adi123x 2 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Nie wiem czemu w teorii wyższe procodt nie wstaje, ale tamte co podałeś rttwr i rttpark chyba ustabilizowały 3733, bo wcześniej już po 1 przebiegu y-cruncher wywalał a teraz leci ponad 10 minut, zostawie na 3h i się zobaczy, ale to już dobrze wróży Z ciekawości spróbowałem 3800 to już znowu wywałka biosu, wiec nie ma co Edytowane 6 godzin temu przez adi123x
Send1N 319 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Niektóre sztuki ryzenów czy to zen2 czy 3 mają tzw "dziurę" na 3800 i nie obejdziesz tego ale zdarza się że 3833 potrafi być przykładowo stabilne gdy 3800 nie chce nawet wstać jak rttwr i rttpark poprawiły sytuację to jest szansa bo wcześniej miałeś ustawione tak jakbyś miał 2 moduły dualrank zamiast 4 single.... najgorsze jest to (jeżeli się mylę to mnie popraw) że płyta automatycznie ustawiła takie wartości terminacji 1
adi123x 2 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu ja nic nie zmieniałem, domyślnie tak ustawiło O ile dobrze pamietam to te terminacje co podałeś miałem na 2x8 gdy sprawdzałem, na 4x8 zmieniła mi płyta 1
Send1N 319 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Czyli tak jak myślałem dlatego przy 4 modułach często pojawia się problem bez ręcznego grzebnięcia bo płyta zwyczajnie na auto źle ustawia niektóre wartości... Edytowane 5 godzin temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi