Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Aż celowo zaciągnąłem bencha.
2 próby = 2 crashe. :(

Właśnie wrzucam 572.83, które niby mają naprawiać ten problem. Przynajmniej wiem, że to nie wina RAMu itd, bo test na BIOS default nic nie pomógł. Niby technologia idzie do przodu, ale jakoś średnio się to przekłada na rezultaty w grach 😆 

Wrzuć logi to porównam do swoich, ale pewnie to samo będzie, bo problem globalny 😃

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

@ju-rek przecież Ty jesteś na innej planecie to się nie liczy xD

Wrzuciłem te stery z 18 marca chyba (572.83). Pierwsze co zauważyłem to 50 fpsów więcej w porównaniu do tych najnowszych, ale zobaczymy czy przejdzie cały bench. I ja nie wiem jak Ty osiągasz tak dobre wyniki we wszystkim. Chętnie bym podrzucił Ci swojego kompa i dobrze zapłacił, żebyś mi ogarnął 😛

Opublikowano (edytowane)

Wiem, wiem, że 1080p 😉. Ja mogę zejść do 2560x1080p u siebie (3440x1440 21:9 40"). Na sterach 572.83 nie crashuje i lata bez problemu, ale mam 4080s. Testowo najniższe dałem, bo na tym mi wywalało najczęściej. Bez hags i dlss.

17493339246695051836240888972051.jpg

Edytowane przez Adikon
Opublikowano
W dniu 13.05.2025 o 16:47, ODIN85 napisał(a):

Problemy mają głównie najnowsze karty.

To fakt chyba coś w tym jest ja obecnie w laptopie mam rtx4080 a w stacjonarce rtx 4090 i śmigaja jak ta lala z wymuszonym Dlss4 preset K nawet w starszych grach z apką nvidia - wgrałem mały skryt który usuwa blokadę gier nvidii :)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, maras2574 napisał(a):

Podrzucisz ;)

ScreenShot-2025-05-22_23-31-33-C10.jpg

Zrzut ekranu 2025-06-11 234735.png

Jutro podrzucę bo muszę znaleść ten link w czeluściach internetu :)

dobra mam go 

SearchReplaceNvidiaApp — kopia.zip

a warto przed odpaleniem go zaznaczyć we właściwościach opcję - tylko do odczytu

i nie bać to żaden wirus u mnie smiga cały czas apka :) nawet po najnowszych updejtach sterów i apki

Zrzut ekranu 2025-06-12 003241.png

Edytowane przez Czarny_PLone
  • Thanks 1
Opublikowano

U mnie na 4070 TI Super bardzo długo siedziałem na 566.36 (na wszystkich nowszych były ciągle crashe w grach z DLSS/FG + GSync). Dopiero najnowsze 576.52 są stabilne w grach, za to potrafią wywalić bluescreen przy korzystaniu z GoPro webcam.

Opublikowano

Problem w tym że ja czekam od momentu premiery. Cały czas monitor nie wybudza się z głębokiego uśpienia, jedyne co naprawili to że nie mam już artefaktów w filmikach na X, ale za to gry przestały działać. Wiecznie coś, kurwa jak ja żałuje że pozbyłem się 4090 i kupiłem ten badziew 5090.

• Sad 2
Opublikowano
8 minut temu, Faflucy napisał(a):

Wiecznie coś, kurwa jak ja żałuje że pozbyłem się 4090 i kupiłem ten badziew 5090.

Ja zaczynam żałować swojej 4070s. 4090 bym sobie nie darował. :smiech:

obraz.png

🤬

Opublikowano
29 minut temu, Faflucy napisał(a):

Problem w tym że ja czekam od momentu premiery. Cały czas monitor nie wybudza się z głębokiego uśpienia, jedyne co naprawili to że nie mam już artefaktów w filmikach na X, ale za to gry przestały działać. Wiecznie coś, kurwa jak ja żałuje że pozbyłem się 4090 i kupiłem ten badziew 5090.

Oni zawsze przerzucają więcej zmian/poprawek na nowy branch.

4090 też trzeba się cofać bo są problemy.

Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

4090 też trzeba się cofać bo są problemy.

Tylko przy 4090 jest na co się cofnąć, a przy 5090 nie ma na co, bo wszystkie sterowniki od początku są zjebane.