DarkeVo 757 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia @ket_rab miałem już sl i TL także co kto lubi. Muszą się te świecidełka podobać po prostu i nie jest to dla każdego
Doamdor 2 961 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, ket_rab napisał(a): @DarkeVo najładniejsze efekty świetlne z wentylatorów LL uzyskasz. Nie wiem czy każdy ten filmik zobaczy: https://www.facebook.com/share/v/1HCCpbN3CL/ Jedne z najbrzydszych wentylatorów jakie widziałem, odpustowe wykonanie i oświetlenie. Ile ludzi, to tyle będzie opinii. Edytowane 8 Sierpnia przez Doamdor
musichunter1x 1 620 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Ciekawostka... Artic P12 PWN PST spisuje się u mnie lepiej od P12 Pro LN na tyle obudowy z wycietym grillem. Wlot jest tylko przez PSU oraz GPU i trochę od strony GPU na górze przez filtry, więc myślałem że większe ciśnienie przyda się... Jednak pierścień i mniejszej łopatki robią swoje. Na mesh będą lepsze i znajdę zastosowanie dla nich, ale mogłem od razu spojrzeć na budowę i pomyśleć. 1350rpm na zwykłym p12 jest u mnie cichsze. Edytowane 10 Sierpnia przez musichunter1x
Doamdor 2 961 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @musichunter1x W obydwu wentylatorach łożyska niesłyszalne? Edytowane 10 Sierpnia przez Doamdor
musichunter1x 1 620 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) 22 godziny temu, Doamdor napisał(a): łożyska niesłyszalne? Nie zwróciłem uwagi, skupiając się tylko na tym czy hałas mi przeszkadza, ale w P12 Pro rzeczywiście to pewnie łożysko nieco hałasuje. W zwykłym P12 było u mnie lepiej. Przy projekcie z jednym wentylatorem chyba machnę ręką i zamówię Noctua A12 G2... Przez te pytanie wpadnę w paranoję, ale to jednak może nie być łożysko. Dual Tower Silver Soul 110 jest chyba na tyle blisko że trochę ingeruje w profil dźwięku na wysokich obrotach. @DoamdorEdit. Jednak jeszcze co innego, zamknięty panel boczny w Metis Plus działa trochę jak pudło rezonansowe dla P12 Pro przy pewnych prędkościach. Heh, ja to mam szczęście. Edytowane 11 Sierpnia przez musichunter1x
Doamdor 2 961 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) @musichunter1x Komputer pełen dźwięków. Nowe wentylatorki od ARCTIC łączenie wentylatorów bez kabelków. BioniX P12 A-RGB - 3 Pack €49.99 BioniX P14 A-RGB - 3 Pack €54.49 Dodając do koszyka cena obniża się o 40%. Edytowane 12 Sierpnia przez Doamdor
CryptTM 616 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia @Doamdor powiedziałbym - wreszcie. Jeszcze niech wypuszczą wersję reverse i będzie można sobie komplecik kupić
ket_rab 445 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia https://proline.pl/newsy/arctic-bionix-p12-p14-a-rgb-wentylatory-premiera-a43826
Doamdor 2 961 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 21 minut temu, CryptTM napisał(a): @Doamdor powiedziałbym - wreszcie. Jeszcze niech wypuszczą wersję reverse i będzie można sobie komplecik kupić Cena z promocją jest świetna, szkoda, że nie ma odwróconych, brałbym je do porównania z tymi, które dzisiaj przyjdą.
Paweł.. 23 Opublikowano Środa o 14:37 Opublikowano Środa o 14:37 (edytowane) Ciekawe czy zrobia wersje zwykla jak ktos nie potrzebuje placic za rgb bo nie uzywa swiecidelek Edytowane Środa o 14:45 przez Paweł..
CryptTM 616 Opublikowano Środa o 17:20 Opublikowano Środa o 17:20 2 godziny temu, Paweł.. napisał(a): Ciekawe czy zrobia wersje zwykla jak ktos nie potrzebuje placic za rgb bo nie uzywa swiecidelek Nie wiem, czy jest sens. RGB możesz przecież wyłączyć i nie korzystać. Chyba, że nie będą Ci odpowiadać kolory łopatek wirnika, ale to już kwestia gustu każdego z osobna.
Paweł.. 23 Opublikowano Czwartek o 07:12 Opublikowano Czwartek o 07:12 13 godzin temu, CryptTM napisał(a): Nie wiem, czy jest sens. RGB możesz przecież wyłączyć i nie korzystać. Chyba, że nie będą Ci odpowiadać kolory łopatek wirnika, ale to już kwestia gustu każdego z osobna. Tak masz racje to juz calkiem od kazdego indywidualna sprawa jak podchodzi do estetyki kompa. Takie lopatki rgb czesto sa mleczne itd mi w projekcie akurat przeszkadzal taki kolor by nie pasujac do niczego kolorystycznie no ale ja nawet zmienialem uszczelke w distro bo nie wiedziec czemu EK daje szara do O11D i pewnie nie tylko ja tak mam jesli PC ma byc schludny A swoja droga ciekawe jak sie zaprezentuja wentylatory od Thermal Grizzly ale Roman cos tam gadal na video ze dopiero pod koniec roku moga byc dostepne no i jeszcze te nowe wentylatory od Seasonic Maxflow tez wpadlo na top w testach ale w sklepach brak 2
Grolshek 1 275 Opublikowano Czwartek o 07:19 Opublikowano Czwartek o 07:19 13 godzin temu, CryptTM napisał(a): Nie wiem, czy jest sens. RGB możesz przecież wyłączyć i nie korzystać. Chyba, że nie będą Ci odpowiadać kolory łopatek wirnika, ale to już kwestia gustu każdego z osobna. Jak wymieniałem zasilacz to wziąłem Fractala bo był cały czarny a nie świetnego Corsaira który miał lekko szarawy wentylator a Ty piszesz że mleczne łopatki nie przeszkadzają. HEREZJA! 1
Mark_ 13 Opublikowano Czwartek o 16:13 Opublikowano Czwartek o 16:13 (edytowane) Sprzęt z sygnaturki, przód jak na zdjęciu. Czy zyskam coś na temperaturach jak dorzucę na dole Arctic P12 PWM? Czy tylko dziura będzie w piwnicy i będzie dmuchał do piwnicy? Może sens by miało obniżenie obecnych ale tu i tak aby prawidłowo przykręcić musiałbym rozbierać piwnicę bo nie ma prowadnic do 120mm a żaden adapter 140-120mm tam nie wejdzie bo pomiędzy wentylatorem slim a GPU jest ~1-1,5mm zapasu. Chyba że tego slim na trytytki. Parę wyjaśnień: Komp stoi w miejscu gdzie bok prawy jest zakryty i góra także więc z tyłu jest jeden wyciągający Arctic P12 PWM. Środkowy wentylator to slim bo inny tam nie wejdzie z racji na GPU. GPU jest jakie jest bo było kupione w szale kopania kryptowalut i wyboru nie było, wiem że trochę długie do tej budy choć ludzie w niej nawet 9070 Nitro+ mają a wtedy nawet slim nie wchodzi. Edytowane Czwartek o 16:13 przez Mark_
Doamdor 2 961 Opublikowano Czwartek o 16:49 Opublikowano Czwartek o 16:49 @Mark_ Nie możesz obudowy postawić gdzie indziej? W tej obudowie możesz mieć 2x140 mm góra i 2x140 mm przód, lub 3x120 mm przód. Warto też zrobić UV.
Mark_ 13 Opublikowano Czwartek o 18:20 Opublikowano Czwartek o 18:20 @Doamdor Niestety nie mam gdzie, uroki mieszkania w bloku. Przy tej długości GPU z przodu nie ma szans na środkowy wentylator inny niż slim. Jak zmierzyłem to mieści się jeden 140mm i 2x 120mm choć ostatni w większości będzie w piwnicy stąd pytanie czy ma jakikolwiek sens.
Doamdor 2 961 Opublikowano Czwartek o 18:27 Opublikowano Czwartek o 18:27 @Mark_ Jak jest za ciepło nawet po UV, jak zmieścisz 120mm, to dołóż, producent podaje 2x140mm, lub 3x120mm.
Doamdor 2 961 Opublikowano 46 minut temu Opublikowano 46 minut temu To już wiadomo dlaczego wentylatory Noctua nie są ładne i nie będą ładne. https://videocardz.com/newz/noctua-has-no-plans-for-rgb-screens-or-white-coolers-engineering-resources-go-elsewhere
Kadajo 9 984 Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu Brawo Noctua, porządna firma skupia się na tym, co ważne, a nie na zabawkach dla dzieci i niepełnosprytnych.
Rekomendowane odpowiedzi