Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek to napiszę: dzisiaj na Netflix wskoczyła "Barbie" - mając "na stanie" 5,5 roczną córkę musiałem z nią obejrzeć. Fajne
Będą wykorzystywani pierwsi nawet jak będą szczerze kochać Polaków. Tak samo byłoby gdyby polska wpadła w ich ręce. To Polacy zrzucaliby bomby na Berlin, Pragę a potem także Paryż. To polscy przestępcy z polskich więzień gwałciliby Niemki.
Obejrzałem tylko przytoczony fragment tu na forum.
Znając szerszy pogląd Brauna na te sprawy mogę jedynie stwierdzić, że być może chodzi o to by nie machać szabelką wobec państwa, które ma w swoim arsenale broń nuklearną.
Jak by nie patrzył są mocarstwem także surowcowym.
W 41 roku hitlerowskie Niemcy też się mocno przeliczyły gdyż stwierdzili, że ich rozjadą w krótkim czasie, a ich zdolność do reprodukcji dywizji jest znikoma.
No i owszem rozjeżdżali ich armie jedna za drugą. Tylko, że ruska machina wojenna była w stanie w miejsce rozbitej armii wstawić zaraz drugą, a kolejna już czekała na wejście tej drugiej.
W 41 roku sowiecie miesięcznie produkowali 4-5 tysięcy czołgów. Była to liczba nieosiągalna dla hitlerowców.
Także wnioskując trochę po omacku (gdyż nie znam całej wypowiedzi) może to dotyczyć tego, żeby nie stać się pacynkami w tej rozgrywce wojennej i działać wielowektorowo.
Co do Przemyśla to zakładam, że chodzi o, że jak rusek podbije Ukrainę to będzie swoją propagandą kierunkował winę za to co się stało w stronę Polaków.
Sam już wspominałem w wątku na temat wojny na Ukrainie, że Ukraińcy ze swoimi banderowskimi podwalinami i niechęciami do Polaków będą w takiej sytuacji jako pierwsi wykorzystani aby wjechać na ziemie polskie.
Rekomendowane odpowiedzi