Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

socjopata, że Ci nie wstyd takie rzeczy pisać.

8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Każdy człowiek może się pogubić, jeszcze w tak młodym wieku, w takiej społeczności i przy ogólnym wpływie social mediów na życie... każdego szkoda, a dziewczyna raczej nic złego nie zrobiła, więc jakiekolwiek mówienie że dobrze że zginęła jest po prostu chore

+1

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Widziałem wiele, ale to nie znaczy, że mam komuś życzyć śmierci. Crush weź się ogarnij, bo zaczynasz Korwinem jechać.

Ale ja jej nie życzę śmierci. Jest mi obojętna.

Opublikowano
19 minut temu, prezydent26 napisał(a):

Ty serio uważasz, że uczestnictwo w programie tv to wystarczający powód, żeby kogoś wymazać z katalogu "ludzi, których warto żałować"?

I nie, to nie jest żadna "obojętność" – jak komuś zmarł bliski i usłyszy, że to był bezużyteczny tuman, to nie nazwie tego "brakiem emocji", tylko zimną, bezduszną pogardą.

Powtarzam. To nie jest Makłowicz. To jest konkretny typ programu i tak - do tycch programów nie zgłasza się nikt wartościowy.

To już jest problem tych ludzi i ich skrzywienia w postrzeganiu świata. Jak mi się ktoś z rodziny zapił to nie wyłem jaki to był dobry człowiek i jaka to wielka szkoda.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, crush napisał(a):

do tycch programów nie zgłasza się nikt wartościowy.

pięknie nam się pan przedstawił. Pogarda, jad, mentalna bryndza.

8 godzin temu, crush napisał(a):

Jak mi się ktoś z rodziny zapił to nie wyłem jaki to był dobry człowiek i jaka to wielka szkoda.

porównujesz pijaka do człowieka, który po prostu wystąpił w programie TV? O ile mogę zrozumieć jak alkoholizm mógł źle wpłynąć na tego człowieka jak i jego otoczenie, tak porównujesz to do młodej dziewczyny, która po prostu zgłosiła się do programu rozrywkowego.

Co za fikoł, edgelord jak się patrzy.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

porównujesz pijaka do człowieka, który po prostu wystąpił w programie TV? O ile mogę zrozumieć jak alkoholizm mógł źle wpłynąć na tego człowieka jak i jego otoczenie, tak porównujesz to do młodej dziewczyny, która po prostu zgłosiła się do programu rozrywkowego.

Oczywiscie sam potepiam koncowe wnioski i pogarde crusha co do osoby, to problemem jest wlasnie program "rozrywkowy". To nie sa programy typu 1 z 10 czy Miliard w rozumie. Ktos pojdzie do Warsawshore czy innego szmelcu tylko i wylacznie dla przygody, ktos inny bedzie nakrecony na fejm, hajs i jak w glowie przecietna osoba tego nie udzwignie z wyimaginowana kariera. Dla produkcji uczestnicy to towar do przemielenia w zyski, a nie czlowiek. Mentalne przygotowanie do tego cyrku? Praca z psychologiem? Nie zartujmy, moze na papierze jest, w praktyce nic. Dobrze to widac po latach 1 serii Big Brothera w PL - jedno widzielismy w TV, drugie co mowilo sie chwile po wyjsciu z programu, a co dopiero po ponad 20 latach opowiadaja szczerze uczestnicy jak maja juz w dupie te pseudo kariery i poprawnosc polityczna w mediach. Ot tak produkcja zmusila jedna laske do udawania zwiazku z gejem w programie i po nim.

Ale z cala pewnoscia, to nie wina dziewczyny, ze zglasza sie do programu i nie dzwigala tego dobrze - nie kazdy musi byc mentalnym cyborgiem. Ale porownywac to do zapijonego zula? Jak widac, troglotydow* bez empatii jest tu wiele.

*Slow mi nie brakuje na opis tego, ale przyoszczedze negatywne punkty reputacji, @Zhao grassuje wszedzie ostatnio :E

Opublikowano
5 godzin temu, huudyy napisał(a):

Mentalna bryndza to idzie do tych programów. 

A pogarda i jad to mam na drugie i trzecie. :cool:

5 godzin temu, huudyy napisał(a):

Ba. Taki pijak ma mniejsze pole rażenia swoją patologią niż ci ""influncerzy"".

Oglądałeś kiedyś te gówna? Widziałeś jakie tam bezużyteczne pustaki idą?

Opublikowano

klaun w cyrku tez jest "bezuzytecznym pustakiem"? co ci przeszkadza jak bawia sie inni? tak trudno ci zaakceptowac, ze innym potrzeba bardzo malo, aby dobrze sie bawic? to jest forma rozrywki. ogarnij sie. wiecej tolerancji dla otaczajacego cie swiata, bo zdecydowanie masz z tym problem

Opublikowano
5 godzin temu, SuLac0 napisał(a):

klaun w cyrku tez jest "bezuzytecznym pustakiem"? co ci przeszkadza jak bawia sie inni? tak trudno ci zaakceptowac, ze innym potrzeba bardzo malo, aby dobrze sie bawic? to jest forma rozrywki. ogarnij sie. wiecej tolerancji dla otaczajacego cie swiata, bo zdecydowanie masz z tym problem

Klaun jest niszowy i sam w sobie nie jest patologiczny. W przeciwieństwie to influłenserowych śmieci.

Tak. Degeneracja społeczeństwa mi przeszkadza i nie zamierzam tego ani akceptować ani tolerować. Oczywiście w takim wymiarze w jakim mogę.

3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

ciekawe czy mu przetłumaczyli co ma ze sobą zrobić czy sam psychicznie nie wyrobił. Szczerze mam nadzieję że tak się stanie z majtczakiem.

Akurat w tej sprawie to chyba ten chłopak był poszkodowanym.

Opublikowano
18 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@crush aż tak w szczegóły się nie zagłębiałem, ale czemu poszkodowany? Że go niby gnębili czy o co chodzi?  Choć to co kojarzę(mogę mylić z czymś innym), że podobno ofiara miała dość dużo różnych obrażeń... 

No to jest chyba ta sprawa co panienka z koleżankami wręcz profile w internecie zakładały jadące po tym chłopaku.

Gdzieś mi przeleciało info, że paniusia już kuratora miała przyznanego.

Opublikowano (edytowane)

@crush A to chyba mylisz sytuację. Co niby później ojciec tej paniusi z kumplami tego chłopaka przebolcowali, to są chyba dwie osobne sprawy, choć do końca nie wiem. 

Ostatnimi czasy jest tyle patologicznych sytuacji że się człowiek już gubi w tym.

Edytowane przez AndrzejTrg