Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ket_rab napisał(a):

@DarkeVo najładniejsze efekty świetlne z wentylatorów LL uzyskasz. 

Nie wiem czy każdy ten filmik zobaczy:

https://www.facebook.com/share/v/1HCCpbN3CL/

Jedne z najbrzydszych wentylatorów jakie widziałem, odpustowe wykonanie i oświetlenie. 

Ile ludzi, to tyle będzie opinii. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka...

Artic P12 PWN PST spisuje się u mnie lepiej od P12 Pro LN na tyle obudowy z wycietym grillem. Wlot jest tylko przez PSU oraz GPU i trochę od strony GPU na górze przez filtry, więc myślałem że większe ciśnienie przyda się...

Jednak pierścień i mniejszej łopatki robią swoje. Na mesh będą lepsze i znajdę zastosowanie dla nich, ale mogłem od razu spojrzeć na budowę i pomyśleć. :boink:

1350rpm na zwykłym p12 jest u mnie cichsze.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Doamdor napisał(a):

łożyska niesłyszalne? 

Nie zwróciłem uwagi, skupiając się tylko na tym czy hałas mi przeszkadza, ale w P12 Pro rzeczywiście to pewnie łożysko nieco hałasuje. W zwykłym P12 było u mnie lepiej.

Przy projekcie z jednym wentylatorem chyba machnę ręką i zamówię Noctua A12 G2... 

Przez  te pytanie wpadnę w paranoję, ale to jednak może nie być łożysko. Dual Tower Silver Soul 110 jest chyba na tyle blisko że trochę ingeruje w profil dźwięku na wysokich obrotach. 

@DoamdorEdit. Jednak jeszcze co  innego, zamknięty panel boczny w Metis Plus działa trochę jak pudło rezonansowe dla P12 Pro przy pewnych prędkościach. Heh, ja to mam szczęście. :E 

Edytowane przez musichunter1x