Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Boty w ams2 to jedne z lepszych 

Czasami lepsze boty niż być kasowanym co wyścig, przynajmniej można pojeździć, multi pdobno mają ogarnąć ale to nie ich priorytet.

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 1
Opublikowano

do ams2 potrzebujesz customowego ffb.  https://forum.reizastudios.com/threads/your-custom-ffb-file-collection.30231/

u mnie zeby kiere wykrylo i dalo sie zrobic kalibracje to musze zmniejszyc na sofcie kat, wylaczyc ffb i wtedy jakos ams2 da rade zbinowac kiere a potem da sie zrobic kalibracje, po tym dziala. czemu tak to nie wiem, ale raz z 30min sie meczylem zeby kiere mi wykrylo :D ale jak juz dziala to jest git no i oczywiscie customowy ffb.

Opublikowano (edytowane)

Customowy FFB nie jest potrzebny, przy którejś aktualizacji zrobili bardzo dobry Default+.

Natomiast nie mogę ogarnąć kierownicy, widzi osie, kalibruje, ale zero reakcji w wyścigu. Podejrzewam że T598 jest zbyt nowa i niszowa dla tej gry.

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Nie tyle źle ustawiam co AMS2 jest posrane, nie tylko ja mam problem :E Każda inna gra działa od kopa, tylko nie AMS2.

Nie wiem o co chodzi, odpaliłem jeszcze raz i od razu się udało ustawić... Nie ma to jak wyłącz i włącz... Ale po kalibracji w AC Rally miałem źle hamulec skalibrowany xD 

Faktycznie poprawili FFB, jeździ się dużo lepiej niż te 2-3 lata temu. Testowałem F1 V8 i hybrid 3 gen, no miazga jest. Złapałem flatspota to się jechać nie dało. 

Edytowane przez galakty
  • Like 1
Opublikowano

Nie chodzi o cenę kierownicy. Czasem człowiek chce sobie włączyć lub ma czas na pół godziny. Biurko jest do wszystkiego. Montaż na stałe kierownicy odpada. Zakładanie i ściąganie zajmuje czas. Do tego w pełnym symulatorze dobrze jest się wczuć, jakiś trening itd. Doszło do tego, że mamy w zasadzie tylko skrajności, albo pełny arcade albo sim. Środkowa część rynku, ludzie, zostali wykluczeni przez ostatnie lata.

Opublikowano

WheelStand Pro i masz komptaktowe rozwiązanie, przenosisz, 2 kabelki i masz. Ja tak robię bo innego wyjścia nie mam.

A do simcade na padzie to nie ma znaczenia jakie auto wrzucisz, wszystko sie prowadzi tak samo ;) 

Ewentualnie PS5 i GT7. 

Opublikowano
W dniu 14.07.2026 o 16:30, naitsabest napisał(a):

Pytanko mam, posiada ktoś Moze R5 i mógłby podrzucić ustawienia kierownicy oraz ustawienia w samej grze, bo nie działa mi force feedback w AMS2.

Przypomnij mi się jutro to ci podeślę 

• Thanks 1