Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@agresywneklapki

IMG_20250316_170536.jpg.fdee7c1084dac5172f164c3f129de7f6.jpg

Nie wiem jak to ci się udało, ale flaszkę masz u mnie.:uklony: Wrócę do domu i zaraz odpalam.

Ostatecznie trafiła tam płyta z epoki, ic7g, Pentium 4 3GHz, oraz ATI x1950pro, winda XP. Do tej obudowy wejdzie Mugen, Ninja, Prolimatech Megahalems, ale wszystkie one kosztem tych wentylatorów na boczku. Przy DX58SO jest szansa, wąskie wieżowe chłodzenie typu Thermalright Ultra-120 eXtreme jakoś się wciśnie, ale to trzeba wymierzyć. 

Edit:

Potwierdzam, aplikacja do Flamboyant działa poprawnie pod XP SP1

IMG20250316203411.jpg

Edytowane przez Totek
  • Like 2
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to mam słabość do tych złomów od LL
https://www.olx.pl/d/oferta/obudowa-mini-itx-lianlipc-q33b-CID99-ID13DDZf.html
https://allegro.pl/oferta/obudowa-komputerowa-lian-li-pc-q33-cube-case-17441742161
do wybory do koloru tylko szkoda że nie ma tych weselszych kolorków
+ coś za co kocham stare LL czyli ich śmieszne fajne szalone budki 
https://allegrolokalnie.pl/oferta/turbo-unikat-lian-li-pc777

Opublikowano

Możemy śmiało przyjąć że eksperymentowanie z śmiałą formą ...nietypowym technicznie projektem (jak ślimak PC777 LL czy IN WIN S-Frame H-Frame D-Frame itd)

czy nie schematycznym designem w obudowach PC to przeszłość 

i "klepactwo" rządzi...

Jak coś robi hajs to wszyscy kopiują/klepią rzucają się jak świnia na kartofel 

bo po co ryzykować z śmiałymi pomysłami

hajs trzeba kosić.

Lian Li O11 i jego niezliczone klony/akwaria od różnych firm to prosty przykład.

Czy wrócą full alu budki o bezkompromisowej jakości wykonania 

solidne sztywne nie wpadające w rezonans z slide tray tackami mobo jak Wave Master czy Praetorian

zamiast blachy z puszek na konserwy rybne dopchanej szkłem hartowanym?

Zapomnij.

Mowy nie ma.

Opublikowano

Smutne ale prawdziwe, jest moda na nijakość + jakieś takie bycie pseudo poważnym i leczenie ego nawet nie wiem jak to nazwać, ale to chyba wszędzie. W aktualnej motoryzacji to samo.

Dziwie się w sumie że jeszcze się sprzedaje wygląd typu 'gamingowy laptop' no nic może kiedyś, pewnie nigdy albo w nowym lepszym świecie ;/

Opublikowano

Z alu jest problem chyba z kosztami produkcji, takie budy by były z automatu odpowiednio droższe, i ciężko by było konkurować na rynku ze stalowymi akwariami. Dziwne że kiedyś się opłacało.

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 11:13, aerial napisał(a):

Z alu jest problem chyba z kosztami produkcji, takie budy by były z automatu odpowiednio droższe, i ciężko by było konkurować na rynku ze stalowymi akwariami. Dziwne że kiedyś się opłacało.

Gigantyczny Fortress 2 od Silverstone kosztował circa 200 euro wtedy a to był taki kawał aluminium. Teraz Alta F1 dużo mniejsza jest za niecałe 300.

Opublikowano

Tak jak nie wróci już stary 1.9 TDI tak nie wrócą stare budy w full alu. Korpo tak poszły w optymalizację kosztów i zysków, że nie ma miejsca na eksperymenty. Wręcz sami zapędzili się w kozi róg gdzie panuje nijakość. Dotyczy to wszystkich dziedzin techniki i często też życia. Cytując klasyka "kiedyś to było, teraz to już nie ma"