Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe jak w Star Citizen jutro test na laptopie z rtx 4080 bo te z 595.71 od razu crash przy próbie wejścia do gry ;) tylko kusi mnie zainstalować Studio driver podobno mniej błędów co byście doradzili ?

Edytowane przez Czarny_PLone
Opublikowano
24 minuty temu, Czarny_PLone napisał(a):

Ciekawe jak w Star Citizen jutro test na laptopie z rtx 4080 bo te z 595.71 od razu crash przy próbie wejścia do gry ;) tylko kusi mnie zainstalować Studio driver podobno mniej błędów co byście doradzili ?

Nic Ci to nie da to są dokładnie te same sterowniki ;)

Jak już to zainstaluj inne ;)

• Upvote 2
Opublikowano
9 godzin temu, Czarny_PLone napisał(a):

To są te felerne? Bo sprawdziłem teraz u siebie i właśnie te mam zainstalowane :E 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Slayer napisał(a):

To są te felerne? Bo sprawdziłem teraz u siebie i właśnie te mam zainstalowane :E 

Tak wróciłem do 591.86 i wszystko śmiga. Będę instalował te najnowsze 595.79 i dam znać czy gra muzyka

Edytowane przez Czarny_PLone
  • Thanks 1
Opublikowano

Ale jakie znaczenie dla mnie, że Ty nie widzisz spadku?

Skoro testuje w tym samym miejscu z wymaksowanym PT. To tak jakbym testował RE9 w niepoczątkowej lokacji i opowiadał, że sterowniki nie były grubo zrąbane :hihot:

Jakbym co chwilę coś zmieniał co to za testowanie, nie ważne, że spadło mało, ale takie cuda na poziomie jednego branchu nie powinny mieć miejsca.

Tak samo 595.84 już mają zgubioną optymalizacje pod RDR2. Dla mnie to jest trochę żenujące zainstalujesz nową gierkę i nie wiesz czy nowy sterownik jest spoko czy jednak trzeba szukać innego :hihot:

A to tylko testy od strony GPU ciekawe jakby pochylić się czy nie odwalają maniany od strony CPU :hihot:

Opublikowano

Nie wiem, ja w kazdej grze mam wzrost FPS. Tylko co z tego skoro na 595.71 bodajże FPS był tylko ciut gorszy najczesciej 1-2FPS Czyli przy 70-80 1fps, przy 150-160 2fps mniej. A różnica w poborze energii 300W vs 350W. Wiec sam sie dziwie, że nie wypuscili podobnych sterownikow z mniejszym boostem. Probowalem na tych tak samo wycyrklowac to jednak ciut mniej FPS jest. 

Na tych sterach jest wiecej FPS poand 71fps w CP, AW2 tez fajny FPS jest 1 fps do przodu. RDR2 tez 1 fps. Tyle nie testowalem moze z godzine sie pobawilem wiecej mi sie nie chcialo. Ale stery dobre sa. 

Opublikowano (edytowane)

Sterowniki to się sprawdza na tym samym takcie i napięciu.

Nawet nie będą pisał, że jest ciągły niewielki spadek wydajności w niektórych grach UE4.x bo kogo to :hihot:

RDR2 to nie ma żadnego 1fps tylko jest wzrost rzędu ~7.5% na VK.

@Tomek_ITH

W CP2077 jest wzrost 2-2.5% względem 591.67 czy 86.

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No to masz za wysokie OC. Za wysokie akurat na tych sterownikach.

Tak 6-9% to jest ogolnie na sterach 595. Choć z tego co pamietam to na 591.44 bylo 97fps. Na tych teraz jest cos kolo 100-101fps. 

Jakie oc o czym ty do mnie rozmawiasz? :hihot: Poza tym nie wiem komu odpisujesz :E

Jeszcze mi napisz, że robisz test we wbudowanym benchmarku, który non stop wyrzuca inne wyniki do tego grania sama ustawienia niektóre :hihot:

Tylko 595.02 i 595.79 mają optymalizacje pod RDR2 przy VK i 79 są ~2% do przodu.

Bez urazy, ale Tobie daleko do powtarzalnych testów ;)

Edytowane przez sideband
Opublikowano

@sideband O OC nie bylo do Ciebie przciez. Nie to żeby nie mozna bylo sie piwa napic w piatek :) 

Nie wiem niech Ci bedzie. Ja tam jestem zadowolony. Ogolnie lubie technologie Alan Wake 2 to piekny przyklad swietnie zastosowanej technologii. Tak mnie zawsze zastanawialo dlaczego tam na DLAA z MFGx4 wszystko na max i tlyko 14-14.5GB wciaga i to praktycznie w wiekszosci miejsc. Z czasem sie zoriętowalem, że to chodzi o RTX Mega Geometry. I to wlasnie to powoduje, że gra nie jest tak zasobożerna w pamięc a wyglada pieknie. No i tam cienie drzew tez są ruchome w przeciwienstwie np do Cyberpunka. Teraz sie zreflektowalem ze jednak sie ruszaja, ale chyba na temaciku. Czyli ruch jest z gory ustalony.

@tomcug No jest czasem sterownik sporo mocniej obciaza karte i sru do windowsa :) 

Opublikowano
8 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

No to masz za wysokie OC. Za wysokie akurat na tych sterownikach.

Tak 6-9% to jest ogolnie na sterach 595. Choć z tego co pamietam to na 591.44 bylo 97fps. Na tych teraz jest cos kolo 100-101fps. 

Nawet RAM potrafi wyrzucić grę. 

Opublikowano (edytowane)

Na nowych sterach trzeba zweryfikować UV. Cały czas leciałem na 0.94mV i na nowych sterach zobaczyłem pulpit w Wieśku. Teraz testuje 0.95 i jak na razie bez problemów %-)

Edytowane przez Pablloo
Opublikowano
5 godzin temu, Pablloo napisał(a):

Na nowych sterach trzeba zweryfikować UV. Cały czas leciałem na 0.94mV i na nowych sterach zobaczyłem pulpit w Wieśku. Teraz testuje 0.95 i jak na razie bez problemów %-)

Ile Ci ciągnie papu w takim steelnomadzie na twoim UV?