Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no i teraz pytanie, kupować czy czekać aż pojawi się w innych sklepach hmmm, proshop legitny jest? W życiu tam nie kupowałem. 

o, już 1372zł ;) 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Też w sumie o tym myślę, że to dodatkowe nie wiem 10%? 15% wydajności w niektórych przypadkach. A po Stalkerze 2 mi tak fujara opadła, że nie chce mi się grać w nic szczerze mówiąc. Za 2 tygodnie 39 na karku, lepsze rzeczy do roboty niż granie (łapię się na tym co chwila, że zamiast grać biorę się za pucowanie auta albo sprzątanie mieszkania XD no po prostu nie ma tej magii sprzed 20 lat jak się siedziało do 4 rano grając w grę ;)) a wymiana 3060Ti na B580 to strata powiedzmy 300-400zł i tyle, bo PC włączam ostatnio sprawdzić co się dzieje z aktualizacjami gier co mam na Steamie. Nie dzieje się wiele ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko, że ten intel nie jest równy, raz wygrywa, raz dogania, a raz dostaje sromotnie po tyłku, tutaj nie ma pewności co z tego wyniknie, lepiej brać 7800xt jak potrzeba na teraz, albo rtx 4070 to takie minimum. Ja czekam na nowe karty, jakoś wytrzymam.
Mnie cieszy że jest alternatywa, że może coś się ruszy na rynku kart, ale zapewne "kurteczka" i tak swoje, a AMD nie ma za bardzo czym i jak walczyć, bo też ma swoje bolączki.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, MJRegul napisał(a):

no i teraz pytanie, kupować czy czekać aż pojawi się w innych sklepach hmmm, proshop legitny jest? W życiu tam nie kupowałem. 

o, już 1372zł ;) 

Strzelam, że pojawią się w innych sklepach, ale to może trochę potrwać patrząc na to jak szybko schodzą i jak mało prawdopodobnie zostało ich puszczonych na pierwszy strzał. Oprócz tego data dostawy mojej sztuki 30/12/2024 - 03/01/2025 + info W magazynie zewnętrznym, czas dostawy 7-9 dni sugerują, że nie ma ich dużo od ręki. w "normalnym" sklepie czyli x-kom.pl na razie są tylko niereferenty asrocka. Nawet w sferisie już nie ma, a jeszcze dzisiaj była Sparkle. Poza tym wydaje mi się, że będzie taniej niż w proshopie, bo oni przeważnie mają drożej, szczególnie nowości.

Opublikowano

Nie wiem co z tymi testami, ale pewnie Vulkan dużo zmienia. U Linusa w RDR2 B580 była szybsza od rtx3070, a tutaj jest wolniejsza od wszystkiego praktycznie :E 
W sumie gdzieś później wspomniane jest, że zmiana na Vulkana bardzo pomaga, ale po co testować DX12?
image.thumb.png.5790dfdf9d7df6be319c3ba539447db8.png

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Nie wiem co z tymi testami, ale pewnie Vulkan dużo zmienia. U Linusa w RDR2 B580 była szybsza od rtx3070, a tutaj jest wolniejsza od wszystkiego praktycznie :E 
W sumie gdzieś później wspomniane jest, że zmiana na Vulkana bardzo pomaga, ale po co testować DX12?
image.thumb.png.5790dfdf9d7df6be319c3ba539447db8.png

Ja tu widze dwa powody. Raz, że sterowniki są nadal mniej lub bardziej niestabilne a dwa, różne metodologie testowe/różne sprzęty i ustawienia - tego nie da się powtórzyć u dwóch osób identycznie

Edytowane przez nietypowy
Opublikowano
7 godzin temu, Send1N napisał(a):

Sprawdzałem idle na watomierzu i czy byłem przełączony na TV 1080 czy na monitor 1440p 170hz 3060Ti brała w idle 20w według gpu-z czy hwinfo a pobór na watomierzu po zabawie z różnymi "oszczędzaczami energii" nie uległ zmianie ;) dlatego odpuściłem wtedy temat pamiętam i dalej nie grzebałem bo stwierdziłem że nie da się nic z tym zrobić :E 

Kurteczka i ichne ynżyniery nie popisali się i chyba budżetowe gpu mają we doo...e , rtx 4060 spierd...e czujniki ,pokazuje 52W w spoczynku niby mieli to poprawić już z rok temu ale zero zmian :-) rtx 3050 to samo ,3060ti jak widać w niektórych przypadkach to samo :-)  radki pokazują wszycho zgodne ze stanem faktycznym ino cyk :P:wariat: .

Opublikowano
22 minuty temu, unadarek napisał(a):

rtx 4060 spierd...e czujniki ,pokazuje 52W w spoczynku niby mieli to poprawić już z rok temu ale zero zmian :-)

Błąd odczytu, tak już zostanie. Nie to ma to żadnego przełożenia na rzeczywisty pobór RTX 4060 w spoczynku

Opublikowano

Jest jeszcze jedna kwestia. Przypomniało mi się, że Intel sam nawet przyznał się do wypuszczenia ograniczonej ilości wersji LE, czyli wrzucą ilość X i tyle koniec. Nie bez powodu nazwali referenta Limited Edition. To nie będzie taśmowa masówka, tak samo zresztą jak 1 generacja.