Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Phoenix. Tez duzo zalezy IMO od gry. Mając teraz B580 posilkuje sie FG gdzie uwazam to za stosowne i np. KCD 2 w 1440p na ustawieniach wysokich bez skalowania ma te 55-70fps zależy gdzie pójdę. By wspomóc sie FG uruchamiam Losless Scaling (x2) i bazowy fps potrafi spasc do 45 około w lesie. I o dziwo używając FG x2 w tej grze ja na myszce zbytnio nie czuję ani nie widzę oczami laga. Ba nawet artefakty są mikroskopijne a wzrok mam dobry. Robi się te sztuczne 90-100fps i jest przyjemne (dla mnie) masełko. 

Za to FG z bazowych 45fps w takim CP77 to już inna bajka. Mysz w ciągnącej się smole. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Tez duzo zalezy IMO od gry.

Kisiel zalezy od bazowych fps i niczego wiecej, reszta to ocena subiektywna kto jak komu sie gra ;) Dla mnie FG jest fajne jak mam pierdylion fps, 360hz matrcye i sobie wtedy odpale z wysokiej bazy fps taki generator, i tak jak pisalem wyzej do 60fps to nawet tego nie zalaczam ale to moje preferencje ;) 

Opublikowano

To jak wytłumaczysz (nie zaczepiam tylko pytam) zupełnie inne odczucia przy bazowych powiedzmy 45fps i robieniu z nich "90"fps w roznych grach? Bo ja to tqk czuję i widzę. I nie, nie uważam, ze FG to zbawienie świata. Raczej jako lepsza lub gorsza ciekawostka. 

Co nie zmienia faktu, że jak mam 70-80fps bazowe to FG daje mi" 140"fps+ i do mojego monitora 144Hz jest bajka. 

Opublikowano

Tak jak pisalem to odczucia subiektywne, dla mnie nie ma znaczenia jaka gra tym bardziej, ze sprawdzalem po prostu na dopracowanych i polatanych juz grach gdzie FG dziala ksiazkowo (Np cyberpunk, horizion)  ;) No chyba, ze w grze masz stuter co wplywa na ogolny odbior gry nawet bz FG. No ale ja mam takie oko, ze dla mnie granie w 60fps na myszcze jest nieprzyjemne i to bez FG. 

• Like 1
Opublikowano

60fps dziś dla mnie to jak 25fps jakieś 25 lat temu. Baza, że się da ale nie jest przyjemnie.

Zaczyna być całkiem ok przy 90 fps a od 120fps wzwyż już nie czuje (widze) różnicy.

Mam znajomego w pracy, który nie widzi różnicy i nie czuje miedzy 30fps a 120fps+ a przynajmniej tak twierdzi i do dziś dzień jedzie na GTX 1660 i mu dobrze, i nic nie zmienia w kompie. Taki to ma proste życie hehe.