Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Niestety bardzo dużo polaczków to rasistowskie śmiecie, im bardziej na prawo tym głupsi. 

No obejrzałem to... Bardziej pasuje też do wątku o imigrantach bo tam było jeszcze na labie sporo takich postów, które zgłaszałem. Kiedyś bym był też totalnie oburzony i jestem w sumie nadal... Bo na rasizm nie ma przyzwolenia. 

Ale też niestety, ale imigranci z Afryki sami dali o sobie nienajlepszą opinię będąc w Europie. I część Polaków woli dmuchać na zimne niż pozwolić na to co się dzieje w Europie.

Dziewczyna mówi dlaczego tak samo nie mówi się o Tajach albo Meksykanach. To dotyka problemu asymilacji różnych kultur w USA czy Europie. I zauważmy, że np. Azjaci zarówno w Europie jak i USA cieszą się dobrą opinią i nikt nie ma z nimi problemu. Dlaczego? Są bardzo pracowici. Nie tworzą gangów. Lepiej lub gorzej, ale się asymilują. Mamy nawet jeszcze od czasów późnego PRL przecież Wietnamczyków i ja szczerze mówiąc nie słyszałem jakiś tekstów rasistowskich w stosunku do nich. Bo pracują, nie robią zadym (lub jak nawet to we własnym gronie).

Opublikowano

Straznicy multikulti sie znalezli. Nie macie w ogole pojecia o nich, a zabieracie glos. Sprobujcie popracowac z jakims czarnym albo Hindusem. Dopoki jest to jedna osoba to jest OK, ale jak sie pojawia wiecej to pojawia sie problem, szczegolnie z Hindusami. Oni maja tak wyje***** ego, ze dla nich Polak to gorszy bialas. Ale trzeba tych ludzi poznac, a nie czerpiac wiedze z telewizji :E 

Opublikowano
22 minuty temu, Winter napisał(a):

Straznicy multikulti sie znalezli. Nie macie w ogole pojecia o nich, a zabieracie glos. 

Jest różnica między głupim atakowaniem czarnego gościa na kanale kulinarnym w niechęcią do wpuszczania imigrantów z Afryki. 

W tym przypadku ataki na niego są po prostu głupie i nie powinny mieć miejsca. 

Inną kwestią jest to, że polskie granice powinny być zamknięte dla imigrantów z Afryki. 

I mam pojęcie bo spędziłem w korpo kilka lat a tam byli ludzie wszystkich ras. Nqjbardziej nie podobało mi się syfiarstwo i krzyki Hindusów. 

Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jest różnica między głupim atakowaniem czarnego gościa na kanale kulinarnym w niechęcią do wpuszczania imigrantów z Afryki. 

W tym przypadku ataki na niego są po prostu głupie i nie powinny mieć miejsca. 

Inną kwestią jest to, że polskie granice powinny być zamknięte dla imigrantów z Afryki. 

I mam pojęcie bo spędziłem w korpo kilka lat a tam byli ludzie wszystkich ras. Nqjbardziej nie podobało mi się syfiarstwo i krzyki Hindusów. 

Tego akurat nie popieram, ja bardziej odnosze sie do osob, ktore tak mocno stoja przeciw rasizmowi. Przeciez to sa po prostu brednie, my jako Polacy bylismy czesto ofiarami atakow rasistowskich lub systemowego rasizmu. Ja mam z tym do czynienia na codzien w rozny sposob. To sie zaczyna od zawyzonych stawek u mechanika, po ataki slowne za mowienie po polsku, a ostatnio nawet mnie wysmiali z powodu imienia, bo dlaczego te glupie polaczki pisza z na koncu imienia Tomasz.

Moglbym ksiazke napisac, ile roznych akcji mialem. Tutaj nie spotkacie sie z lokalsami, ktorzy by staneli w waszej obronie. Jak zglosilem na policje i do gminy, ze mi drzwi porysowali napisem "wynocha do Polski" to wszyscy sie zapierali rekami i nogami, ze to nie rasizm. Od zeszlego roku mam zalozone kamerki w domu, bo jakas awruk w nocy cale worki ze smieciami podrzuca.

Opublikowano
21 minut temu, Winter napisał(a):

Tego akurat nie popieram, ja bardziej odnosze sie do osob, ktore tak mocno stoja przeciw rasizmowi. 

Ja odróżniam rasizm od multikulti. Jestem przeciwny atakowaniu innych ludzi dlatego, że są innej rasy ale też jestem przeciwny idei i wprowadzaniu multikulti. Można nie popierać multikulti i nie atakować murzynow dlatego, że są murzynami. Jednocześnie można zamknąć dla nich granice i życzyć im dobrego życia z dala od Polski :)

Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja odróżniam rasizm od multikulti. Jestem przeciwny atakowaniu innych ludzi dlatego, że są innej rasy ale też jestem przeciwny idei i wprowadzaniu multikulti. Można nie popierać multikulti i nie atakować murzynow dlatego, że są murzynami. Jednocześnie można zamknąć dla nich granice i życzyć im dobrego życia z dala od Polski :)

Granice powinny być otwarte tylko dla Azjatów z takich krajow, jak Chiny, Japonia i jakieś Wietnamy. Czarni, Arabowie i Hindusi nie powinni być nigdy wpuszczani gdziekolwiek. To nieroby, brudasy i przygłupy. Na granicy powinno być prawo do strzelania ostrą amunicją do nich.

Opublikowano
20 godzin temu, Winter napisał(a):

Tego akurat nie popieram, ja bardziej odnosze sie do osob, ktore tak mocno stoja przeciw rasizmowi. Przeciez to sa po prostu brednie, my jako Polacy bylismy czesto ofiarami atakow rasistowskich lub systemowego rasizmu. Ja mam z tym do czynienia na codzien w rozny sposob. To sie zaczyna od zawyzonych stawek u mechanika, po ataki slowne za mowienie po polsku, a ostatnio nawet mnie wysmiali z powodu imienia, bo dlaczego te glupie polaczki pisza z na koncu imienia Tomasz.

Moglbym ksiazke napisac, ile roznych akcji mialem. Tutaj nie spotkacie sie z lokalsami, ktorzy by staneli w waszej obronie. Jak zglosilem na policje i do gminy, ze mi drzwi porysowali napisem "wynocha do Polski" to wszyscy sie zapierali rekami i nogami, ze to nie rasizm. Od zeszlego roku mam zalozone kamerki w domu, bo jakas awruk w nocy cale worki ze smieciami podrzuca.

Większymi rasistami będą przedstawiciele mniej rozwiniętych krajów. Tu patrz cała Afryka czy Indie. A my? Może i mamy rasistów, ale jednocześnie jesteśmy już krajem rozwiniętym. Podejrzewam że po tym względem w porównaniu do innych wyglądamy całkiem dobrze. No i mamy też już syndrom winnego. To znaczy my możemy być rasistowscy, ale rasizm w naszą stronę od naszych potencjalnych "ofiar" jest trywializowany lub uważany za niebyły. "Co? Nazwał się białą kapitalistyczną świnią? A co z tym że my czarnym bla bla bla...".

20 godzin temu, Winter napisał(a):

Na granicy powinno być prawo do strzelania ostrą amunicją do nich.

Prawo do strzelania powinno być względem każdego kto siłowo przekracza granicę. 

Opublikowano
56 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Większymi rasistami będą przedstawiciele mniej rozwiniętych krajów. Tu patrz cała Afryka czy Indie. A my? Może i mamy rasistów, ale jednocześnie jesteśmy już krajem rozwiniętym. Podejrzewam że po tym względem w porównaniu do innych wyglądamy całkiem dobrze. No i mamy też już syndrom winnego. To znaczy my możemy być rasistowscy, ale rasizm w naszą stronę od naszych potencjalnych "ofiar" jest trywializowany lub uważany za niebyły. "Co? Nazwał się białą kapitalistyczną świnią? A co z tym że my czarnym bla bla bla...".

Prawo do strzelania powinno być względem każdego kto siłowo przekracza granicę. 

Miałem wiele sytuacji, gdzie kolorowy rzucił coś w moją stronę i nie mogłem zareagować, bo oni mają tutaj status bogów. Niby w tym kraju jest sporo skrajnej prawicy, ale jeśli się poobserwuje na zewnątrz, czy w pracy to oni ich po prostu kochają. My dla nich jesteśmy, jak już mówiłem białymi Murzynami.

Opublikowano (edytowane)

@Winter raczej są po prostu osrani oskarżeniem o jakiś -izm.

Edit: A wiesz jak to jest, jak już jesteś do czegoś zmuszony, to musisz to sobie jakoś zracjonalizować. Wiec oni sobie racjonalizują to tą "miłością". To tak jakby ktoś zmusił cię do siadania na krześle na którym leży pełno pinezek. Po czasie porostu zracjonalizowałbyś sobie to jako trening silnej woli i samokontroli.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

@Winter raczej są po prostu osrani oskarżeniem o jakiś -izm.

Są, są. Ja bym się w tym kraju bał kolorowego o cokolwiek oskarżyć, bo wiem, że wzięliby zawsze ich stronę, a sam miałbym sporo do stracenia. Oni narzekają, a mają ochronkę. Nie takie rzeczy widziało się.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.08.2026 o 23:06, Henryk Nowak napisał(a):

Niestety bardzo dużo polaczków to rasistowskie śmiecie, im bardziej na prawo tym głupsi. 

co to za mowa nienawiści ? 

W dniu 20.08.2026 o 11:51, Winter napisał(a):

Granice powinny być otwarte tylko dla Azjatów z takich krajow, jak Chiny, Japonia i jakieś Wietnamy. Czarni, Arabowie i Hindusi nie powinni być nigdy wpuszczani gdziekolwiek. To nieroby, brudasy i przygłupy. Na granicy powinno być prawo do strzelania ostrą amunicją do nich.

Nie wszyscy nie wolno wszystkich wrzucać do jednego worka , nadal powtarzam problem tkwi w nas nie w nich bo to my stworzyliśmy system który dyskriminuje nas w naszym własnym państwie wybierając takich nieudolnych polityków i tworząc chory system

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.08.2026 o 11:44, Henryk Nowak napisał(a):

Ja odróżniam rasizm od multikulti. Jestem przeciwny atakowaniu innych ludzi dlatego, że są innej rasy ale też jestem przeciwny idei i wprowadzaniu multikulti. Można nie popierać multikulti i nie atakować murzynow dlatego, że są murzynami. Jednocześnie można zamknąć dla nich granice i życzyć im dobrego życia z dala od Polski

O to to, to chyba byłby ten złoty środek, który pewnie większość byłaby w stanie obecnie poprzeć. Takla... asertywna postawa, ale bez pogardy, z dbaniem o swoje interesy (w danym momencie, może kiedyś profil imigracji się zmieni - gdy tamte społeczeństwa i kraje bardziej się rozwiną), ale bez nienawiści?

Poza tym pamiętajmy, że kompetentnego "Afrykańczyka" czy Hindusa nadal powinno się móc ścignąć - na drenażu mózgów stało przez lata USA. Dopóki nie ściągali każdego jak leci, albo takich, którzy potem wracają do Chin z wiedzą i ukradzionym know-how... :P  
Podobnie zresztą powinno być z tolerancją, LGBT, gdzie z jednej strony patoprawica ma jakąś chorą obsesję i fobię (najlepsze są te nabite sterydami byczki +120 kg, które się boją, że ich zgwałci jakiś szczupły gej :E), a z drugiej strony skrajne lewactwo też promuje zamiast równości coś w stylu pospolitego OnlyFans, i to w takim kiepskim wydaniu...

Świat ogólnie jest popier.... Wowa, naczinaj ten atomowyj riesjet, póki jeszcze żyjesz... :E 

17 godzin temu, galakty napisał(a):

Testuje ostre sosy

Ta, majonezowe zwykle nie są ostre. Może jakiś turecki do kepapa... albo afrykański. :P 

16 godzin temu, Winter napisał(a):

Są, są. Ja bym się w tym kraju bał kolorowego o cokolwiek oskarżyć, bo wiem, że wzięliby zawsze ich stronę, a sam miałbym sporo do stracenia. Oni narzekają, a mają ochronkę. Nie takie rzeczy widziało się.

To wracaj do Polski! 😂

Aaa. nie, tyle to nieee, ojro lepsze - chyba że w prawackiej narracji, wtedy to Boże broń, tylko niezależna złomówka! :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Polecam wyjść z piwnicy i czasem zobaczyć świata i zobaczyć co się dzieje jak się wpuści czarnuchów do "zachodniego świata". Byłem kilka tygodni na wyjeżdzie w Hiszpanii.

Mniejsze miasteczka: czysto, bezpiecznie jak w Polsce, ludzie przyjaźnie nastawieni i otwarci, zero murzynów i innych ciapatych. Sami hiszpanie, ewentualnie biali francuzi (pewnie raściści), w nocy spokój

Barcelona: po kilku latach przerwy wróciłem i: śmierdzi szczynami na każdej ulicy gdzie chodzą czarni/hindusi/marokańczycy, co chwile są jakieś próby napadów rabunkowych w ścisłym centrum, wszędzie jeżdzi policja co chwile (ciekawe dlaczego), dziwne spojrzenia i zaczepki/krzyki ze strony czarnych do białych. Wszech obecna bezdomność

Wystarczy pojechać kilka km dalej w dzielnice białych i wszystko wraca do normalności, przypadek? Jeśli jakaś nacja jest zacofana kulturowo i cywilizacyjnie setki lat za białymi to nie jest rasizm, tylko fakt o którym można wspomnieć. A z takich ludzi można się pośmiać w mniej poważnym wątku. 

I nie wiem dlaczego naśmiewanie się z polki która wyszła za hindusa to rasizm? Jeśli chodzi o pracowitość to są na zbliżonym poziomie do wschodnich sąsiadów (azjatów), jednak jeśli o higienę to przemilczę bo już zwierzęta są czystsze (generalizując, bo są oczywiście wyjątki). Ciekawe co polka powie jak zachoruje a hindus zacznie okładać ją gównem jak mają w zwyczaju. Żarty z takich ludzi to tak samo, jak azjaci żartują z pijaków-Polaków. Też rasizm z ich strony? 

Edytowane przez Fatality