Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Johny72 napisał(a):

https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882

kiedy to szaleństwo się skończy :hihot:  już 4k krzyczą za tę karciochę jeszcze nie tak dawno 3699 latała.  

Sferis miał ją nawet poniżej 3500 zł. Jakoś na początku lutego to było. Sam się wahałem czy może by tego nie zamówić. 

Opublikowano
5 godzin temu, Send1N napisał(a):

Co to jest 3699 :P pomyśl sobie że jeden gość ostatnio kupił nówkę 7900xtx za 2200pln :E 

Mogłoby ale wydajność będzie znacznie niższa więc z jednej strony dobrze że nie dostały wsparcia i mam nadzieje że nie dostaną że aby to działało w miarę wydajnie pogorszą jakość i dalej fsr będzie wyglądało jak guano ;) 

Zakupiłem w piątek w cenie 3320PLN Gigabyte Gaming OC 9070XT, zobaczymy co to warte :)

• Like 1
Opublikowano

To chłodzenie Asus Dual wrzucają nawet do swoich najwyższych modeli - ale jakoś tak słabo z recenzjami tych układów. Swego czasu zastanawiałem się nad Asus Dual 7900 XT lub XTX bo kusiły cenami, ale te 2 wentylatory, przy zapotrzebowaniu tych układów na prąd nie wzbudzają zaufania. Miał ktoś z Was okazję testować te układy? 

Opublikowano (edytowane)

Asus dual to jedno z najlepszych chłodzeń na 7900XT/XTX, znajomy ma 7900XTX bo sam mu poleciłem tego duala i nawet przy 350W nie dobija do 70 stopni na rdzeniu przy normalnych obrotach wentylatorów ;) nie wiem jak przy tych niższych modelach ale przy topce to tylko na zdjęciu tak wygląda a to jest krowa większa niż większość 3 wentylatorowych modeli.

Tu porównanie w przypadku 7900xt z asrockiem steel legend

a3d776ba7ddaf.jpg

Edytowane przez Send1N
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Send1N napisał(a):

Asus dual to jedno z najlepszych chłodzeń na 7900XT/XTX, znajomy ma 7900XTX bo sam mu poleciłem tego duala i nawet przy 350W nie dobija do 70 stopni na rdzeniu przy normalnych obrotach wentylatorów ;) nie wiem jak przy tych niższych modelach ale przy topce to tylko na zdjęciu tak wygląda a to jest krowa większa niż większość 3 wentylatorowych modeli.

Tu porównanie w przypadku 7900xt z asrockiem steel legend

a3d776ba7ddaf.jpg

Łooo Panie - rzeczywiście niezły kawał bydlaka :o

• Upvote 1
Opublikowano

ja mam duala 7900 XT i hot spot 70 stopni a rdzen z reguly tak maks 55 po zastosowaniu swoich ustawien, ramy do 80 stopni

i dziwne ze to najnizszy model asusa a spisuje sie lepiej niz tuf

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Używa ktoś tu Hue Sync na kompie? Bo mi na najnowszych driverach po odpaleniu Hue obraz dostaje parkinsona i miga jak porąbany w przeglądarce szczególnie jak na tablicy np. reddcie jest jakiś filmik obojętne czy to streamable czy yt. no i nie wiem czy to tylko drivery czy kombinacja driver + gówno update windowsa, bo po udpdacie windy wywaliło mi driver a nie działo się to już długi czas. Ktoś coś? bo obecnie muszę koczować na 25.2.1

Opublikowano

Hellhound rx7700 xt za 1799 pln + 150pln na kolejne zakupy w ME i kod do gierki Monster Hunter Wilds. Dalej mam zarezerwowane zamowienie w media expercie, i tak sie powaznie nad nia zastawiam. Brac, czy odpuszczac ten zakup? 

Opublikowano

Dzisiaj zrobiło mi się ciepło bo zobaczyłem takie artefakty migające w firefox, wyłączyłem "sprzętowe przyśpieszenie" ale dalej migało na ciemnym tle, firefox, steam, ciemne zdjęcie ale po uruchom ponownie jak ręką odjął. Przepraszam za słabe zdjęcie - zrzut ekranu z edytora wideo z telefonu.

Screenshot_20250315-1049062.thumb.png.08e63b9e1c36b794d54d0bb3672eb2fa.png

Opublikowano
15 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

@CS_pAqu Patrząc na nick to pewnie grasz w CSa. Najlepiej poszukaj używki RTX 4070 - ceny nowych są wyższe jak 4070 SUPER z wakacji, kogoś chyba pogięło.

Kiedys to gralem glownie w CSa 1.6, stad ten nick sprzed 17 lat zawarty w zalozonym koncie na PCLabie, i tak do dnia dzisiejszego zostalo ;). Co nie oznacza jednak, ze przestalem calkowicie grywac w najpopularniejszego shootera. Wrecz przeciwnie, zamierzam wrocic do CSa2, i skladam kompa stricte pod niego, ale tez i nowsze gry. 

Wracajac do RTXa4070 - niestety zdaje sobie doskonale sprawę z tego, jak ostro podrozaly nowki w sklepach. W tej chwili mam wyrwanego w okazjonalnej cenie w allegro days Asusa Dual Evo RTXa4060 za 1069 pln z dolaczoną grą The Crew Motorfest do Asusa. I tak glownie sie zastanawiam, czy przeczekać na niej na obnizki cen lepszych kart. A RX7700xt w tej edycji Hellhound trafil mi sie w Media Expercie, stad zlozylem na nia rezerwacje, i sie zastanawiam czy jest sens w niego sie pchac. 

Obserwuje na biezaco ceny 4070tek, i nie napawaja niestety optymizmem. Wprawdzie wyrwalem tez dla kumpla 4070 w media expercie za 2249 pln, ale w slabej wersji MSI Ventus 2x. Nawet za tyle, to nie jest rewelacyjna cena za tego rtxa, stad dalej polowalem na okazje. A tu nie dosc, ze rtxy4070 sie pokonczyly, to ceny wystrzelily w kosmos. No i czlowiek ma dylemat. Chyba najlepiej byloby na 4060tce przeczekac na lepsze czasy. Nie wiem jednak jakie jest wasze zdanie na ten temat, stad moje zapytanie odnosnie rxa i nie tylko. 

Opublikowano

@CS_pAqu Jak masz RTX 4060 kupionego w dobrej cenie, możesz spokojnie przeczekać do wakacji - wtedy zawsze są lepsze ceny i wybór, a na tej karcie nie stracisz. Kupno na siłę RX 7700 moim zdaniem jest bez sensu, tym bardziej, że tej karcie wyrosną konkurenci typu RTX 5060ti czy tam RX 9060 ale na ich premierę trzeba poczekać.

• Like 1
  • Upvote 1