musichunter1x 1 315 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Brolly napisał(a): Ale skoro są nowe stery i nowa nvidia app to nie powinno to się dać zrobić tam? Może i się da, ale już robię po staremu i tak nie ma wiele gier w które obecnie gram Z moich wstępnych testów wynika, że nowe sterowniki dużo nie poprawiły wydajności DLSS4 z RR na rtx3070, ALE wydaje się już nie tracić przy UV. Wcześniej potrafiło spaść mocno poniżej 40fps przy 0.9V, ale teraz nie jestem w stanie spaść poniżej. W benchmarku z Cyberpunka na transformerze jest średnio prawie 50fps, a na CNN prawie 60fps, przy czym w ciężkich momentach buja się koło 50fps. Edytowane 30 Stycznia przez musichunter1x
leven 539 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Czy u Was grających w wiedźmina 3 po podmianie plików DLSS na wersję 4 i ustawieniu presetu J dla Transformersa, programik DLSS Swapper pokazuje 310.1 dla DLSS, DLSS RR i DLSS FG ? Mam 3060ti, sterownik 572.16, WIN11 24H2
maras2574 891 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 3 godziny temu, green1985 napisał(a): Na nowych sterach w CP77 +7 FPS średnich i +5 lows Potwierdzam, u mnie też więcej, ale tylko +5 względem poprzednich sterów Natomiast po włączeniu DLAA, zero różnicy, nawet nie wrzucam foty 1
Nikelajer 4 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia A macie moze jakiś link/podpowiedzi jak ustawić teraz najlepiej "domyślnie" nvidiaProfileInspector? Profil J już sobie ustawiłem, ale nie widzę ni cholery RTX HDR, które wcześniej na LOW się ustawiało..
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Godzinę temu, leven napisał(a): Czy u Was grających w wiedźmina 3 po podmianie plików DLSS na wersję 4 i ustawieniu presetu J dla Transformersa, programik DLSS Swapper pokazuje 310.1 dla DLSS, DLSS RR i DLSS FG ? Mam 3060ti, sterownik 572.16, WIN11 24H2 Nie, wydaje mi się że apka nie podmienia plików na stałe w folderze gry tylko robi to w "w locie" podczas uruchamiania gry
ket_rab 227 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Zainstalowałem te sterowniki dla 3090. Muszę sprawdzić czy coś to zmieni w CB2077.
leven 539 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tylko podmień pliki DLSS i ustaw dla DLSS preset J (transformers) bo inaczej nie ma to sensu.
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Najnowszy preset to "K" przy najnowszych bibliotekach.
Dominix 405 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Z gier ktore mam na liscie tylko D4 daje mi opcje zmiany, rozumiem ze mam wybrac Latest, nie ma przy super resolution presetu K, i to powinno dac DLSS4 ktory na ustawieniu performance powinien byc jak DLSS3 na quality? I w sumie po odpaleniu gry i ustawieniu na performance to jakos tak dalej to slablo wyglada a uzycie gpu jest dalej wysokie a gram na 1080p przy 144fps bez RT Staram sie troche utrzymac przy zyciu moja grafe jeszcze i to jest jedyna opcja ktora mnie interesowala przy premierze seri 5x
ket_rab 227 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Zrobiłem dwa testy Edytowane 31 Stycznia przez ket_rab
MarcoSimone 671 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nowy FG dowalił mi opóźnienia w CP2077 Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Najnowszy preset to "K" przy najnowszych bibliotekach. U mnie nie ma K, max J.
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Pobierz najnowsza wersje DLSS Tweakera. https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=files 2
ket_rab 227 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz patrzę to też na J miałem. Już pobieram.
MarcoSimone 671 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie wiem czy poprawnie tego softu używam. W apce tweaker mam K ale w apce NV w CP2077 jest max J.
Brolly 765 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Najnowszy preset to "K" przy najnowszych bibliotekach. Udało się zrobić z nowymi sterami i nowym nvidia app że to działa, sprawdzę w D4 czy jest jakaś różnica w obrazie i fps bo innej gierki nie mam
Dominix 405 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 10 minut temu, Brolly napisał(a): Udało się zrobić z nowymi sterami i nowym nvidia app że to działa, sprawdzę w D4 czy jest jakaś różnica w obrazie i fps bo innej gierki nie mam daj znac bo ja chyba cos zle robie albo to nie dziala a moze przy 4k to widac a na 1080p nie bardzo.
Brolly 765 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Dominix napisał(a): daj znac bo ja chyba cos zle robie albo to nie dziala a moze przy 4k to widac a na 1080p nie bardzo. Musisz mieć sterownik 572.16 i NVIDIA_app_v11.0.2.312 Wchodzi w apce w zakładkę grafika i masz listę gier, klikasz te 3 kropki u góry listy dajesz odśwież. Potem szukasz w ustawieniach na tej liście nadpisanie DLSS. Edytowane 31 Stycznia przez Brolly
Dominix 405 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 20 minut temu, Brolly napisał(a): Musisz mieć sterownik 572.16 i NVIDIA_app_v11.0.2.312 Wchodzi w apce w zakładkę grafika i masz listę gier, klikasz te 3 kropki u góry listy dajesz odśwież. Potem szukasz w ustawieniach na tej liście nadpisanie DLSS. wyzej dalem ss z tym, nie mam profilu k, ostatni to J i latest. nie wiem czy tutaj cos jeszcze zmieniac
Brolly 765 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Zostaw latest i powinno działać. Generalnie to coś jest zjebane z tym wszystkim bo mimo normalnych klatek dnie d4 jak uj Te stery i DLSS to może w ciągu miesiące się ogarną xd
Dominix 405 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia i niby teraz jak dam w grze na performance, to jakos powinna byc jak na quality z dlss3? bo na performance to wyglada tragicznie.
leven 539 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja to zrobiłem tak: 1. pobrałem najnowszą wersją DLSS Tweakera, którą zalinkował wcześniej Kadajo: https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=files lub z mojego linka googledrive: https://drive.google.com/drive/folders/1FOMP9hAJaE8AakmCo4h5jMxo1gJUjSHi?usp=sharing 2. wchodzę do folderu z DLSS Tweakerem i klikam na EnableNvidiaSigOverride, żeby wprowadzić zmiany w rejestrze. 3. następnie uruchamiam DLSS Tweaker i wyszukuje preset K w opcjach NvGlobalProfileSetings i go zaznaczam, żeby się pokazał. 4. teraz klikam w opcjach górnego paska DLSS Tweakera na Copy to game folder i wyszukuję grę, do której chce te ustawienia wprowadzić (u mnie to Wiedźmin 3) 5. po wybraniu folderu z grą i pojawieniu się okienka Confirm, klikamy na TAK. 6. zamykamy programik DLSS Tweaker i uruchamiamy grę. W programiku InspektorProfiler z presetu J zrobił się preset, jak na fotce: https://ibb.co/0jJjwXwr W grze powinien być określony preset na K, jak u mnie na fotce https://ibb.co/Xx57fC8p 1
CajraX 279 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Smooth motion (upłynniacz dla gier DX11 i DX 12 bez DLSS), będzie też udostępniony dla RTX 40XX. https://www.dsogaming.com/news/smooth-motion-is-nvidias-answer-to-amds-fluid-motion-frames/
michaelius33 354 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Oby to nie było takie gówno jak implementacja AMD
Rekomendowane odpowiedzi