galakty 227 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Tak tylko taki Q3 nie ma portu DP, o to mi się rozchodzi Mamy albo typowo wireless, albo kupę kabli. Brakuje wypośrodkowania.
musichunter1x 101 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Bezprzewodowe potrzebują dobrego routera, braku zakłóceń, dobrego i szybkiego kodowania sygnału, baterii... Dużo więcej potencjalnych części do awarii, ale przy kablach za 600 zł nie robi to aż takiej różnicy. Do Beat Saber na pewno wolałbym samodzielne bezprzewodowe gogle, ale czemu nie można zrobić oddzielnego modułu? Valve mogłoby zrobić moduł, którego druga funkcja to handheld, ale koszty byłby niewarte świeczki Przy obecnym stanie USB C / displayport chyba nie ma sensu bawić się w specjalne kable, szczególnie gdyby znaleźli sposób na krótkie połączenia do np. stacji bazowej. Edytowane 7 godzin temu przez musichunter1x
Wu70 99 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Spokojnie, stacje i mnóstwo kabli to martwy temat z przeszłości. Teraz topka PCVR czyli Pimax (i nawet Varjo warunkowo) ma już własne śledzenie i wszyscy będą w to szli (może poza miniaturowymi modelami?). A co Pimaxa to wczoraj zrobili update na yt. Pimax Crystal w wersji Super to będzie absolutna topka w jakości obrazu, do wyboru qled/oled, fov w trzech wersjach 100/120/135. Bazowa wersja czyli QLED, 3840x3840, fov 120, local dimming i 1000 stref na oko. 57PPD w wersji fov 120, 50PPD dla fov 135 Absolutna miazga + tani model 2880x2880 ale to już mamy, jest też Airlink z prawdziwego zdarzenia do grania bez kabli @musichunter1x to moduł za 20eur który eliminuje problemy o których piszesz⁹ Edytowane 7 godzin temu przez Wu70 1 1
galakty 227 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, Wu70 napisał(a): local dimming i 1000 stref na oko. łot da hek? Jak oni to zrobili? Monitory 27" mają po 300 stref Tylko cena pewnie zabójcza (nie chce mi się sprawdzać)
Wu70 99 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Dobre pytanie Cena spora ale to top1 przed premierą z generacyjną przepaścią. 3880x3880 do simów... oczywiscie ze śledzeniem oczu bo jak to renderować inaczej. Dla biedaków maja model 2880x2880 co względem Questów i tak będzie generacyjną przepaścią
musichunter1x 101 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Myślałem że to 1000$ lub raty, a tam jest plus 33$ X 24, a to cwaniacy Za kolejne 4 lata podobny sprzęt będzie sporo tańszy, a gorzej z wykarmieniem tego zawartością. Może po sprzedaży indexa kupię po taniości RIFT CV1, aby zobaczyć skrajnie małą rozdzielczość, ale w porządnie wykonanym sprzęcie. Choć jeszcze jest switch w kartonie Edytowane 7 godzin temu przez musichunter1x
galakty 227 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 17 minut temu, Wu70 napisał(a): Dla biedaków maja model 2880x2880 co względem Questów i tak będzie generacyjną przepaścią Ten chyba nie ma LD? Kolejny VR musi u mnie mieć albo LD albo OLED, bo granie w gry pokroju Metro VR niestety odstaje, mleko wszędzie zamiast czerni. 2
slafec 36 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Najciekawsze "New Lore Expanding Post-Credits Scene". Twórcy już wcześniej deklarowali chęć stworzenia sequela. Może to zwiastuje, że Meta też jest zadowolona z wyników sprzedażowych i dała zielone światło
DżonyBi 244 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) https://amzn.eu/d/7NvpmB3 Quest 3 512GB z Batmanem za 2383 Edytowane 6 godzin temu przez DżonyBi
Wu70 99 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, galakty napisał(a): Ten chyba nie ma LD? Kolejny VR musi u mnie mieć albo LD albo OLED, bo granie w gry pokroju Metro VR niestety odstaje, mleko wszędzie zamiast czerni. Wszystkie mają LD. Light bez LD jeszcze nie produkują, powinien być jeszcze tańszy później. Ja bym nawet kupił bez LD i kontrolerów bo PCVR to i tak tylko simy, inne gry to pojedyncze ciekawostki raz na kilka lat. Proshop ma nawet wersję light (z LD) za 3799 bez kontrolerów
galakty 227 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Wu70 napisał(a): Wszystkie mają LD. Light bez LD jeszcze nie produkują, powinien być jeszcze tańszy później. Ja bym nawet kupił bez LD i kontrolerów bo PCVR to i tak tylko simy, inne gry to pojedyncze ciekawostki raz na kilka lat. Proshop ma nawet wersję light (z LD) za 3799 bez kontrolerów Hmmm... W sumie to tak, Q3 bym zostawił do standalone gierek, a do PC nie potrzeba kontrolerów. Gry pokroju Alyx itp nie są dla mnie must have, fajnie się grało, ale to męczy robić taką grę AAA przez 10h lub więcej, a dla samej historii to się nie gra w VR. 1
Wu70 99 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Też bym zostawił Q3, u mnie podział to Q3 - Eleven/standalone PC - simy Alyx nawet jeszcze nie odpalałem Aj kuszą jak zwykle, byłby Ronson to by przemówił że bez wide-FOV nie ma sensu 11 minut temu, DżonyBi napisał(a): Kiedy premiera tych Pimax'ow? Ten koksik Super wysyłka od stycznia, Crystal light już jest od ręki a najtańszy Crystal light bez LD to kiedyś
DżonyBi 244 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Ta wersja Super faktycznie zapowiada sie super. Zamiast pchac sie w PCVR2 w moim przypadku to moze dolozyc i naprawde poczuc moc VR. Edytowane 5 godzin temu przez DżonyBi 1
galakty 227 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ty chociaz masz 4090, u mnie na 4070Ti to bym poczuł moc 30 FPS 1
DżonyBi 244 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 4090 tez potrafi kleknac, bo w VR nigdy mocy za duzo. Trzeba czekac na pierwsze recenzje tego Pimaxa, bo w przypadku tej firmy zawsze wszystko wyglada super na papierze, a w praktyce bywalo roznie. Przynajmniej cisnienie mi zeszlo z PSVR2. Edytowane 5 godzin temu przez DżonyBi
galakty 227 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Na Q3 ratuję się ASW i obcinaniem FOV, 90% nie robi róznicy bo tych 10% i tak nie dostrzegam, ale więcej już się nie da
Rekomendowane odpowiedzi