Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.08.2026 o 13:15, sideband napisał(a):

Tylko desktop ;)

@MadDog do tych nowych wyłączyłem MPO, ale TDR wpisów nie chciało mi się już dodawać ;) 

Mam pytanie @sideband, pierwszy raz korzystam z Twoich sterów bo ostatnia aktualizacja globalna niestety źle wpłynęła u mnie na stery. Czy w Twoich sterach po instalacji trzeba cos ustawiac w panelu Nvidia czy stockowo zostawić jak jest ? Pytam pod kątem gier (Cs2 itd..)

Opublikowano
W dniu 29.08.2026 o 12:09, MadDog napisał(a):

Przed instalacją odkryłem, że jeszcze jakieś śmieci mi siedzą po 7900XT. Więc kolejny raz DDU i wgrane twoje stery.

W takiej sytuacji ja bym użył 2x DDU pod rząd - najpierw czyszczenie po AMD, restart, później czyszczenie po Nvidii i dopiero instalacja sterowników Nvidii.

Opublikowano

Było już raz czyszczone wcześniej jak zmieniałem kartę. Teraz kolejny raz coś wykryło odnośnie sterów AMD więc poleciało drugie czyszczenie.

Najważniejsze jest to, że drugi dzień leci POE2 w testach i na razie jest wszystko ok (odpukać). Pytanie czy nowy zasilacz poprawił sytuację czy DDU wraz z całym inwentarzem poprawek w systemie, które zrobiłem w związku z tym błędem. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam pewien problem z ekranem po aktualizacji sterowników NVIDIA. Co parę minut jest zauważalne na ekranie takie mikro mrugnięcie,  przed aktualizacja tego nie miałem. Zmieniałem tryb zarządzania energią w panelu sterowania NVIDIA na "preferuj maksymalna wydajność" - ale to nic nie daje. Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić, a nie chce się sugerować AI by czasami czegoś nie popsuć. Z góry dziękuję za pomoc.

mam RTX 3060

plyta glowna: gigabyte b660m gaming X

Edytowane przez TeenPringless
Opublikowano
4 godziny temu, Mosiu92 napisał(a):

Mam pytanie @sideband, pierwszy raz korzystam z Twoich sterów bo ostatnia aktualizacja globalna niestety źle wpłynęła u mnie na stery. Czy w Twoich sterach po instalacji trzeba cos ustawiac w panelu Nvidia czy stockowo zostawić jak jest ? Pytam pod kątem gier (Cs2 itd..)

Ustaw sobie co tam chcesz pod siebie.

Jeżeli chodzi o wydajność to tam nic więcej nie wskórasz w CP.

Opublikowano
W dniu 31.08.2026 o 11:16, MadDog napisał(a):

Było już raz czyszczone wcześniej jak zmieniałem kartę. Teraz kolejny raz coś wykryło odnośnie sterów AMD więc poleciało drugie czyszczenie

A masz w Windzie wyłączoną opcję automatycznego pobierania sterowników ? Można robić pierdyliard razy czyszczenie DDU i po uruchomieniu PC znowu coś ci wlezie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Sam to rozkminiałem jakiś czas temu kiedy siedziałem na 581.80 a Windows Update z uporem maniaka z automatu aktualizował sterowniki do nowszych, zabugowanych.

DDU gówno robi pod tym kątem.

Tak się to poprawnie wyłącza:

https://www.elevenforum.com/t/enable-or-disable-include-drivers-with-windows-updates-in-windows-11.2232/

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

W DDU jest opcja, o której pisałeś Caleb. Dlaczego wymuszać takie wałki w systemie ?

EDIT:  musisz mieć system jakiś pogrzebany. Mam ISO prosto z MS i DDU blokuje instalacje sterowników. 

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Ta przełączka w DDU po prostu nie działa, zasysało nadal mimo wszystko nowszy sterownik niż 581.80, mało mnie szlag nie trafiał.

Czytałem w necie dlaczego coś takiego może się dziać i ktoś napisał, że Microsoft raz na jakiś czas ignoruje ustawienia usera i wymusza instalację nowszych sterowników jeśli starsze mają jakieś luki bezpieczeństwa, 581.80 miały i widziałem o tym - może to było coś na rzeczy? Nie wiem, sposób z linka wyżej definitywnie urwał pobieranie jakichkolwiek sterowników z Windows Update i dopiero wtedy Windows Update przestał namolnie pobierać i instalować bez pytania nowszy sterownik Nvidia.

Edytowane przez caleb59
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, caleb59 napisał(a):

Ta przełączka w DDU po prostu nie działa, zasysało nadal mimo wszystko nowszy sterownik niż 581.80, mało mnie szlag nie trafiał.

Pobierz to https://www.majorgeeks.com/files/details/wushowhide.html 

To narzedzie od MS do ukrywania niechcianych aktualizacji. Zainstaluj sterownik jaki chcesz i od razu po instalacji uruchom to narzedzie i ukryj niechciana aktulizacje sterownika.

Edytowane przez daerragh