PlayStation 6 - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez copyname · Opublikowano
To jednak OLED'a wybrałeś? Dla mnie za drogo póki co. Ja zamówiłem póki co AW2725d, mam nadzieję że da radę i nie będzie u mnie problemu z czytelnością czcionki, o której napisałeś. -
Przez smolus7 · Opublikowano
Siema. Chodzi o komputer dla syna znajomego. Głównie do gierek, CS, fortnite, Minecraft. Budżet wstępny, ale kilka stówek mógłby dołożyć. Monitor 24" 144Hz to patrzyłem 300-400zł. Ale teraz pytanie co z budą, bo ten ceny ramu i m.2 faktycznie niszczą młodzieńcze marzenia . Myślałem już o AM5, żeby nie wpychać w stare AM4, wiadomo, za parę lat młody sobie wrzuci nowego procka, grafe i bedzie dalej grał. Części mogą być używane. Wstępnie myślałem o jakiejś płycie, coś u nas na forum się kręci od 350zł, CPU 7700 za 650zł jest na OLX, ale nie wiem czy się nie skończy na 8400f, jest za 350zł. GPU RTX 3070, ale nie wiem czy się zepnie budżetowo. Ram pewnie jakieś najtańsze 2*8GB. Jak kiedyś może ceny wrócą, to sobie wymieni. Jeszcze dopytam czy ma starego kompa, ale z tego pewnie by się tylko buda nadała, bo zasilacz pewnie jakiś 500-600W to mało może być. -
Przez Suchy211 · Opublikowano
"słabyś, sam i w lesie" ależ oczywiście że się da. Jedynym co może powstrzymać wojnę, to opór ludności napastnika. Tymczasem przecież mówimy o rosji, narodzi wiernopoddańczych niewolników. Wojna nie jest aż taka droga. Byle starczyło dla 20% najbogatszych, a reszta może jeść chleb z cebulą i smalcem wychodowanym na swoim podwórku. Nie upadnie w styczniu bądź w lutym, a może upadnie, w styczniu bądź lutym, ale 2036. Problem w tym, że rosja do wtedy wytrzyma, Ukraina nie. Chyba przyspieszyłeś trochę swój własny zegar wojny. ruscy są NAJLEPSI w tego typu politykę. Nie wiadomo co im chodzi po głowie. A jak maja okazję uśpić czujność przeciwnika, to czemu nie. -
Przez Mistrz zakonu Paladynów · Opublikowano
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy HDR w D4 jest naprawiony czy nadal nie da się tego ustawić poprawnie nawet na OLED? @galakty może ty się bawiłeś? Tu jest mod który pomaga to naprawić ostatni post był z kwietnia że to niby nadal jest potrzebne https://www.nexusmods.com/diablo4/mods/13?tab=description Ja się nie znam kompletnie na kalibracji i implementacji HDR ale w d4 jest jakiś problem z tym i to trzeba się przyłożyć chyba żeby to zrobić. -
Przez LeBomB · Opublikowano
A gdzie ja tak piszę? Ty to tak odbierasz. Tak samo jak ja odbieram Twoje pisanie jako szukanie na siłę argumentów że cały system jest zły, bo widziałeś jakąś babcię, której nie udało się oddać butelki do butelkomatu, nie mając choćby informacji czy faktycznie próbowała oddać butelkę kaucyjną, czy nie. Lidl wprowadził zamieszanie i o tym pisałem niejednokrotnie i zwracałem uwagę na to, że przez to niektórzy ludzie będą myśleli, że każdy butelkomat przyjmie każdą butelkę. W artykule do którego Ty sam dałeś link, masz napisane wyraźnie, że do końca roku trwa okres przejściowy, a w momencie gdy wchodził system kaucyjny było mówione wielokrotnie, co było też tutaj opisywane, że całkowite przejście na opakowania kaucyjne w sklepach może potrwać nawet do roku czasu. To że Ty masz specyficzne doświadczenia, ale bez konkretnych danych, nie oznacza, że cały system nie działa. Też już o tym pisałem dając nawet linki do opisów i szczegółów działania butelkomatów wraz z masą butelek itd. Butelkomaty (te większe, bo nie wiem jak z tymi np. w Żabkach) mają czujniki i wagę, przez powinny być w stanie rozpoznać czy w butelce jest jeszcze jakaś zawartość lub czy są mocno zanieczyszczone np. farbą. Są pewne zabrudzenia które są akceptowalne, tylko wtedy np. dana partia takich zgniecionych butelek trafia na inne wyroby plastikowe, które nie będą miały kontaktu z żywnością.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi