tomcug 3 998 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Godzinę temu, HappyLittleGamer napisał(a): Patrząc na to co się dzieje w 007 albo w Forzie Horizon 6 z shimmeringiem i ghostingiem no to wychodzi na to że FSR 4 to obecnie najlepsza forma antyaliasingu na rynku Najlepsza dla posiadaczy Radeonów z pewnością. Ale jednak nie oszukujmy się, DLSS/DLAA to wciąż trochę wyższy poziom. Choć dobrze, że do Hitmana zrobili nową wersję OptiScalera, bo TAA i wgrany na sztywno FSR 3 woła o pomstę dla tych partaczy robiących tę grę. 1
Kartofel 69 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca @wallec W okolicy 15:50-16:10 nawet pomimo youtube kompresji widać że FSR 4 performance wygląda lepiej niż native ; )
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Fajnie ze dodali, szkoda ze juz tego nie przetestuje.
wallec 1 801 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 3 godziny temu, Kartofel napisał(a): @wallec W okolicy 15:50-16:10 nawet pomimo youtube kompresji widać że FSR 4 performance wygląda lepiej niż native ; ) W trakcie gry praktycznie nigdy nie widzę różnicy ze względu na tv, dystans i to, że faktycznie gram. jak odpalę benchmark i patrzę na ekran to dopiero wtedy jestem w stanie wychwycić te detale
Kartofel 69 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Na 99% jest fsr 4.1 dla RDNA3 na linux. Wcześniej używałem w Gothic Remake TSR i było ok. FSR3 kupa. Skorzystałem z PROTON_FSR4_RDNA3_UPGRADE=1 i było hmm nieco lepiej niż TSR. Ale wczoraj wpadł news i update: https://www.techpowerup.com/350267/proton-experimental-adds-fsr-4-support-for-rdna-3-gpus-on-linux Przełączyłem na "experimantal", bez dodatkowych komend i ... i jest zdecydowanie lepiej niż TSR. Teraz ultra performance wygląda lepiej niż poprzednio fsr 3 quality.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 25 Czerwca Autor Opublikowano 25 Czerwca https://videocardz.com/newz/amd-fsr-4-1-costs-up-to-14-performance-on-radeon-rx-7900-xtx-versus-fsr-3-1
Kartofel 69 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Cytat ComputerBase’s recommends using FSR 4.1 over FSR 3.1 in all cases. Even FSR 4.1 Performance can look better than FSR 3.1 Quality while delivering higher FPS. Szok i niedowierzanie.
wallec 1 801 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Fajna tabelka. RX7800 szybsza o 15% w native FPS od 9070XT 3 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 2 godziny temu, wallec napisał(a): Fajna tabelka. RX7800 szybsza o 15% w native FPS od 9070XT "Nativ" - to na pewno jakieś profesjonalne dane
Kartofel 69 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 2 godziny temu, wallec napisał(a): Fajna tabelka. RX7800 szybsza o 15% w native FPS od 9070XT Rolą tabelki jest pokazanie przyrostu po odpaleniu FSR 4.1 zgodnie z pomiarami z linku od @Phoenix.
wallec 1 801 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Tak powstają szumy informacyjne w komunikacji. Cechy jakie charakteryzują szum informacyjny to[3]: niska jakość informacji fragmentaryczność chaotyczność niespójność nieaktualność podawanie informacji częściowo lub całościowo nieprawdziwej
janek25 395 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 3 minuty temu, wallec napisał(a): Tak powstają Przelicz to na XESS
janek25 395 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca https://pl.gamegpu.com/news/zhelezo/entuziast-kupil-redkij-inzhenernyj-obrazets-radeon-rx-7900-xtx-s-16-gb-vram
ernorator 162 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca (edytowane) E, mój ma tak samo....tylko sam sobie to wlutowałem, no i ma 24gb nie 16 Edytowane 3 Lipca przez ernorator
tomcug 3 998 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Na stronę wleciał test FSR 4 na 7900 XTX: https://ithardware.pl/testyirecenzje/fsr_4_radeon_rx_7000_rdna_3_test_recenzja_opinia-52157.html Działa to nawet całkiem dobrze 1
Art385 491 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Zawsze się chciałem zapytać. Te zegary na tym asusie 2985 to rozumiem taki zegar co się losuje po starcie windy i karta nie jest wspomagana, żadnymi UV itd. Zwykły full stock?
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Szkoda ze tak późno, ale lepszy rydz niż nic
tomcug 3 998 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 3 godziny temu, Art385 napisał(a): Zawsze się chciałem zapytać. Te zegary na tym asusie 2985 to rozumiem taki zegar co się losuje po starcie windy i karta nie jest wspomagana, żadnymi UV itd. Zwykły full stock? Dokładnie tak, 100% stock. Przy czym ten zegar potrafi się lekko różnie wylosować w zależności od uruchomienia systemu, ale nie zauważyłem, żeby w praktyce to coś zmieniało w wydajności. Taka magia sterowników, pewnie też to widziałeś
STALKER 157 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 09:00, ernorator napisał(a): E, mój ma tak samo....tylko sam sobie to wlutowałem, no i ma 24gb nie 16 Chyba jaja do mózgu 1
ernorator 162 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca @STALKER pokaż na pacynce gdzie zrobili Tobie krzywdę
Rekomendowane odpowiedzi