Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie chyba nie wiedza jak to wyglada od drugiej strony :E Serwer logowania, obslugujacy kolejke jest czyms kompletnie innym niz serwer gry, obie rzeczy dzialaja niezaleznie. Sami tworcy powiedzieli, ze przed premiera jakich patch wpadnie, ktory sam zresetuje serwer logowania :E A oni siedza i tylko prad marnuja. 

13 minut temu, galakty napisał(a):

Nie będzie kolejek jeśli serwery padną ;) 

Niech zyje krol! :E 

A tak szczerze, dzisiaj rano zanim ten filmik wrzucili, to zastanawialem sie, ile ludzi moze chciec zagrac. Jakis czas temu jak last epoch wyszedl z alphy to bylo na luzie 260K wiec wydawalo mi sie, ze takie cos jak PoE powinno na luzie miec 500-600k, ale jak juz dzisiaj rano mowili o milionie kluczy, to nie zdziwie sie jak taka ilosc graczy bedzie bliska miliona.

Opublikowano

Czas jest dobry, nie ma żadnej innej mocnej premiery w tym środowisku, co prawda EA więc nie wszyscy dostęp kupili, ale z drugiej strony jak ktoś był fanem PoE to na bank PoE2 też ma, a Ci co grali bo był za darmo odbili się i poczekają za rok.

Opublikowano
Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Jakis czas temu jak last epoch wyszedl z alphy to bylo na luzie 260K wiec wydawalo mi sie, ze takie cos jak PoE powinno na luzie miec 500-600k, ale jak juz dzisiaj rano mowili o milionie kluczy, to nie zdziwie sie jak taka ilosc graczy bedzie bliska miliona.

No d4 ma dziennie 200k+, swego czasu pod 700k było, poe jedynka pod 500k podchodzi bywało i ponad 2 mln, , jak kupili milion kluczy to pewnie z 500k będzie jednocześnie (przy tych problemach)

Żródło: https://mmo-population.com/

Opublikowano

Ta strona nic nie mówi, że ilość ludzi była w grze? Blizz nie podaje danych o ilości graczy więc ta są tylko spekulacje, ewentualnie brane na podstawie danych wyszukiwania danej gry a nie rzeczywiście ile osob w nią gra, a już tym bardziej nie pokazuje jaki jest szczyt grających w tym samym czasie.

Tutaj też to że milion kupiło+ci co nie musieli nie znaczy że oni wszyscy o tej samej godzinie będą grali.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jedynie co można mieć to że stramdb, ale w przypadku Poe to też nie wszystko bo można grać poza steam. Do diablo to tylko wróżenie z fusów :W bo mimo że jest na steam to tylko garstka, większość jest na bnet+konsole więc każde takie strony to pic na wodę ;)

Opublikowano
Teraz, Gret napisał(a):

@Roman_PCMR 

Progresem raczej nie ma co się przejmować, to jest gra typowo sezonowa co 3-4 miesiące mamy wipe i nową ligę/sezon. 

Aha, tak jak w Diablo. To duzy plus bo sezony wymuszaja zaniechanie mechanik jak np w eve online gdzie gra nie ma konca.

Opublikowano (edytowane)

Dobre w sumie skończę KCD i wtedy rozważę ten EA bo w sumie 125zł to nie są kokosy, a kiedyś to poe1 nawet laptopie działało z integrą i pograłem. Warunek że to będzie dobry stan techniczny itd, jak to jest beta z wieloma błedami to oleje.

Ja lubię wspierać devsów co robią dobrą robotę od lat

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano

Będą dodać raz w miesiącu jakieś większe łatki. Przypomnę że teraz startuje 6 klas i 12 podklas, finalnie ma być 12 klas i 36 podklas. W EA mają wyjść wszystkie. 

@Dominix mówisz o exelu excelu czy o nowym POBie? :E

Opublikowano
13 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Ok trochę mi rozjasniles, dzięki. Tylko czy przy tak wielu i skomplikowanych mechanikach brak PL to nie będzie ściana dla wielu graczy?

Dla tych co chcą na pewno nie, do tego jak grali dłużej w PoE1 to i tak "musieli" ogarnac trochę ten język.

Moim zdaniem PoE to jest gra, która wymaga zaangażowania i poświęcenia pewnej ilości czasu żeby ją rozumieć i dojść do end game. 

Jak kolega @Imm wspomniał jest to gra kierowana do innego typu graczy. Casuale mają przecież masę gier dla siebie, brakuje mi na rynku gier dla entuzjastów.

• Like 2
Opublikowano

D4 jest bardziej casual friendly, czy dla  tzw dad-gamers ale też żeby coś więcej osiągnąć to trzeba się namęczyć i rozumieć mechanikę gry. Poe jest mniej casual friendly ale można sobie też na luzie grać, tyle że jest sporo rzeczy do ogarnięcia i teoretycznie można sobie postać popsuć, da się zrobić "reset" ale nie jest to tak łatwe jak np w diablo.

Jedno z drugim się uzupełnia i każdy jest zadowolony bo ludzie grają co im bardziej pasuje. 

Opublikowano

Kurczę chciałem klienta steam ale kluczy nie ma:

Cytat

Path of Exile 2 Steam Client Key

Sorry, these keys are currently unavailable. Please check back soon!

Trzeba będzie pobrać standalone i ewentualnie potem steam jak klucze nowe doślą. 

Opublikowano

Co wy piepszycie ze gra jest casual friendly jak kazdy streamer sprawdza dzewka teraz pod kontem cold damage itp. :E 

Gra jest excel friendly :E . Nie to ze narzekam bo lubie excel ake w gierke noob sie nie wbije odrazu.

sddefault.jpg

idzie preload. Pogram troche, lekko dziabniety jestem ale mysle ze dam rade

Opublikowano (edytowane)

Nikt chyba nie napisał, że PoE II jest casual friendly. Tak samo jak PoE nigdy nie było casual friendly. Jedynie, co zostało podkreślone to fakt, że PoE II jest bardziej casual friendly niż PoE. Jednak patrząc neutralnie, żadna z tych gier nigdy nie była i nigdy nie będzie casual friendly. One celują w zupełnie innego typu gracza. Nie zmienia to faktu, że każdy powinien spróbować i samemu ocenić czy mu gra odpowiada czy nie.

A tymczasem.... :D 

xxxx1.thumb.jpg.7c923065c3961300953b4966e950a164.jpg

Edytowane przez Imm