Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby stash taby "trzeba" kupic zeby sie dobrze grało. No ale przecież to wszystko to są jakieś drobniaki. Co to jest wydać kilkadziesiąt złotych na grę, w której się spędza setki godzin. Mam przegrane ponad 300 godzin, wydałem na mikrotranzakcje ok 100z (taki kaprys miałem, bo tak) ł to w sumie można policzyć, że jest 3zł za godzinę grania. Co w dzisiejszych czasach kupi się za 3 zł :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zresztą aktualnie kupno POE2 na steamie to tak na prawdę płacimy za monety do kupna stashy w grze, sam dostęp do wczesnego dostępu jest "za darmo". Ta ilość monet jaką dostajemy= cena poe2, dostajemy wirtualną walutę na kupno drobiazgów, wiadomo, że najlepiej to kupić na promocji stashe. Dodam, że ta cena za poe2 w keyshopach to tylko dostęp do gry bez tych monet, więc imo bezsensu, niby taniej ale... 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Yup, jeszcze 3 tygodnie i znowu lecimy. :)

Czekam na pełną listę zmian, zapewne będzie zaraz po streamie(4 grudnia); a w głowie już pojawiają się zalążki idei na różne buildy dla Druida. :D 

Opublikowano

Czekam bo już się nasyciłem w tym sezonie. Udało się zrobić wszystko dedajką czego nie dałem rady wcześniej. Monkiem i barbem wysiadałem na simulacrum nawet na najniższej trudności. Rangerką ogólnie grało mi się o niebo łatwiej, mimo że ostateczny build nie jest jakoś specjalnie zminmaxowany, ale wystarczył.

https://poe.ninja/poe2/profile/5hogun-0232/character/dedajpodajs

Jako, że nie umiem kraftować i opieram się na handlu jeśli chodzi o itemy to chyba sobie odpuszczę druida bo podejrzewam, że będzie najpopularniejszy więc itemy mogą być droższe. Mam jeszcze parę nietkniętych postaci bo trzymam się jednej na sezon. Tak, że pójdę w czarodziejkę albo w wiedźmę, raczej wiedźmę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla nowych graczy może i tak ale dla kogoś kto od dawna gra w PoE 1 to widać inspiracje ze starych lig i chyba już po prostu ciężko coś całkiem nowego wymyślić. Ja tutaj widzę mix Synthesis z Incursion z jedynki. 

• Upvote 2
Opublikowano

Od dłuższego czasu miałem ochotę na jakiś hns i czekałem na nowy sezon w PoE2, ale GGG znowu zwiodło. Update 0.3 miał zapewniac kontent engejmowy, ale nie zdążyli. Kontentu w porównaniu do PoE1 nadal było tyle, co nic. Tydzień pograłem i nuda. Mieli dać go w 0.4 i znowu nie zdążyli... Dodali znowu (chyba) ulepszoną mechanikę znaną już z jedynki - tą z Alvą, to się chyba Incursion nazywało.  Ta gra jest jużw EA masę czasu i postęp w rozwoju jest po prostu dramatyczny. Ulepszone Delve by chociaz dodali, bo w to się fajnie zmula, a tak mam zero ochoty sprawdzenia tego updejtu.

Do świetnego Grim Dawn miał być jakiśdodatek i też cisza. Chyba D2 Ressurection sobie odpale.

Opublikowano

Ja też gram te 2-3 tygodnie ale to są nieźle intensywne tygodnie grania :E dziennie te 10h to po takich 2-3 tyg jestem nasycony jako gracz :E

Zanim ktoś tu mnie wyzwie od przegrywów i no-lifów to gram dużo po prostu podczas pracy bo pracuje z domu.

Opublikowano (edytowane)

Mam lekko mieszane odczucia, ale generalnie pozytywnie, byłoby idealnie gdyby przebudowali end game, na co jak wielu liczyłem po wcześniejszych zapowiedziach.

Na plus:

+ kolejna klasa i ascencje do zabawy[w tym unikalne pasywki]

+ Abyss dostępny na zawsze czyli problem craftowania został permanentnie rozwiązany

+ nowe skille, pasywki, supporty

+ "nowe" mechaniki ligi

+ kolejny pinnacle boss

+ duża optymalizacja

Na minus:

- brak większych zmian w endgame

- patrząc tylko po patch note'ach to nie wiem czy znerfili Deadeye'a wystarczająco aby 1/3 graczy nim znów nie grała, wyjdzie w praniu; choć dla mnie to bez różnicy; nie ruszyłem go w poprzedniej lidze i w tej też nie zamierzam

- mechanika ligii Incrusion(PoE 1) zawsze mocno dzieliła graczy i tym razem pewnie będzie podobnie

- zmiany w tabletach i mapach będą problematyczne szczególnie dla nowych i "niedzielnych" graczy

Tak jak napisałem, mam lekko mieszane odczucia, aczkolwiek jak czytam niektórych, którzy piszą, że "nic się nie zmienia" albo że kontentu tyle, co nic w porównaniu do PoE to trochę "śmiecham". Śledzę wszystkie hns na rynku i żaden z nich, z nową ligą(które zazwyczaj są o wiele rzadziej niż w PoE 2) nie dostarcza nawet połowy ilościowo nowego kontentu, co PoE II, co 4 miesiące.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano

Jakiś dłuższy czas nie wchodziłem na poe 2 - ostatnio grałem pathfinderem na poison bomb coś takiego. Od tamtego czasu wyszły jakieś fajne buildy do innych klas czy nadal ranger to topka i najsensowniejsza klasa? Pograłbym w HnS diablo 4 już ponad rok nie wchodziłem a LE w ogóle mi nie weszło :D W ostatnim czasie tylko grałem bez spiny sezony na diablo 3 i d2r