Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oo nice ; D ja przez ponad 10h gry tylko 2 unikaty ale spoko bo jak wypadnie kolejny to będzie większa radocha.

Gram witchem i czeka mnie wybór ascedency i chyba wleci blood mage.

N00bom bo jak inaczej to nazwać pękają dupy i jęczą w różnych komentarzach, że gra jest dla dzieci i innej gimbazy bo oni nie mają tyle czasu na granie bla bla bla.

Jak to wyczytałem kiedyś w jednej książce, każdy z nas ma tyle samo czasu, ja, ty czy królowa angielska. Każdy ma te same 24h.

Wiem, że trochę offtop ale właśnie patrząc też na te komentarze i te jęczenie jak mają mało czasu to przyszła mi do głowy pewna myśl. Odniosłem wrażenie, że w głowach ludzi jest, że żeby dorobić się mieszkania, samochodu itp to trzeba zapieprzać po 60-80h tygodniowo. Przecież można dobrze zarabiać pracując normalnie 40h. Nie trzeba się przecież zarzynać żeby do czegoś dojść w życiu, można mieć te rzeczy, które wymieniłem i dalej mieć czas na granie.

• Like 4
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Naszła mnie kolejna myśl na jeszcze inny build mojej wiedźmy. :D 

W Blood Mage ascedency jest opcja na automatyczne rzucanie klątw jakie posiadamy w skillach i powtarzanie w kółko. Wydawało mi się to słabe i raczej szkoda punktu na to, ale tak sobie myślę, że jest taki skill jak Hexbomb. Detonuje natychmiastowo wszystkie klątwy na przeciwniku, im więcej tym większe obrażenie. Hmm to może być bardzo mocne.

Eh.... tyle buildów do wypróbowania tylko dla jednej klasy, a doba ma tylko 24h. :D 

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Nie zagrałem jeszcze, ale planuję. Słyszałem jednak, że (Kiszak), że drastyczne zwiększenie obrony odbywa się niewspółmiernie niskim spadkiem dps. Waszym zdaniem to jest dobry balans? Ze semitank to w każdym przypadku najlepszy build w grze?

Opublikowano (edytowane)

Wszystko masz rozdzielone w PoE II czego skutkiem ubocznym jest to, że nie musisz poświęcać za dużo obrony dla ataku. Zbalansowanie tego odbywa się przez fakt, że mobki i bossy biją mocniej niż w PoE więc to się wyrównuje. Przypuszczam, że jakiś uzdolniony gracz zrobi nie jeden glass canon build i zwyczajnie unikając "wszystkich" ataków będzie niszczył ekspresowo dużym dpsem. Generalnie jednak dla większości ludzi taki układ jaki jest - wygląda na rozsądnie zbalansowany.

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)

Dobra wziąłem za te 12$ z Plati instaluje i zobaczymy jak się tam odnajdę. ;)

obraz_2024-12-09_174252815.png

Edit: Dobra teraz rozumiem już ocb z tym WSAD. Faktycznie jest inaczej niż standardowo myszką zawsze się klikało gdzie postać ma iść. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Nie zagrałem jeszcze, ale planuję. Słyszałem jednak, że (Kiszak), że drastyczne zwiększenie obrony odbywa się niewspółmiernie niskim spadkiem dps. Waszym zdaniem to jest dobry balans? Ze semitank to w każdym przypadku najlepszy build w grze?

Balansu jeszcze nie ma to raz. Dwa te wszystkie obecne teorie zweryfikuje dopiero endgame i uber bossy bo w PoE często wygląda to tak że build który był świetny do levelingu okazuje się kupą na endgame a z kolei buildy niezbyt dobre do levelingu demolowały endgame. Masz buildy wyspecjalizowane w mappingu i fast clear i masz buildy typowo bosskilerskie gdzie clear jest bardzo słaby ale za to boss damage wysoki. Wszystko zależy co i jak chcesz robić. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Wchodzę do pierwszych podziemi a tam taka zawiecha systemu, że tylko twardy reset kompa mogę zrobić. Często takie akcje są? 🤦‍♂️

24H2?

Na 23H2 nie miałem żadnej wywalki, raz tylko serwery padły ale to były początki. Gra śmiga jak złoto.

Opublikowano
23 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Wchodzę do pierwszych podziemi a tam taka zawiecha systemu, że tylko twardy reset kompa mogę zrobić. Często takie akcje są? 🤦‍♂️

Przez 14h zero problemów 

Opublikowano (edytowane)

Możliwe, że pecha miałem.

Wracając do sterowania jak ''podepnie'' się jeszcze boczne przyciski myszy na to co się chce to jest naprawdę inna bajka jak na padzie. Kurcze no brakuje mi jakiegoś minimalnego spolszczenia nawet przez google translatora. XD  

P.S. W sumie zapomniałem o tej apce gdzie z telefonu to się sprawdzi na podstawy. ;)

IMG_8419.jpeg

EDIT: Co za syf wychodzę teraz z tej jaskini i znowu to samo! Tylko twardy reset pomaga. WTF!?

Tu jest meksyk w komentarzach:

Po zmianie na Vulcana w opcjach od razu freez. Bez jaj co za gniot nie będę co 5min kompa na twardo resetował! 

Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Możliwe, że pecha miałem.

Wracając do sterowania jak ''podepnie'' się jeszcze boczne przyciski myszy na to co się chce to jest naprawdę inna bajka jak na padzie. Kurcze no brakuje mi jakiegoś minimalnego spolszczenia nawet przez google translatora. XD  

P.S. W sumie zapomniałem o tej apce gdzie z telefonu to się sprawdzi na podstawy. ;)

IMG_8419.jpeg

EDIT: Co za syf wychodzę teraz z tej jaskini i znowu to samo! Tylko twardy reset pomaga. WTF!?

Tu jest meksyk w komentarzach:

Po zmianie na Vulcana w opcjach od razu freez. Bez jaj co za gniot nie będę co 5min kompa na twardo resetował! 

DX11 mi pomógł. Teraz czekać na patcha od ggg albo Microsoftu.

Opublikowano (edytowane)

Po zmianie na tego Vulcana teraz odpukać jest ok. Diablo to można w kiblu już spuścić! Mega miodna jest ta walka masa też efektów cząsteczkowych jak z tej kuszy walę zamrożone strzały to drobinki lodu lecą wszędzie. Kupili mnie już od początku!

Drzewko postaci jak otworzyłem to za głowę się złapałem. XD 

37 minut temu, galakty napisał(a):

Masz problem z platformą ewidentnie.

No nie wiem każda inna gra działa bez problemów. Wpisów innych ludzi na Reddit masz też od zatrzęsienia.

Opublikowano
48 minut temu, galakty napisał(a):

Masz problem z platformą ewidentnie.

Nie, to bardzo powszechny problem. Coś jest nie tak i mam nadzieję że fixa zrobią szybko. Możesz grać kilka h bez problemu i nagle boom i całkowity freez na loadingu. 

Opublikowano
46 minut temu, userKAMIL napisał(a):

No nie wiem każda inna gra działa bez problemów. Wpisów innych ludzi na Reddit masz też od zatrzęsienia.

Trochę osób ma ten problem, ale to też całościowo jest jakiś ułamek, bez przesady. Szacunkowo w PoE II lekko ponad milion graczy, na samym Steam w tym momencie jest blisko 500 tysięcy. Generalnie Vulkan póki co jest o wiele bardziej stabilny od DX 12 w tej grze.

Opublikowano
1 minutę temu, Imm napisał(a):

Trochę osób ma ten problem, ale to też całościowo jest jakiś ułamek, bez przesady. Szacunkowo w PoE II lekko ponad milion graczy, na samym Steam w tym momencie jest blisko 500 tysięcy. Generalnie Vulkan póki co jest o wiele bardziej stabilny od DX 12 w tej grze.

Na jakiej podstawie takie wnioski? Są jakies porównania wydajności dx12 vs vulkan?

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

24H2?

Na 23H2 nie miałem żadnej wywalki, raz tylko serwery padły ale to były początki. Gra śmiga jak złoto.

dokładnie, ja już na win 10 siedzę i gram i gram :E

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Na jakiej podstawie takie wnioski? Są jakies porównania wydajności dx12 vs vulkan?

Nie myl wydajności ze stabilnością.

Implementacja Vulkana w tej grze jest taka sama jak w PoE. Generalnie nieco słabsza wydajność od DX12, szczególnie na topowych kartach, ale póki co stabilność lepsza na Vulkanie. Nie ma na to dokładnych liczb, ale ilość osób mająca problem ze stabilnością DX12 w PoE II, który ustąpił po zmianie na Vulkana jest relatywnie duża na tyle, na ile można to zaobserwować.