet grozić więzienie, choć związane z tym przepisy są rzadko stosowane. https://bezprawnik.pl/falszywe-testy-ciazowe-z-allegro-a-wymuszanie-slubu/ Edytowane 19 Sierpnia przez Camis
huudyy Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 6 minut temu, Camis napisał(a): Chłopy uważajcie Jak się widzi plus to się idzie do ginekologa, tam już nie ma oszukiwania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 8 minut temu, Camis napisał(a): Chłopy uważajcie https://bezprawnik.pl/falszywe-testy-ciazowe-z-allegro-a-wymuszanie-slubu/ Niby jak to ma służyć do wymuszenia ślubu? Po pozytywnym teście idzie się do lekarza. Zwykły gadżet do zabawy i nic więcej.
Badalamann Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia W razie pozytywnego wyniku testu potrzebne sa tabsy poronne. Przy zartach z taka zabawka to bez znaczenia.
hubio Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Nie, nie uważam, że człowiek, który nie pije, cokolwiek sobie odmawia. Jeśli ktoś świadomie nie pije i mu z tym dobrze, to świetnie. Problem zaczyna się wtedy, kiedy z własnego wyboru robisz uniwersalną prawdę o tym, że alkohol jest zgubny i nie widzisz różnicy między rekreacyjnym napiciem się a alkoholizmem. Nie mam ani czasu ani ochoty ci tłumaczyć. Ty się z kolei nie odniosłeś kompletnie do materiału Roberta Rutkowskiego. Pooglądaj go na YT bo się mylisz!!! NIE ISTNIEJE coś takiego jak "świadome picie". I mój wybór to jedno, ale owszem to jest prawda uniwersalna! I coraz więcej osób o tym mówi i pisze! I oczywiście jest różnica pomiędzy tym co określasz "reakracyjnym" piciem i alkoholizmem bo to nie zawsze oznacza znak równości. Można pić "rekreacyjnie" i jak najbardziej być już alkoholikiem. Zapytaj jakiegokolwiek terapeuty od uzależnień. Ale można pić "rekreacyjnie" i nie być jeszcze uzależnionym choć w wielu przypadkach może to prowadzić do uzależnienia, ale nie w 100%. I TAK - alkohol jest zgubny. Bardzo zgubny. To świetne określenie. Tak samo picie w obecności dzieci, nawet jednego piwa, jest ZAWSZE ZŁE. Co pokazują najnowsze badania.
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) 14 minut temu, hubio napisał(a): Nie mam ani czasu ani ochoty ci tłumaczyć. Ty się z kolei nie odniosłeś kompletnie do materiału Roberta Rutkowskiego. Pooglądaj go na YT bo się mylisz!!! NIE ISTNIEJE coś takiego jak "świadome picie". I mój wybór to jedno, ale owszem to jest prawda uniwersalna! I coraz więcej osób o tym mówi i pisze! I oczywiście jest różnica pomiędzy tym co określasz "reakracyjnym" piciem i alkoholizmem bo to nie zawsze oznacza znak równości. Można pić "rekreacyjnie" i jak najbardziej być już alkoholikiem. Zapytaj jakiegokolwiek terapeuty od uzależnień. Ale można pić "rekreacyjnie" i nie być jeszcze uzależnionym choć w wielu przypadkach może to prowadzić do uzależnienia, ale nie w 100%. I TAK - alkohol jest zgubny. Bardzo zgubny. To świetne określenie. Tak samo picie w obecności dzieci, nawet jednego piwa, jest ZAWSZE ZŁE. Co pokazują najnowsze badania. I właśnie o to chodzi, Ty nie argumentujesz, tylko stawiasz tezy absolutne i traktujesz własne przekonania jako fakty. Nie istnieje świadome picie, alkohol jest zawsze zgubny, jedno piwo przy dziecku jest zawsze złe,- to są emocjonalne oceny a nie argumenty. A danych wciąż nie ma tylko odsylasz mnie na YouTube mimo tego, że pisze z tobą. Możesz uważać alkohol za zło i całkowicie z niego zrezygnować, ale nie zamienia to Twojego światopoglądu w prawdę uniwersalną. Nie umiesz niczego udowodnić, jeśli już cokolwiek argumentujesz to jutubem lub anegdotkami. Zachowujesz się jak rozwydrzony bachor, który krzyczy, że jego racja jest najprawdziwsza bo jest jego. Żenada. A terapeutę to mam w domu i to o większych kompetencjach niż ten Rutkowski, on jest zaledwie magistrem. Edytowane 19 Sierpnia przez Henryk Nowak
Badalamann Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Picie w obecności dzieci nie jest złe. Tzn jak jest dobra pogoda to jeszcze luz, ale przy złej byłoby szkoda jakby każdą imprezę rodzinną czy ze znajomymi, dzieciaki musiały spędzać na zewnątrz
hubio Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) @Henryk Nowak nie argumentuję bo nie mam po prostu czasu. Nie odsyłam cię do YT tylko do Roberta Rutkowskiego. Terapeuty uzależnień z dyplomem, a do tego osoby w przeszłości mocno uzależnionej. On podaje wszystkie dowody naukowe na poparcie mojej tezy. Właściwie to nie teza tylko fakt bo w środowisku medycznym to jest udowodnione. - Każda dawka alkoholu szkodzi - Każda dawka alkoholu może prowadzić do uzależnienia To nie nie jest mój światopogląd. To jest prawda. EOT... w temacie picia. Rób ze swoim życiem co tylko chcesz Edytowane 19 Sierpnia przez hubio
Camis Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 6 minut temu, hubio napisał(a): - Każda dawka alkoholu szkodzi - Każda dawka alkoholu może prowadzić do uzależnienia To akurat w 100% prawda.
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 7 minut temu, hubio napisał(a): @Henryk Nowak nie argumentuję bo nie mam po prostu czasu. Nie odsyłam cię do YT tylko do Roberta Rutkowskiego. Terapeuty uzależnień z dyplomem, a do tego osoby w przeszłości mocno uzależnionej. On podaje wszystkie dowody naukowe na poparcie mojej tezy. Właściwie to nie teza tylko fakt bo w środowisku medycznym to jest udowodnione. - Każda dawka alkoholu szkodzi - Każda dawka alkoholu może prowadzić do uzależnienia To nie nie jest mój światopogląd. To jest prawda. EOT... w temacie picia. Rób ze swoim życiem co tylko chcesz Nie ma dawki pozbawionej ryzyka nie jest równe z "każda dawka prowadzi do uzależnienia". Ale u Ciebie może prowadzić magicznie zamienia się w prowadzi, a ryzyko w pewność. Do tego własne przekonania ogłaszasz prawdą uniwersalną. Słucham tego terapeuty-celebryty i słyszę, że ty nawet nie rozumiesz co on mówi, u ciebie nie ma miejsca na myślenie. Nie mówiąc o tym, że on robi karierę na tym, że stawia śmiałe tezy. Wciąż nie dałeś dowodu na te 50%, ty sobie po prostu rzucasz liczbami na ślepo, do tego nie masz argumentów i nie rozumiesz gościa, na którego się powolujesz 🤣 A co do mojego życia - jestem abstynentem od długiego czasu.
hubio Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Zacytuj mnie gdzie napisałem, że "każda dawka prowadzi do uzależnienia"...?
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) 9 minut temu, hubio napisał(a): Zacytuj mnie gdzie napisałem, że "każda dawka prowadzi do uzależnienia"...? Masz rację, napisałeś "może", a nie "prowadzi". Tym bardziej nie rozumiem, czemu z faktu, że coś może prowadzić do uzależnienia, wyciągasz wniosek, że świadome picie nie istnieje i że alkohol jest z definicji "zgubny*. To, że coś niesie ryzyko, nie oznacza, że każdy, kto z tego korzysta, postępuje nieracjonalnie. I właśnie ten przeskok od "może" do kategorycznych ocen jest sednem tego, co Ci zarzucam. I daj źródło na te 50% bo póki co wygląda na to, że rzuciłeś randomową liczbą z tyłka. Edytowane 19 Sierpnia przez Henryk Nowak
Pan Mateoo Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Godzinę temu, hubio napisał(a): Tak samo picie w obecności dzieci, nawet jednego piwa, jest ZAWSZE ZŁE. Co pokazują najnowsze badania. Synek spróbuj że wódki - łe tato ochydne Widzisz synek, a tatuś musi tak żartem taktycznie
Winter Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Ale wiecie, ze to temat o mezczyznach i podrywie nadal?
Zas Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Wszyscy mężczyźni to miękkie fiutki, w oparach drogich fajek, w oparach wódki... Czy jakoś tak. Edytowane 19 Sierpnia przez Zas
Henryk Nowak Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 25 minut temu, Winter napisał(a): Ale wiecie, ze to temat o mezczyznach i podrywie nadal? Kiedy ktoś tu ostatnio pisał o podrywie? 🤣 Jak już to starzy kawalerowie narzekali na baby I wklejali incelskie filmy dla piwniczaków. Ostatni raz o prawdziwym podrywie to pisali jeszcze na pclabie.
Zas Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Wbrew bajaniom niektórych samochód za 150k, nawet w leasingu, to nie jest opcja dla każdego chcącego.
Rekomendowane odpowiedzi