Skocz do zawartości

Gry VR - wątek zbiorczy

azgan

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba trochę rozruszać ten wątek.. Zainteresowanym VR polecam nowego Batmana. Rady ode mnie, które wpłyną pozytywnie na odbiór gry. Pierwsza oczywista tj. zakup Quest Games Optimizer i zwiększenie rozdzielczości. Druga już mniej. W Queście jest słaby ekran LCD i w ciemnych lokacjach psuje to immersję, ale na szczęście Meta oprogramowaniem próbuje jakoś temu zaradzić. W ustawieniach eksperymentalnych dodali ostatnio "Content Adaptive Brightness Control" i warto mieć tę opcję włączoną.

Metro zapowiada się świetnie, chyba też wezmę na premierę. Ktoś jeszcze kupuje? :) 

1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

jeszcze do dziś Alyxa nie skończyłem

Ja z kolei mam ze 100h w uniwersum HL. Ukończyłem Alyxa, HL2 + epizody 1 i 2. Zatrzymałem się na Black Messie, bo nastąpiło już zmęczenie materiału. Czekam na nowe Metro. Myślę, że ładnie mi podejdzie. :faja:

Edytowane przez DżonyBi

Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

poczekam

Ogolnie nie gram tak w gierki na VR, ale troche przelecialem tak po lebkach HL2 VR z epizodami wlacznie sztos. Nic i tak GT7 niedorownuje moze No mans sky jest na podobnym poziomie. Jezeli chodzi o VR to zaraz ma byc MSF2024 wiec to ciekawa opcja. Spoko tez jest Google Earth VR warto odkryc pozwiedzac. Najwieksze wrazenie chyba robi Cyberpunk, z tym ze nie ma natywnego wsparcia niestety. Super jest tez Squadrons jak ktos nie gral a ma VR to warto, z tym ze trzeba miec joystick. Doom3VR FP jest niezly. Te metro tez ma byc sztos ponoc, klimat itp. jak stanieje to sie kupi

Pierwszy mój kontakt z VR to był PSVR1+PS4 Pro, a pierwszą grą był Astro Bot. Nigdy nie zapomnę pierwszego wrażenia. WOW! Potem miałem przerwę, aż do premiery Quest 2. Obecnie siedzę na Quest 3, a Q2 oddałem żonie do gier ruchowych. eheh. Korzystam z google earth VR, ale polecam też Wander.  Odkąd dodali tryb leżący to bardzo często przed snem bawię się róznymi aplikacjami, a z gier zamierzam dokończyć Assassin Creed Nexus, zanim kupię nowego Batmana. Metro idzie w pierwszej kolejności, bo po wyciśnięciu wszystkiego z mojego RTXa 4090 myślę, że oprawa graficzna da radę. O samym klimacie nie piszę, bo liczę, że będzie sztos. MFS2024 też zapowiada się świetnie. Bawiłem się już sporo w 2020, a teraz dochodzi symulator chodzenia. Jestem bardzo ciekawy. Generalnie jestem zadowolony z Q3 i chętnie po niego sięgam, niekoniecznie tylko do grania.