Mosiu92 7 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 29.08.2026 o 13:15, sideband napisał(a): Tylko desktop @MadDog do tych nowych wyłączyłem MPO, ale TDR wpisów nie chciało mi się już dodawać Mam pytanie @sideband, pierwszy raz korzystam z Twoich sterów bo ostatnia aktualizacja globalna niestety źle wpłynęła u mnie na stery. Czy w Twoich sterach po instalacji trzeba cos ustawiac w panelu Nvidia czy stockowo zostawić jak jest ? Pytam pod kątem gier (Cs2 itd..)
caleb59 2 423 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 29.08.2026 o 12:09, MadDog napisał(a): Przed instalacją odkryłem, że jeszcze jakieś śmieci mi siedzą po 7900XT. Więc kolejny raz DDU i wgrane twoje stery. W takiej sytuacji ja bym użył 2x DDU pod rząd - najpierw czyszczenie po AMD, restart, później czyszczenie po Nvidii i dopiero instalacja sterowników Nvidii.
MadDog 451 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Było już raz czyszczone wcześniej jak zmieniałem kartę. Teraz kolejny raz coś wykryło odnośnie sterów AMD więc poleciało drugie czyszczenie. Najważniejsze jest to, że drugi dzień leci POE2 w testach i na razie jest wszystko ok (odpukać). Pytanie czy nowy zasilacz poprawił sytuację czy DDU wraz z całym inwentarzem poprawek w systemie, które zrobiłem w związku z tym błędem. 1
TeenPringless 0 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) Witam. Mam pewien problem z ekranem po aktualizacji sterowników NVIDIA. Co parę minut jest zauważalne na ekranie takie mikro mrugnięcie, przed aktualizacja tego nie miałem. Zmieniałem tryb zarządzania energią w panelu sterowania NVIDIA na "preferuj maksymalna wydajność" - ale to nic nie daje. Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić, a nie chce się sugerować AI by czasami czegoś nie popsuć. Z góry dziękuję za pomoc. mam RTX 3060 plyta glowna: gigabyte b660m gaming X Edytowane 31 Sierpnia przez TeenPringless
Mark_ 37 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia @TeenPringless Wszyscy tak mają. Ja wróciłem do poprzedniej wersji sterowników. 1 2
TeenPringless 0 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Dziękuję za informacje. I ok, to nie będę wracał do poprzedniej wersji sterowników tylko czekam na fix.
sideband 3 243 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 4 godziny temu, Mosiu92 napisał(a): Mam pytanie @sideband, pierwszy raz korzystam z Twoich sterów bo ostatnia aktualizacja globalna niestety źle wpłynęła u mnie na stery. Czy w Twoich sterach po instalacji trzeba cos ustawiac w panelu Nvidia czy stockowo zostawić jak jest ? Pytam pod kątem gier (Cs2 itd..) Ustaw sobie co tam chcesz pod siebie. Jeżeli chodzi o wydajność to tam nic więcej nie wskórasz w CP.
ronaldo864 152 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września NVIDIA GeForce 616.56 WHQL driver... Ac Shadows crashuje, rollback do poprzedniej wersji sterownika jedynym rozwiązaniem problemu.
caleb59 2 423 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) @TeenPringless Edytowane 2 Września przez caleb59
daerragh 119 Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września Na nvidia.com wpadl nowy sterownik wprowadzajacy DLSS 5 - 616.64. 2
ronaldo864 152 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września W dniu 1.09.2026 o 15:21, caleb59 napisał(a): @TeenPringless Obiecanki cacanki , a w nowych driverach fixa na flicker oraz problemy ze stabilnością ac shadows nie ma .
leven 998 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 2 godziny temu, daerragh napisał(a): Na nvidia.com wpadl nowy sterownik wprowadzajacy DLSS 5 - 616.64. Ale kombinacje. Mam od paru dni 620.12, a tutaj wychodzą 616.64
skypan 2 115 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września W dniu 31.08.2026 o 11:16, MadDog napisał(a): Było już raz czyszczone wcześniej jak zmieniałem kartę. Teraz kolejny raz coś wykryło odnośnie sterów AMD więc poleciało drugie czyszczenie A masz w Windzie wyłączoną opcję automatycznego pobierania sterowników ? Można robić pierdyliard razy czyszczenie DDU i po uruchomieniu PC znowu coś ci wlezie. 1
MadDog 451 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września @skypan Mam wyłączone. Na razie po wymianie zasiłki jest spokój albo @sideband robi takie stery, że nie wywala z powodu eventu 153 . Kilka dni w POE2 i nie wywaliło ani razu (odpukać !).
caleb59 2 423 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) Sam to rozkminiałem jakiś czas temu kiedy siedziałem na 581.80 a Windows Update z uporem maniaka z automatu aktualizował sterowniki do nowszych, zabugowanych. DDU gówno robi pod tym kątem. Tak się to poprawnie wyłącza: https://www.elevenforum.com/t/enable-or-disable-include-drivers-with-windows-updates-in-windows-11.2232/ Edytowane 4 Września przez caleb59
leven 998 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) W DDU jest opcja, o której pisałeś Caleb. Dlaczego wymuszać takie wałki w systemie ? EDIT: musisz mieć system jakiś pogrzebany. Mam ISO prosto z MS i DDU blokuje instalacje sterowników. Edytowane 4 Września przez leven
caleb59 2 423 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) Ta przełączka w DDU po prostu nie działa, zasysało nadal mimo wszystko nowszy sterownik niż 581.80, mało mnie szlag nie trafiał. Czytałem w necie dlaczego coś takiego może się dziać i ktoś napisał, że Microsoft raz na jakiś czas ignoruje ustawienia usera i wymusza instalację nowszych sterowników jeśli starsze mają jakieś luki bezpieczeństwa, 581.80 miały i widziałem o tym - może to było coś na rzeczy? Nie wiem, sposób z linka wyżej definitywnie urwał pobieranie jakichkolwiek sterowników z Windows Update i dopiero wtedy Windows Update przestał namolnie pobierać i instalować bez pytania nowszy sterownik Nvidia. Edytowane 4 Września przez caleb59 1
daerragh 119 Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września (edytowane) 12 minut temu, caleb59 napisał(a): Ta przełączka w DDU po prostu nie działa, zasysało nadal mimo wszystko nowszy sterownik niż 581.80, mało mnie szlag nie trafiał. Pobierz to https://www.majorgeeks.com/files/details/wushowhide.html To narzedzie od MS do ukrywania niechcianych aktualizacji. Zainstaluj sterownik jaki chcesz i od razu po instalacji uruchom to narzedzie i ukryj niechciana aktulizacje sterownika. Edytowane 4 Września przez daerragh
leven 998 Opublikowano Sobota o 16:22 Opublikowano Sobota o 16:22 Sterownik 616.86 jest w wersji beta. Czyli znowu nowy sterownik wyjdzie ? Jutro ? Zieloni blokują ADĘ i teraz nagle po wysypie moderskim dla DLSS5 zmienili zdanie ? Ale bagno
TeenPringless 0 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Można już śmiało instalować nowa wersje sterowników nvidia, czy czekamy dalej?
Mark_ 37 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @TeenPringless Mam 616.92 od 2 dni, migotanie ekranu naprawione. 1 2
MadDog 451 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 55 minut temu, Mark_ napisał(a): @TeenPringless Mam 616.92 od 2 dni, migotanie ekranu naprawione. Nie u wszystkich. Na Reddicie ludzie raportują, że pojawiają się teraz białe migotania.
sideband 3 243 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mnie tam nic nie migocze na 616.56 Niezależnie czy 8/10bit
Rekomendowane odpowiedzi