Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 22lvl sorcą, ale trafiłem na powalonego bossa "Zdrajcę" zatruwa całą arenę, ale to nie jest taki problem, kilka prób i nici, nie mam szans, zapewne przez to, że mam itemki z 2lvl xD bo nic nie leci, a stworzenie to losowość, więc też lipa, bo brakuje pewnych bonusów jakie mam na słabszym itemku. Mam 400hp + tarcza energii a jestem na hita od niego, a sam mu zadaję marny dmg, bardzo marny, pierwszy raz myślę o zmianie buildu, mam 11k kasy to może starczy na reset pasywek, bo na bank źle rozdałem grając samemu, a ja w poe nigdy samemu nie robiłem buildów, bo za duże drzewko i nie wiem w co iść. A stanie i rzucanie sparks- błyskawic nie wchodzi w grę, bo boss ruchliwy, skacze, szaleje po arenie, orb ognia czy błyskawic nic nie robi, bo zazwyczaj jest daleko od tego, tak samo firewall + sparks- kombinacja, nie ma żadnych szans w tej walce.
Spróbowałem sobie wojownika i monka, i te klasy bardziej mi się podobają niż Sorc, który powoli bywa powolny, słaby, ja "kituje" moby, ganiam z nimi rzucają firewall, orby i samemu bijąc pociskami z błyskawic, które przelatując przez firewall mają dodatkowy dmg od ognia, tylko zazwyczaj moby są już dawno za ścianą przy mnie :wariat: a niestety, jakieś lepsze skille to dopiero od 7poziomu, ale do tego czasu trzeba się męczyć tym co mamy.

No i mała ciekawostka, jak nie można na k+m sprawdzić opisy skilli które mamy na późniejszych poziomach(podczas użycia uncut gema) tak grając na padzie możemy przeglądać filmik prezentujący skilla i wszystkie skille na naszej postaci jak i innych postaciach, nawet te na 12 poziomie, czemu to zablokowali dla k+m? Bezsens, kompletnie bezsens, i musimy lecieć w ślepo co będzie dla nas dobre, tak nie samo na 1lvl nie będziemy wiedzieć, czy na 3 poziomie skill ma jakąś synergię z 1 lvl, bo nie możemy tego sprawdzić, a na padzie nie ma z tym problemu! xD

Poszukam jakiegoś buildu, jakiejś inspiracji, trzeba zobaczyć, może źle rozdałem skille, bo bossa nie ubiję, za mały dmg, nie będę z nim się bił ponad 10min, a on ma mnie na hita.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Można zawsze pograć inną postacią i jak dropnie coś fajnego dla sorki - wrócić do niej. 

Ależ mi się ta część podoba. Czuję mocny wpływ pierwszego diabełka. Muzyka, nastrój, tempo to że można zginąć jak zbytnio rumakujesz. Pięknie. 

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze jakiekolwiek wipe nie mialoby sensu, to jest EA, co 3-4 miesiace beda i tak nowe ligi wychodzic wiec jak cos bedzie OP etc to tylko chwile, jak juz gra wyjdzie  w pelni za te 12 miesiecy to wtedy pelny reset.

Swoja droga jak wam sie podoba to, ze mamy pauze? IMO to byl dealbreaker w D4, brak mozliwosci zapauzowania. Druga sprawa, tam byly idiotyczne world bossy i eventy spawnujace sie, o okreslonych godzinach.

Opublikowano
44 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Poszukam jakiegoś buildu, jakiejś inspiracji, trzeba zobaczyć, może źle rozdałem skille, bo bossa nie ubiję, za mały dmg, nie będę z nim się bił ponad 10min, a on ma mnie na hita.

Są jakieś dobre już? 

36 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Swoja droga jak wam sie podoba to, ze mamy pauze? IMO to byl dealbreaker w D4, brak mozliwosci zapauzowania. Druga sprawa, tam byly idiotyczne world bossy i eventy spawnujace sie, o okreslonych godzinach.

Pauza to coś pięknego, nie zliczę ile razy padłem przez głupiego stworka... No i te eventy o określonej godzinie to też dramat, to nie simracing że czekam na ludzi by zagrać. Ja tam jestem bardzo zadowolony, znam pewnie 0.5% gry ale po prostu gra mi się DOBRZE. Jak porównam do D4 to tam się męczyłem, grałem na siłę. 

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, galakty napisał(a):

Są jakieś dobre już? 

Znalazłem coś na forum poe, odnośnie sparks i błyskawic, może zmienię drzewko pasywne pod to co ktoś udostępnił, nie wygląda rewelacyjnie, ale chyba lepsze niż sam coś skleiłem, bo już widzę błędy.
Nie jest to nic rewelacyjnego, ale jako podstawa
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3601862

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mam podobnie, ale poszedłem w prawo i dałem coś innego, chyba nie potrzebnie., wydam z 2k na wymianę i będzie git, jedynie nie mam supportów takie jak tam wypisane, bo nie wszystkie wybrałem, ale tego bossa na razie opuszczę, wpierw wyczyszczę mapę przed nim, bo go za szybko znalazłem, i może wrócę się pofarmić, bo nie mam sprzętu, może coś poleci xD  Albo alternatywa to pogranie monkiem czy wojem, bo gra się nimi bardzo fajnie, choć melee pewnie będzie mieć większe czy mniejsze problemy z bossami, szczególnie boss 1 aktu to był najtrudniejszy boss, ale zrobiłem go za ok 5 razem magiem, aż tak źle nie było, tak ten z trucizną już pobił moje podejścia do bossa.

Tu jakiś build, wlazłem na yt, a tu już mi yt podsuwa, a ja nic nie szukałem na necie związanego z buildami, poza tym forum:E No nic trzeba zobaczyć ten mój build ze sparksami i go zmodyfikować na tyle ile się da.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

Mi na razie idzie dobrze, ale wpadłem na mapę gdzie są te roślinki z trucizną i jest już wesoło, muszę biegać i skakać sorką cały czas bo mi zjada całą tarczę :F

Ale itemy mam słabe jak mówiłem, nie wypadło nic dobrego + nie mam currency do craftu jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

Ubiłem bossa za 1 podejściem dziś, na spokojnie bez nerwów i z lekkimi modyfikacjami i poszło. Lecim dalej. 

drop 2 żółte bronie club i staff gra chce bym grał kimś innym :majty:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Czy taka osoba jak ja, która w tego typu gry gra tylko w singla. Ma tu czego teraz szukać? Słyszałem, że III akty to jednak sporo godzin zabawy i postępy zachowują się do pełnej wersji. Zazwyczaj biorę jedną postaci gram nią do końca i nie testuje innych klas etc.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Czy taka osoba jak ja, która w tego typu gry gra tylko w singla. Ma tu czego teraz szukać? Słyszałem, że III akty to jednak sporo godzin zabawy i postępy zachowują się do pełnej wersji. 

Postępy zostają, ale to będzie wyglądało ala coś na podobe sezonów i wieczności w d4 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dawidoxx napisał(a):

Postępy zostają, ale to będzie wyglądało ala coś na podobe sezonów i wieczności w d4 

Ale po premierze tą postacią dalej będę mógł kontynuować kampanie zgadza się? Diablo mnie już znudziło na maxa... Przeszedłem podstawkę+ dodatek i poleciało z dysku.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Ale po premierze tą postacią dalej będę mógł kontynuować kampanie zgadza się? Diablo mnie już znudziło na maxa...

Tak ;) 

btw dawno mnie tak gierka nie wkręciła zę przez 3 dni wbiłem prawie 14h :E 

Zrzut ekranu 2024-12-09 122637.png

• Upvote 1
Opublikowano

Jedyny zarzut to jesli zginiemy po zabiciu bossa to loot znika, powinni to zmienic. 

3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Ja mam 22lvl sorcą, ale trafiłem na powalonego bossa "Zdrajcę" zatruwa całą arenę, ale to nie jest taki problem, kilka prób i nici, nie mam szans, zapewne przez to, że mam itemki z 2lvl xD bo nic nie leci, a stworzenie to losowość, więc też lipa, bo brakuje pewnych bonusów jakie mam na słabszym itemku. Mam 400hp + tarcza energii a jestem na hita od niego, a sam mu zadaję marny dmg, bardzo marny, pierwszy raz myślę o zmianie buildu, mam 11k kasy to może starczy na reset pasywek, bo na bank źle rozdałem grając samemu, a ja w poe nigdy samemu nie robiłem buildów, bo za duże drzewko i nie wiem w co iść. A stanie i rzucanie sparks- błyskawic nie wchodzi w grę, bo boss ruchliwy, skacze, szaleje po arenie, orb ognia czy błyskawic nic nie robi, bo zazwyczaj jest daleko od tego, tak samo firewall + sparks- kombinacja, nie ma żadnych szans w tej walce.
Spróbowałem sobie wojownika i monka, i te klasy bardziej mi się podobają niż Sorc, który powoli bywa powolny, słaby, ja "kituje" moby, ganiam z nimi rzucają firewall, orby i samemu bijąc pociskami z błyskawic, które przelatując przez firewall mają dodatkowy dmg od ognia, tylko zazwyczaj moby są już dawno za ścianą przy mnie :wariat: a niestety, jakieś lepsze skille to dopiero od 7poziomu, ale do tego czasu trzeba się męczyć tym co mamy.

No i mała ciekawostka, jak nie można na k+m sprawdzić opisy skilli które mamy na późniejszych poziomach(podczas użycia uncut gema) tak grając na padzie możemy przeglądać filmik prezentujący skilla i wszystkie skille na naszej postaci jak i innych postaciach, nawet te na 12 poziomie, czemu to zablokowali dla k+m? Bezsens, kompletnie bezsens, i musimy lecieć w ślepo co będzie dla nas dobre, tak nie samo na 1lvl nie będziemy wiedzieć, czy na 3 poziomie skill ma jakąś synergię z 1 lvl, bo nie możemy tego sprawdzić, a na padzie nie ma z tym problemu! xD

Mozna normalnie filmik zobaczyc, wystarczy klikanc w okno, przynajmniej u mnie tak jest.

Jak masz za slabe itemy to majac podglad pelnej mapy to przytrzymaj ctrl i kliknij na pooprzedni hub, ktory zrobiles wtedy bedziesz miec opcje zeby zresetowac w pelni lokacje, mozesz wtedy ubic na nowo bossy i tym samym dostaniesz nowy loot. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Mozna normalnie filmik zobaczyc, wystarczy klikanc w okno, przynajmniej u mnie tak jest.

Da się ale tylko na dany poziom- max, na wyższy np 12lvl skille są zablokowane na k+m, a u mnie lecą gemy z max 6lvl skilli wiec mam wgląd 1-6lvl. Grając na padzie wszystko jest dostępne. 

edit:

Ok widzę, po wciśnięciu ALT i najechaniu na play działa filmik. :magik: no comment.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Jedyny zarzut to jesli zginiemy po zabiciu bossa to loot znika, powinni to zmienic. 

Właśnie wczoraj to miałem :/ 

Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak masz za slabe itemy to majac podglad pelnej mapy to przytrzymaj ctrl i kliknij na pooprzedni hub, ktory zrobiles wtedy bedziesz miec opcje zeby zresetowac w pelni lokacje, mozesz wtedy ubic na nowo bossy i tym samym dostaniesz nowy loot. 

Oooooo dobre info

Opublikowano
10 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Wczoraj gdzieś wyczytałem inaczej też bym nie wiedział. Ten loot muszą naprawić bo to trochę słabe, w końcu zabilismy bossa.

To już bym wolał by nie zaliczało zabicia i trzeba od nowa.