Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W sterownikach są sporę zmiany m.in DXR. Smooth Motion ;) Wsparcie dla Shader model 6.9 ;)

Widzę dodali Physx dla Batman: Arkham Asylum, który i tak działał dobrze już na 590 ;) Nie wszystkie gry dodali, ale można ręcznie odpalić jak ktoś potrzebuje ;)

Edytowane przez sideband
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Nic dziwnego jak ich wszyscy jadą :E

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/582871/geforce-grd-59559-feedback-thread-released-22626/

Coś tam ludzie tez piszą ze są jakieś problemy z vCore i zegary boostuja przez to dziwnie.

Kto to dopuścił w ogóle do dystrybucji... :rotfl2:

I bądź tu przeciętnym Kowalskim z automatyczną aktualizacją sterowników w Windows (co system ma włączone default'owo)....

Różne wpadki bywały w sterownikach, ale to jest prawdziwy "next-gen" pod tym względem.

Edytowane przez Paw79
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Nie widzisz gdzieś tam przełącznika do trzeciego wentylatora na kartach ? :hihot:

Nie ma :lol2: Ale to nie problem Nvapi jak coś bo już kombinowałem :E

Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Szczegóły?

Potestujesz to się przekonasz nic konkretnego nie wiem.

Alan Wake 2 ~4.5% do przodu w PT względem 591 ;) Także cały czas poprawiają wydajność w PT.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

RDR2 wydajność na poziomie 591.

Także nie ma boosta w VK jaki dawały 595.02 w tej grze.

Ps. na auto wentylatory nadal są prawidłowo sterowane poza tym na tych sterach na prawidłowym UV na tych sterach trzyma ciut wyższe takty ;)

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, sideband napisał(a):

RDR2 wydajność na poziomie 591.

Także nie ma boosta w VK jaki dawały 595.02 w tej grze.

Ps. na auto wentylatory nadal są prawidłowo sterowane poza tym na tych sterach na prawidłowym UV na tych sterach trzyma ciut wyższe takty ;)

To prawda dawały boosta 103.5FPS wzgledem jakis 581.80 co było u mnie 93.5FPS a na jakis jeszcze wczesniejszych 92. 

Tak to wyglada na nowych sterach w 4k z TAA max settings https://drive.google.com/file/d/11QdqlF6WSQ2Z2DGdr3IDn-XEqUKjP28C/view?usp=sharing

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie nowe sterowniki nie powodują problemów z wentylatorami na GPU, a mam TOP kartę :lol2:

5.jpg

3.jpg

65stC przy wymuszonym max RPM 45% I tak po UV jest lepsza wydajność od default, a temperatury i pobór mocy są niższe.  Oby w dalszym ciągu sterowniki działały jak należy :) 

Edytowane przez leven
Opublikowano
23 godziny temu, sideband napisał(a):

Ludki mają problem z wentylatorami na kartach także pewnie zaraz wleci szybki fix do tych sterów :hihot:

"Krzywa Morda" ostatnio tak rozkminiał dlaczego padła mu ta 5090'tka na której dolutował drugie gniazdo, że mogło to być przez to że miał buga i wentylatory nie rozkręcały się mimo wysokiej temperatury, pisałeś wtedy że takiego buga nie ma, minęło kilka dni i wypuszczają stery z takim babolem :E przypadek? :hihot:

• Haha 2
Opublikowano

A tego nie wiem.  Wiem, że mogę wyłączyć jeden wentylator w programie FanControl, ale teraz tego nie będę robił. Musiałbym od nowa w programie wymusić sprawdzanie czujników, itp. Kurde, trochę zabawy, bo trzeba to później pod własny konfig ustawiać :P 

Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

"Krzywa Morda" ostatnio tak rozkminiał dlaczego padła mu ta 5090'tka na której dolutował drugie gniazdo, że mogło to być przez to że miał buga i wentylatory nie rozkręcały się mimo wysokiej temperatury, pisałeś wtedy że takiego buga nie ma, minęło kilka dni i wypuszczają stery z takim babolem :E przypadek? :hihot:

Tylko to jest bambol jak ręcznie próbujesz sterować wentylatorami ;)

Soft widzi tylko jeden wentylator ;)

Krzywy gęba popsuła kartę przez własną głupotę, a nie przez sterowniki :lol2:

• Upvote 1